Thursday, February 18, 2010

EestiPoiss

Õhtutervituseks lehvab ja enne reisisaatja Une-Kati tulekut mingid kraakjalad ritta seab.Imekena päikeseline päevatee on jõudmas öösse ning AMTELi juht Jaak,mu vana kolleeg,tutvus juba keskpäeval e. tund enne kokkulepitud aega oma kabinetis vanasõidukite DVD-projektiga, loovutades mulle edasiseks promotööks oma "klubi" liikmete nimekirja koos kontaktidega, mida internetist ei leia. Rääkisime ka ML autopressi võimalikest teemadest,mispuhul pakkus,et võiksin süüvida 9.detsembri uudisesse-
liiduga ühinenud Autode Keretöökodade alaliitu kuuluvate firmade tööelu promomisse, mis võiks olla ta sündikaadile ja lugejaist autoinimestele huvitav.Sain temalt baasmaterjali,pärast homset transporditeemalist meediahommikut "Kui kaugel on Euroopa Eestist?" ses Euroliidu Majas Rävala pst. pääl võin asja ette võtta.
Kuna ettekandjaks oli lubatud Savisaare Eedu eksabikaasa, mõtlen, kas ja kuidas peaksin emand Viljale meenutama me viimast lahknemist, kui tema ajakirja Elu Pilt levijuhi kohalt lahkusin saamatajäänud 12-tuhandelise boonuseta.Sest südi poliitikatäht äritaevas taganes oma lubadusest, mis suusõnal fikseeris mu boonuse teatud kindla tellijatehulga eest. Kuna rabelesin oma põhitöö: Belesta suhte- ja reklaamijuhiameti kõrvalt ja rahamuret just polnud,siis jätsingi asja sedasi. Surm ka ei võta sealt kust võtta pole, mõtlesin. Pealegi oli Hundisilma-vana just ostnud meilt ühe sportauto Ford Puma oma prouale ja kontorile teise,Saksamaalt müükitoodud Sierra, mõlemad mitmekümnetuhandeliste võlgadega ja lubadustega tasuda "kunagi hiljem".Kahtlustan,kas peadirektor Kalle Leet mitte ei kandnud kohe ärikuludesse kogu seda jäägipotti? Noh,ja nüüd vaevan oma peakest sellega, kas oleks mõtet Viljakesele kasvõi vihjatagi,et mu finantsid pole hiilgeseisus. Tal peaks seda va europuru ju ülegi jääma-palju klaverdajale siis ikka kulub! Nojah,kui juba rahast juttu: Tartu Maratoni stardikoha-rinnanumbri eest pakutakse juba kuni viis tuhat eeku(?) Ja meedia peksab veel tänagi õnnetukest Henrik Normanni kui rannamees rotti.Kogu viha,mis kesikute vastu kuklakarvad turri ajanud,valatakse nüüd solgiämbrina klowni kraesse. Et miks müüs andekas parodist ja tore näitleja end juudaseeklite eest K-kohukesele? Otsesõnu seda välja ei öelda kuid madina tagant aimub ikka.Täna küsis teletädi Ottender läbi üha kolletuva Õhtulehe:Kas Normann oli töö ajal purjus,et tema küsimust ei mõiganud?
Vahelepõikena väike vihje internetiuudise teemal.Sündis infoportaal www.tutoruno.ee mis asendab infotelefoni.Kus küsimustele tehnikast, aiandusest, etiketist,kokandusest,keeltest jms.jne. vastavad oma ala paarsada proffi,suhtlus käib justkui messengeris või skype,is. Minutihinnaga viis eeku,ca kümneminutiliste sessioonidena,nii et küsija arve jääks poolesaja piiresse.
Niipaljukest sis kodumaiseid uudissõnumeid.Albioni maalt täna kah uudiskünnisest üleroninud killukesi pajatada on.Britid nimelt vahetavat voodipesu koguni kolm korda aastas(?)Iga kuues isegi korra kuus,üle 55-aastased juba kolm korda kuus.Minu küsimus-et kui ea tõttu juba liiva pudeneb,kas siis ebamugav terakeste pääl lebada?
Väheke derzaavauudist kah:Moskva solvus häälekalt,kui NATO oli pillanud lausungi:vajadusel võime ka jõudu kasutada (!)Maailm ongi veidi ärevil,et kuna Kremli päkapikkudel õnnestus äsja ära osta prantslaste moodne sõjalaev Mistral. Ja nüüd otsivad kohta,kust soetada väikesi nobedaid soomusautosid.Valmistuvad,see on selge.No pole hullu-meie poistel ongi just Uzide torud soojaks lastud.Miks peaksimegi ilma naabri ähvarduse-hirmuta kulutama rahuliku riigi sõjaministeeriumile endiselt 1,6 miljardit aastas? Ja laskma oma väheseid poegi tappa mõttetus sõjas?Ikka seks,et harjuksid püssirohu-ja verelõhnaga.
rahulist und siis kõigile!
Jätkuvalt tegus teie
vanameister Neemo E. Poldre

No comments:

Post a Comment