Monday, February 1, 2010

EestiPoiss

Morjesta,kõik te lähedalt ja kaugelt! Mul hea meel,et hing sees ja Issand pole konnaks loonud.Ja et postkasti sopsatas üle hulga aja üks muretu pangakiri Nordealt naaberriigist.Milles ülelahe-sellid teatasid,et hoiavad endiselt mu pangakonto numbrit omas varamus, mitte ei nõua vanaonult miskit raharulli nagu mede kohalikel pangakuttidel kombeks. Mäletan, see konto on pärit sitastest seitsmekümnendatest.
Kui Simppa naine Sisko selle, vastu punavene seadusi, avas.
Kuna N.Liidu ja Bulgaaria kodanikele oli see keelatud.Et proua oli Kangasala pangakontori juhataja, tolle üle-eelmise panganime aegu,võttis ta endale õiguse rikkuda seadust.Raha mis seal viimati hoiul :mingid viis...seitse tuhat FIMi, tõin Helsinkist ära kui rublale kell kukkus.Et kodo kohalikeks tugrikuiks lüüa ning läbi sõrmede libistada pere edasise eksistentsi huvides.Huvitav,nemad ei esita mingit arvet,et tühja kontot hooldavad? Meie rahahaid oleks küsinud jumalteabmida.
Miks mulle tundub,et rikaste ja ilusate ponnistused oma elujärje parandamiseks ei jäta mind teps mitte külmaks.Näiteks hiljuti,kui belglane Van(a) Rompy pisteti Euroopa Liidu presidendiks.Mehike,kes pole kodumailgi hiilanud ei vaimuannete ega muuga...
Väidetavalt on vaid innukas blogija nagu ka siinne, teie alandlik teener.Point tuleb:tal pole mingeid tööülesandeidki oma kobeda palga juures,vaid peab need ise välja mõtlema(?).
Vat kuna mu "pargidziip" (moodsas kõnepruugis) naases remondikojast rebenenud ventikarihma ning tühja jahutusvedeliku paagiga(!)oleks mul mõte pakkuda end tollesse värkstuppa järelturunduse-juhiks. Mõtleks ise välja oma tööülesanded ning hoolitseks selle eest,et mehed ei laseks rajale tagasi ühtki autot,mille puudustest poleks valdajat teavitatud ning pakutud veaparandust.Tajun,et oma palga-min.15 tuhhi puhtalt - teeniks igaljuhul välja. Ka raske Masu puhul,sest sõiduki korrashoidu investeeritakse igal ajal.Ka siis kui vorstiraha napib.
Aga hommikune EPl teavitas,et rahandusminister Ettevaatust,Jürgen on Ligi kipub taas tõstma autokütuse aktsiisi.Eile kilkas isamaalane LaariMardikas,et mingeid makse ei tohi tõsta-publikul niigi hing kinni,sest maksupael poob kaela.Seda imekspandavam oli too Jürgeni kiljatus printmeedias,millele kõnelev meedia läbi Elmari kanali vastas keskpäeval: mingeid aktsiisitõuse autokütusele ei tule!
Järgnes teinegi teade valitsuselt :vajalik on kütuseaktsiisi lahtisidumine teehooldekuludest.Võta seda kuidas tahad:kas hästivarjatud vale elimineeritakse-niigi läks teehoidu tühine osa transpordilt väljalüpstust.Või on mingi muu manööver plaanis?
Autolaineil sõuaks edasi.
Eile teavitati,et Linnuvabriku ruumes Loo alevis alustas tööd soomusautotehas.Venelastelt osteti sisse Piiteri vene Hummeri versiooni Combat (komandir bataljona) autor koos tootenime ja know-howga. 4,5 t kaaluva sõjamasina pikkus on 5,3 m ja laius2,1 m ning põhidetailid ostetakse General Motorsilt,ka raam & mootor ning salongisisu komponendid.Väliselt on Combat T98 ikkaga sama sõjaka disainiga kui algversioon,ent keret katvad terasplaadid tulevat kuulsast saksa terasest - neid ei läbista ka kuulipritsivalangud. Lätlased on juba saanud ühe sõiduki katsetamiseks ning otsus olevat positiivne. Hind pole sõdimisele orienteeritud riigikestele kallis: paari-kolme miljoni vahel elik 148000 Euri.Kiiruski pole paha - 150 km,sellega kütab sõjaski rahvatasujail-sissidel eest ära küll.
Ostjatena olevat sihikul lisaks kuuevarbalistele ka ekspunavene
kapikujulised e. kandid,mitmed Aafrika riigidki ja ilmselt veel mõned mafioosnikud maailma eri paigus.
Must raha otsib ju rakendust,miks mitte kaupa pakkuda?
Autoreklaamiski võiks öelda,nagu mina omal ajal Capo di Capi,toda
Lauteri t. maffiarestorani menüüraamatukest kujundades:Meie ei küsi,kust on pärit teie raha.
Ent Presidendi hiljutisest, massiteibavahendeid nuhtlevast sõnavõtust sai taiplik inimene aru,kustpoolt puhuvad tuuled.Kui Toomas Hendriku nõunik Kaarel Tarand noris enne,nädal tagasi tüli internetikommijatega:nad olevad ikka paha-pahad. Kui see auru väljalaskmise ventiil jõuga suletakse,ma ei usu,et rahvas peagi oma meelt avaldama ei kipu. Rikaste ja ilusate tüngategemiste vastu. Vastulauses noorele Tarandile kirjutab Matti Masing,et internetikommentaarid sisaldavad infot,mis on tegelikkuse mõistmiseks vajalik. Minu lisandus:
Juhtide võõrandumine rahvast on juba ljonjabreznevlik. Mida ka kinnitavad me kutsutute ja seatute väljaütlemised Eesti elu kohta. Vahel isegi ajuti ahastust leevendama kippudes.Nuputades,kuidas pangaorjuses siplejaid haide lõugade vahelt päästa.Või seadusetähte leevendades: sotsid algatanud seaduseelnõu,miska sugulaste rahakoti sisu sõlmitakse lahti abivajajaile sotsabi määramisel.Oli ju naljakas kui minagi pidin oma sotsosakonnale nõutama tõendi Beijingi ülikoolist,et Berit seal õpib ning issile tulu sisse ei too. Kusjuures oli küsimus pelgalt minu haiglaraviarve tagasimaksmises, mille puhul sain suure vaevaga pooleteisest tuhandest viissada tagasi.Rikkur olen,noh.
Lahedasti mõtlevad lipstükid küll,kui kiidavad,et viie tuhandega elab lahedasti.Jah,kinnitan öeldut.Kui teilgi kuusissetulek 120 tuhande mail kõlgub.Tulete viiega välja. Siis hea lisa võtta kui kaminapuud otsas või mingi ravimiost terendab või auto töölepingu üles ütleb.Sest nelja tuhandega näkku me ju elame,ära pole koolnud. Kuid äkilise rahavajaduse puhul ikka hea kogeda kui vahel abikäsi ulatatakse.Muidu ei vea välja.
Võidelge talve-ja eluraskustega!
Kel neid poleks!
Ja hoidke tervist - see te kalleim vara.
Parimatega
teie
Neemo E.Poldre












7



7
7h

No comments:

Post a Comment