Tuesday, February 2, 2010

EestiPoiss

...siit ta meil tuleb.Otse õuest,oma linnuteed rookimast.Linnutee on minu teerada,mis viib välistrepilt aianurga sirelipuhmani.
Lindude söögimajani.Kus oksa küljes ripuvad kolm rasvapallikest ja Hiina linnusöökla.Varesepoisid on tänavu siit eemale hoidnud kuid pilusilmsed tihased nokivad vilkalt.
Kas on linnukesel muret-teema kallalt põikaks tagasi eilse jutu ligi,kus vaid tähelepanelikum päevasündmustega kursis olija mõistis mida tahtsin öelda kui noorest Tarandist ja tema hurjutatud internetikommijaist pajatasin.Nimelt aimus minule kui elupõlisele suhtekorraldajale,miks just Kaarel,Mr.Kikilipsu nõunik, võttis nuhelda kommionusid ja -tädisid. Sirbi peatoimetajasse see justkui ei puutuks.Kuid valitsuse tagatubades liikuv ja kõrvu kikitav ning sealt ülesandeid saav nooruk võttis sõna,sest His Master,s Voice kumas ta messidzist. Loomulikult - Delfi pühkmekastis ehk nois pelleriseina-kirjutistes korralik inimene ei püherdaks. Aga päevalehtede kommikastides peegeldub elu ise. Kui mõni külarullnokk on kedagi jommispäi autoga laibastanud,kohe kommirida loo järel. Sealt leiaks agar politseiuurija mehikese tegude tausta, kirjeldusi jms.Isegi selle, mitmenda auto romutas ja mis pättusi tal veel hingetaga.Juhtub prominent seaduse ees sõrme lõikama, on ikka taustateadjaid varnast võtta.Jm. samas vaimus:igast elu peegeldusi neist leiab,solvanguid ja mõnitamisi hoopis vähe.Aga kui keegi seda tõeliselt väärt,siis värve kokku ei hoita.Ja see hirmutab. Asjaosalisi. Mäletatavasti oli ränga solvanguga lugu kui Delfis laevakrahvi pihta pahasti öeldi.Kui mullutalvel tema alus plaanitava jäätee Heltermaa-Rohuküla trassil läbi lõikas.
Aus laevnik,keda karmilt sõnadega nuheldi oli hingepõhjani solvunud. Aga mida oli üdini ausal mehel varjata kui revidendid Tallinnast oma kontorist välja viskas? Taheti ju teada,kuidas Leedo kasutab riigilt saadud dotatsioonimiljoneid?Asjalikult ikka,kui Kuressaares kinnisvara kokku ostab.Sest vanaduspäeviks kah midagi vaja,kasvõi Tallinna Harjuoru tenniseväljakuile rajatud parklat.
Aga hunt nende Slavka aferistitempudega,rääkigem pigem loomadest. Tuli just Mikihiiremaalt teade huvitavast viieaastasest kassist nimega Oscar.Kes elavat ühes haiglas,kus vähihaiged jt raskelt tõbised ajuti koolevad.Vurrukandja libistab end mõne surija palatisse,kes valmistub lusikat nurka viskama.Ja jääb ootama, millal ta kargu alt heidab. Siis otsib järgmise.
Kokku on ta tuvastanud juba poolesaja patsiendi kohese surma. Hiljuti tegid tohtrid testi ja sokutasid nurrulooma ühe peatselt lahkuva patsiendi voodile.Sobival hetkel volksas hiirekelder palatist välja ja leidis teisest palatist haige,kes end peagi ärateele asutas.Teise,hoopis tegeliku surija tuvastas.
Samad tohtrid on rääkinud ka,et koertel on võime tuvastada inimesel vähki.Haistmisega.
Lõpetuseks.Neegus nimega Jefersoni Alex Londonist pole endast elumärki andnud ega petukirja uuendanud.Mõtleb vist ikka,kuidas minult seda poolt mu võidusumma 7500st naelast oma kätte nuputada.
Mind jälle huvitab see teine pool...
Lugege vasta ööd raha kui on.
Mina heidan kotile ja loen lambaid.
Homme täistegus päev tulemas.Seeniorid ja kinoklubi-kohvik ja midaiganes veel.
Liiza,kes ilmselt tänase küünlapäeva ja Tartu rahu aastapäeva puhul piduliku õhtusöögi serveeeris,küll ei usu,et ma lumehangedest läbi murran.
Aga näis-näis.
Olge terved ja hoidke tervist!
Külmagi pelgalt 2...7 pügalat alla nulli.
Parimate tervitustega
teie Neemo E.Poldre

No comments:

Post a Comment