Monday, February 22, 2010

EestiPoiss

selle nädala esimest esmaspäeva ja teidki tervab ning otsemaid lemmikteemasse-autode maailma sukeldub.Huvitav,kuis küll igal võimalikul ja võimatul puhul mulle just Auto meelde tuleb? Näiteks hommikul kui Tallinna Kaubamaja tootejuht Kristina Herodes läheneva kevade moest rääkides toonitas daamidel lühikeste pükste trendi taastulekut ning meelisvärve iseloomustades nimetas "ilusa taeva sinist",meenus mulle kohe mu esimese ameti-Volga värvikoodi nimi: "Leningradi valged ööd".Tegelt oli auto hoopiski elevandiluu-valge, aga kuna Leningradi polnud elevante jäänudki pärast karme blokaadiaastaid,mil söödi isegi kasse-koeri rääkimata sakslaste piiramisrõngasse jäänud kaasmaalastest.Seepärast ei saanud Gorki autotehas kasutada hilisemat autovärvinime: tsvet slonovoi kosti.
Net slona,net problema! Olgu nende GAZ-idega kuis oli-parimad tolleaegsed autod igaljuhul. Henry Fordi loomingu järeltulijad,eks seepärast.
Ja nüüd kõikjalsõitjate manu.Nelikveoline Ford Kuga kohe uuenemas on,väidab autoinfo.Ja head last,kel mitu nime,crossoveriks kutsub.
Mis on ka linnamaastur või pargimaastur,uue Volkswagen Cross Polo puhul isegi pseudomaastur(?). Nimetasin juba,et Nissan Juke üks sügisel saabuvaist väikestest maasturitest mulle sümpaatseim on, sest tuntud maasturitootjat südamest usun ja usaldan.Kes oma Patroliga poole maailma ära hullutanud.Nii et paljude sõdivate riikide armeed ja ÜRO sajad missioonidki Patrolite seljas liugu lasevad.Ju peabki üks ülihea aparaat olema.Mida ei julge väita kohe-kohe saabuva nn Dacia säästumaasturi,märtsis müügilelaekuva Dusteri pihta.Mis pelgalt 17 tuhat eurodes maksvat.
Rahalainel edasi hulpides.Tänane pommuudis kõneleb,et piiriäärsed asukad-setud-ihkavat oma raha.Muidu polekskid hullugid-las võtavat tarbetuksmuutuvad,ilusad eesti kroonid ja valivad endi esimeheks uue kroonitud pea.
Peko ju neil kunni nimeks olnud.Ent oma raha nõudes unustavad setukad mündi teise poole sootuks:Narva aladel on piisavalt inimesi,kes kah umma riiki ja raha tahtnuva.Eeskuju on nakkav, olgu halb või hea.Nii et jätke pigem püssirohutünnil tikk tõmbamata!
Ja mis mind jätkuvalt hämmastab-isegi raskel ajal ei suuda eestlased kokku hoida,ühtekuuluvustunnet aretada.Miks? Sest eks pirukas ole nii magus,võimul olla nii tore! Käimas on põhiline madin,et miks Ets kutsus Lauluväljakule kokku töötuid,kui neid võinuks värvata hoopis töötukassa kaudu? Loomulikult oli populistikalduvustega talvekartuli-ja küttepuudepakkuja Hundisilma isand varmas rakendama töötutehobust oma valimisvankri ette laskmaks neid lõdiseda meretuulte käes tunde, näidates klaasakna tagant präänikut-sotstöökohta.Mida pooldavat kesikute gallupi kohaselt valdav osa tallinnlastest.vastaspoole raskekahurvägi põrutab Kohukeste dzotid maatasa-Nõrguke töökoht hoopiski madaldavat inimese motivatsiooni kunagi taas asiseks saamast.Aga ärge unustage,rikkad ja ilusad,et maksmata arved tekitavad stressi, mille poolest eestlase üleeuroopalise kuulsusega on.
Lisaks olevat pea pooltel eestlastel pikaaegne terviseprobleem, väidavad asjatundjad.Nii et mina polegi oma mures üksi?Kollektiivis peitub jõud,kas nii. No ega mul oma eluraskustega maadlemine seepärast hõlpsam ole,et keegi veel-või paljud veel-hädas on.
Pea püsti ja rahvast läbi kui rukkist,armastas öelda mu onu Aleks Salutaguselt. Kel küll polnud toona aimu kuidas Toompea poisid hakkavad meist vuhisema läbi kui nuga võist.
Sest pärast tänahommikusi Rohke Debelaki uudiseid võime kõik olla kindlad,et põhiseaduseparandus viiakse sisse: meil pole mitte enam rahva võinm,vaid RAHA võim,mis haldab ja valvab Maarjamaad...
Ja nüüd kõik raha tegema,nagu üks mees.
Mina lähen Soome Instituuti raamatuesitlusele,kus räägitakse Soome ja Saksa salaluure koostööst 1933-1944.
Aga ei salalindista.Sest ei taha Etsi ega Hermani oreooli oma pea ümber.Hoiduge teiegi riigivastalistest tempudest kui võite.
Jääge terveks!
teie Neemo E. Poldre

No comments:

Post a Comment