Monday, February 15, 2010

EestiPoiss

tervitab,aga veel ei tarvita-sest Beriti õige sünna just täna on, mispuhul noored meid väisavad.Ja täpsustaks.Eile õhtul kui noorte sõpsid kogunesid Haaberstisse veel sünnat- omas ringis- pidutsema, ju seda valge tiigri aasta tulekut täiega tähistati,millest minulgi eile siin juttu oli.Põgus pilguke Looduse Raamatusse: Maarjamaa kanakullile peatselt hingekella lüüakse- miski ei päästa röövlindu toda hallikasvalgesulelist söösthävitajat,kuna pesitsuspaikades-okaspuusaludes-just märtsis-aprillis tihti lageraiet tehakse. Linnukest ei võtnud sovjetiaegne lindpriiks kuulutamine.Kui apla kanakulli taevalaotusse ilmumisel kõikjal kaheraudne haarati,aga me tänane röövkapitalism on röövlinnule liiast.
Kas ja millal surevad välja Maarjamaa taksojuhid,pole täna teada. Kuid nende, tublide eraettevõtjate deklareeritud aastatulu:üheksa tuhat krooni-viitab selgelt väljasuremisohule.Kas on meie tulevik selline, nagu Hollandis,kus ootavad ärapeetud ja väsinud jalgrattad järgmisi sõitasoovijaid kesklinna parklais.Kus iga sõiduhuviline võib karata peale ja pedaalida kuhu vaja või kuhu jaksab.Seal jätab väsinud voki parkingusse ja vantsib majja sisse.
Kõrvalepõikena omamaisest alkopoliitikast. Suures aktsiisirahade kogumise tuhinas plaanitakse lõpetada kangete õllede tootmine üleüldse (mis aktsiisipenne sa õlmarilt ikka kogud!) ja keskenduda rohkem mehemurdjate villimisse:nelikümmend volti on mehe mõõt.
Ja pärismeest ei murra Masu ega miski. Näiteks Pruuli,väsimatu rännumees,plaanib minna aasta teisel poolel ümbermaailmareisile koos Jaan Tätte ja Marko Matverega.Sihikul on mitmeid meresid,hulk karme mägesid ja isegi kõrb.Kaardile on maha pandud marsruut Põhja-Indiast kuni India lõunatippu ,Thiruvananthapuri,sealt Sri Lankasse. Kui meil on majanduskriis,siis just sellises kriisis tahaksingi elada,on öelnud parteilaste iidol Andrus. Minul,parteitul,tuleb pähe justsama mõte, kui kuulen pereringis minu laste ema vestlusi nendega teemal: kes küll vahetaks jälle lahti ühe Jakobsoni?
Polee pahaa,hüüataks kohtualune Luuavillu neid dialooge kuulates...
Koolirinde-uudiseid.Vene noored jätkavad massiliselt õpinguid eestikeelseis gümnaasiumites.Et avardada oma väljavaateid edenemisele tööelus nii koduvabariigis kui uues liidus mujalgi. Tubli ja mõistlik tegutsemine,hindan ma sellist aru pähe võtmist. Vanem generatsioon,kes oli endale siinmail verehinnaga eluruumi laiendanud,ei võinud ju endale lubada vallutatute,allaheidetute keele omandamist.Kõik murdmatu liidu rahvuskeeled kaovad-jääb üks ja ainuvõimas vene keel-oli nende ideoloogia alusmüüri nurgakivi. Mida ei jõudnud ma ära imestada pikkadel aastatel ajakirjandusmajaski: kuidas võib ja suudab inimene end vabatahtlikult kõigest ära lõigata,tahtes ise olla veel ajakirjanik Eesti maal ?!?
Kas nad end üldse ajakirjanikeks pidasidki,need parteisõdurid klenskid,turonokid ja raudmägi irinad? Ja sajad teisedki.
Mina võin end küll linnumeheks pidada,nagu mu Liiza väidab.Käin iga päev kohusetundlikult aianurgas kaemas:kas on linnukesel muret? Kas jätkub söögimajas ninaesist? Sealsamas,oksal rippuva majakese all luusib ninaesise jahil ka me valge kööginuustik,spitsi sugulane Sissy,kes vist mõtleb muutuda linalakkspanjel-linnukoeraks või minna lennukooli ja õppida lendama.Minevõtakinni,mis hiireajuga blondyl plaanis.
Millise ajumahuga on Tv3 uudistetoimetajad,ei võta minu aju mitte. Kuulen just koolitantsuvõistlusele mineku juttu:kui Heltermaale jõudsime, selgus et praamid ei käi ja meie rohkem kui kahetonnist bussi jäätrassile ei lubata(? Kuna jutt oli SAARELE MINEKUST,siis olnuks vast õigem nimetada Rohuküla sadamat,või kuidas?
Eks meilgi moonikatega need saarelemineku-mõtted peas on.Nagu Uudmäe Jaagu reklaamklipis rahahoidmise kohta.aga küllap lihavõttepühade aegu need teostuvad.Kui seal sakummiks setu muna mekime.Kooritud keedumuna pooleks,munakollane välja ja sinepine äädikasegu lohku sisse,siis munakollane peale tagasi ning see kulub sakummiks härmas pitsikese järel,kui va haljast kurku libistatud.
Olge meheks ja proovige-
mönu on garanteeritud.
Parimat!
teie Neemo E. Poldre

No comments:

Post a Comment