Saturday, February 6, 2010

EestiPoiss

üllatusest hommikutervitust hõikab! Põhjust on-sest grupiõde Kais kirjutab ja küsib,mis loengud valisin,et me enam koolis ei trehva?Olin sunnitud vastama,et lumeuputuse tõttu liikumispuudeline olen-valges pudrus just sujuvalt ei kulge. Loen,mediteerin ja talvitun, oodates uulitsate puhastamist. Ja üllatun kui S-lehest loen,et Financial Times pajatanud:eestlaste palgakärped sunnivad neid elama 28 tuhandega kuus(?) Tule taevas appi -sellises kriisis tahaksingi elada!hüüataks peaminister Andrus taas. Ja mina ühineksin suure kisakooriga,mis kostaks vaevatud ja piinatud Maarjamaalt.Kus meist ukrainlaste kurikuulus golodomor pole kaugel.
Et jutulõng Ukraina poole veeres,nimetaksin presidendivahetuse eel, kus võimalik Viktor Justchenko väljavahetamine,tema suurimat töövõitu: vene rahva vaenlaseks kutsutud Stepan Bandera,rahvusliku liikumise juhi teise Maailmasõja päevil ja hiljemgi, postuumset pühitsemist lausa rahvuskangelaseks ja partisanisõja juhiks koos juurdekuuluvate ausammaste,-avaldustega.Miks see mind nii erutab?Sest kroonuteenistuse päevil Ukrainas hoiatasid vene ohvitserid meid ikka suuremate pühade eel ja sageli ka poliitttundides :sõjamehed,olge valvsad ja postil olles virged!Meid ümbritsevates külades elab 20 tuhat relvastatud bandeeralast,kes ei armasta nõukogude võimu ja seda armeed,keda teenite.Tulevad öösel ja lõikavad teil kõrid läbi(?)Kuulasin ja mõtlesin ikka:miks ainult meil? Aga teil? Ja kuhu vaatavad vaprad KGB-lased,kelle otsene ülesanne on rahvavaenlaste paljastamine ja traadi taha saatmine? Seevastu oleme okastraadi taga hoopiski meie, ja relvis bandiidid,nagu te räägite,vabaduses? Kuis siis nii,seltsimehed!
Kui minu elu oleks film,siis kindlasti alla 16 a keelatud,ütlen nagu eilse filmi Roosa Cadillac peakangelane Clint Eastwood...
Aga hetkel on küll elu lausa lill,nagu on moodne öelda.Talvetaat leebus,puid kamina tarvis jagub ning mured kusagil eemal -out of here-nagu väidavad tuntud filmis Mölder ja Skalli,kus ikka valitsus salgab juhtunut nagu me maavillanegi(?).
Ja meenus veel killuke intenetist:Edgar ei kanna kella,sest ta ise otsustab,mis aeg on.
Otsustajatest uudislisa.Inglismannid on omas poliitkorrektsuses jõudnud selleni,et Disney multikas"Printsess ja konn" mängib peaosa mustanahaline,aga telepurgi võrdõiguslikkuse nõunikule Oona Kingile sellest ei piisa:tema nõuab,et Disney filmis peaks peaossa sattuma ka puudega inimene(?)No on sul sõnu? Minul said just otsa. Loll tädi võid ju olla,aga kas niii loll?
Hansud ja Greted ei jää neile just palju alla.Kui ühes Frankfurti teatris etendati Jerofejevi kuulsat "Moskva-Petuschki",otsustasid näitlejad alkonaute kehastama hakates,et tuleks end ehtsa vene hundijalaveega samasse konditsiooni viia miska elu-ja tõetruud lavapilti pakkuda.Kas laval kulistati Nemiroffi,Smirnoffi või lihtsalt Moskovskayat,sellest kirjatükk vaikib.Kuid ehtsalt purjus näitlejad pudenesid toolidelt,röökisid "na zdorovje!" ning lasid pudelid ka vaatajate seas ringi käima.Vot see on teater!Etem kui mõni Vot-vorst,mida ostes võidad votoaparaadi.Täitsa kaine peagagi,muide.
Püsige lainel!
samal minagi
teie Neemo. E. Poldre

No comments:

Post a Comment