Saturday, February 27, 2010

EestiPoiss

Lahe-vesine esimese hingamispäeva hommik veebruari viimasel nädalavahetusel tervitas kahe uudisega: sulailma pakutakse vaid teisipäevani, mil jälle viit miinust kogeda saame. Teiseks pommuudiseks oli ammulõppenud "külma sõja" üleminek kuumaks sõjaks elik raketiheitjate vastasseisuks: põlisvaenlane piirijõe tagant on ähvardanud,et paigaldab Eesti piiri äärde/taha üles oma Iskander-tüüpi rakettide pildujad.
Kas on teil, kolleegid, raskusi isegi venekeelsete arvamusavalduste tõlkimisega?
Kindral Postnikoff väitvat Õhtulehe andmeil,et kohe-kohe on 500 km tegevusraadiusega uued raketid valmis. Paneme need sinna kust ähvardab oht...Aga nagu lisatud kaart näitab.ähvardab oht Riiast, Helsinkist ja Tallinnast Ent EPL teatab esikülje alapealkirjas: Rakette võib oodata mõne aasta pärast, praegu ehitatakse nende tootmiseks tehast. Või on asi selles,et punased pole ise pilti selgeks teinud, kes mida ütleb. Et oht väikese ja tigeda naabri, Eesti poolt ähvardab, on rohkem kui selge. Meenutagem vaid,et Vabadussõjas peksime vaenlast päris valusalt, ka Sinimägedes seni viimase sõja lõpus astusime "vabastajaile" üsna tarmukalt vastu ning hoidsime rinnet kinni, et sajad tuhanded eestlased pääseksid vabasse maailma.
Kindral on ajalugu päris hästi õppinud.Pole ülikooli loengute aegu istunud õllekas,nagu sm.Putin enda kohta on väitnud.
Ja sealt, õlletoast, ka pisi-Volodja ajalootarkus:Pole teil mingit Vabadussõda olnudki!
Teema kokkuvõtteks: EPL heidab õli tulle ja küsib, millal on meie NATO liitlased valmis panema Eestisse vastulöögiks rakette Patriot.
Küllap kohe kuuleme Moskva tavaretoorikat: Me ainult kaitseme maailma esimest töörahva riiki teiesuguste kapitalistide eest, aga teie oma sõjaparaadide ja NATO ründelennukite demolendudega sundisite meid mõtlema vastulöögile(?)
Natike mõtlemisainet ka Beriti-teemal.Loen,et tantsutrupp Leigarid on välja arendanud imikute tantsurühma,kus osalevad nende noored emad-elupõlised tantsijad.
Kes nüüd titade tantsutrennis harjutavad kolmekuiseid ja aastaseid juba maast-madalast õigete tantsuliigutuste ja rütmitunnetusega. Kohe liikus mu mõte Beriti pääle,kel täna oma Pilatese stuudios eksam anda tuleb. Kohe kui noort daami trehvan, pakun välja tema kaubamärgile vastava ettevõtmise Beebi-Pilates elik BP elik Berit Pajula. Väga tahaks,et mõte meeldib.
Remark hoopis teisest- invamaailmas. Kaks päeva tagasi sedastas EPL, et pooled Maarjamaa elanikest (Sic!) on püsiva puudega.
Ja kui sama leht eile kinnitab,et Keskhaigla juures varitsevat parkimiskontrolörid invaliidide saatjate autosid, millede juhid vaegureid tohtrite manu toovad ning neid pimedaid või koguni ratastoolipatsiente majja toimetavad.Peale passides jubehea autosid minema lohistada-mis need pagana sandid kolavad siin ringi? Endil sent surmale võlgu-ikka ei malda ahjutaga kükitada.
Kus ja kas on lahendus? Peaks vist tänane võimupartei võtma tolle eelmise -ajastu au ja südametunnistuse võimutäiuse ning peale käratama,et hõlptulukütid ja inimesteahistajad taltuks.Komparteil oli eelmises elus asja iga ilminguga -ka üleaisakargajad said parteibossu käest ata-ata. Rääkimata parteilastest roolijoodikuist või tööluusijaist.
Luusereist,noh.
Et teil sinna kampa asja poleks,hoidke end ikka joonel!
Minagid,teie alandlik teener
ikka täis tuld ja hakkamist
kõige austusega
Neemo E. Poldre

No comments:

Post a Comment