Tuesday, February 23, 2010

EestiPoiss

tervitab ja sulahoiatuse edastab:ilmatark Ain Kallis läbi Elmari raadiumi just selgitas meile suurvee ohte seoses võimaliku järsult kärgatava sulaga, mida pole olnud juba 56 päeva.Et jõed tõusvat üle kallaste ja mida hullu veel.Pole need ehmatused kaugel:
Lõuna-Eestis juba esimene plusskraad päral.Rookisin just oma nö
linnutee puhtaks:söögimaja juurde viiv rajake laseb juba astudagi. Polnud lumi veel soojenemisest tingitud lisakilogrammidega.
Mo hoolealused-linnuksed kah kuidagi loiult ses kergtuisulumes kusagil viibivad ja säutsuvad.Sööma ei tule,kuigi keskpäev juba platsis.
Ja hommikuüllatuski kohal.
Leidsin EPL-i vahelt Ettevõtluslehe,mille esiküljelt vaatab vastu Marju vennapoeg Allan Arias.Kellele olen tema elumõtte otsingu keerdkäikudel mullu ja tunamullugi ulatanud vahel abistava käe-kui juuraharidusega noormees ameerika jalgpallile Maarjamaal kandepinda tugevdada üritas või autorallis reklaamimanagerina kätt harjutas.
Ka missivõistluse pii-err ohvitseri ametit tuli mul tema palvel meelde tuletada,kui Allan modelliagentuuri käivitada üritas.
Polnud viga ühelgi ta mõttel,ettevõtlik nagu Allan meil on. Aga nutikusele lisaks olnuks vaja finantse,mis häid äriideid toitnuks. Eesti Väliskaubanduse Liidu juhatuse liikmena vajab ta rohkem küll lennukaid ideid kui suurt rahapada oma käsutusse.
Ja kui tal taas minu suhtekorraldaja-kõneisiku oskusi tarvis läheb -olen alati valmis!
Sest tööd ma ei karda -võin töö juurde isegi magama jääda,nii öeldi mo noorusaal.
Ent järsku märkasin-poiss ise oli reetnud oma saladuse,mida palus mul kunagi varjata kui järjekordse visiitkaardi ulatas.
Kunagi oli ta ju Harjas,siis kaotas H-hassi, eest.Mul palus mitte kellelegi suud paotada.Mida olen tänini teinudki...
Ent suud paotada tahaks täna siin ja kohe praegu.
Kaalukas põhjuski olemas: Moskva inimõiguslased nõuavad,et läheneva suure võidu aastapäeval,9. mail poleks pealinna uulitsad mitte üle külvatud vana vuntsi Jossifi piltidega,kes oli tegelt massimõrvar ja despoot.Türann,kui otsesõnu öelda.
Ja siit edasi -kui intelligentsemaile vene inimestele teadvustada ajalugu:et vastavalt Versailles, rahulepingule ei tohtinud sakslased tegelda soomusvägede ega lennundusega.
Kuid saksasõbralik maailmavallutaja-ambitsioonidega Dzugashvili kutsus Saksa kõrgemad ohvitserid Teise maailmasõja eel harjutama sõjapidamist vene tankipolügoonidel ja ründelennuväes.
Nii et sõnaselgelt õpetas vana vunts ise välja oma vaenlase.
Kui see tõde vene inimese ajudesse süstida-ei siis ühtegi Stalini pilti,(ka seda ainsat, mis täna lubatud!)ei teki risustama me endise pealinna tänavapilti.
Ja nii pole ka Toomas-Hendrikul häbi seal vahuveinipokaali kõlistada -nagu tegid kommunistid ja fritsud Köningsbergis kui pidasid ühist võiduparaadi,et olid Poola alistanud ja maailmasõja valla päästnud.
Rahulist ja kaunist EW 92.aastapäeva teile kõigile!
väsimatult teie
Neemo E. Poldre

No comments:

Post a Comment