Wednesday, February 17, 2010

EestiPoiss

tervitab ja märgib,et kuna eilse sissekande töötuteemaga kokku võtsin,alustaks samal lainel:R.Kilk väidab nimelt,et töötuid võib juba olla 150000.Ja kodutute arvu hinnatakse tuhande hinge suuruse väesalga mõõtu.Ja eile öösel TV1000 pealt sellist vene sõjafilmi nägin,millist varem ei tehtud.Kus punavene ohvitser oma täismundris sakslaste käsikut-ülejooksikut mängiks.Ja väga usutavalt, muide.Seni on ikka näidatud kuidas külamehed fritsude poolel toimetasid:külavanemad,teejuhid,hobusemehed ja vangivalvurid või välipolitseinikud olid.
Aga meie MuPo Maie e Hendrik Norman täna kõigil hambus on.Sest eile puges pöösasse,kui teda väidetava rohemehikeste pressiesindaja pähe taga otsiti.Saamaks selgitust,miks K-kohukeste erapolitsei hakkas kohe kurja tegema kui Keemia tänavale peatusmiskeelumärgid üles pandi.Seadus ei luba ööpäevas jooksul pärast seda sundteisaldamist, kuid rahahädas ja pankroti äärel virelev kilulinn asus hõlptulu jahile.Puksiirauto tõmmati kohe käima...
Kusjuures minagi täheldasin,et hõlptulu minust raskel ajal mööda on vuhisenud.Sest Tartu Maratonile registreerunute limiit täis olevat ning huvilised ostvat stardikohti esialgu hinnaga 1500.-eeku per naase.Miks ma ei võinuks kümmekond suvanime kirja panna ning nüüd rahulikult taevastkukkunud money kokku roobitseda?Targad mõtted, miks külastate mind nii hilja?
Aga homme olen AMTELi peamehe audientsil ning ülehomme Euroopa Liidu majas ajakirjanike teemahommikul "Euroliidu transport ja turism", nii et mõnedki nutikad ideed külmunud pööningul jahedais talvetingimusiski liiguvad(!)
Talispordist paari reaga. Veikko Tääri suusapäevikuis näitas ETV ühe suusahundi kodumuuseumi,kus suusakuulsuste rinnanumbrid autogrammidega ning pikk rivi Eestimaiseid suuski seintel. Aega viitmata saatsin aadressi sport.err.ee Tamperesse Simole,et mu põdraradadel siuglev suusasemu saaks piiluta pildikastist,mis meil põnevat käsil.
Mis Tartus teoksil? Heade Mõtete Linnas piiratakse kioskite levi linnapilti.Meil saab Savisaare hea semu Kofkin panna kohe Harjumäe kõlakoja asemele veel ühe viini-vorsti-putkakese.Mida iseloomustas humorist Kivirähk kui imetabaseid nähtusi:kioskid on,teenindaja tädi on,vorstikesed lebavad kui sõdurid enne lahingut,kuid keda pole,on kliendid.Vorstihuvilised noh.
Emajõe Ateenas väidavad linnaametnikud,et kiirsöögikioskeid ei tohiks olla-pole neis kätepesukohti.Kui neil oleks pealinna viisa,võiksid väisata kasvõi Pro Kapitali maja baari ja puhvetit. Millel on toilette koos kätepesuga,kuid Masu on sulgenud ukse,andnud võtme Täpele ja see edasi Pupule.Viimane aga olevat pist eiteakuhu.Turvamees väidab,et juba enne jaani pand omanikud selle asutuse lukku et säästupõrsakest toita.
Kuna kõlisevat pole kõhus just palju,ei avata niipea.
Et mitte lõpetada minoorsete toonidega unustagem hetkeks silmakirjalikud ja altkäemaksuootel ametnikud.Ja vestkem hoopiski kuuekuusest poiskesest kaugel Cambridges,kes otsustas hakata kõndima enne roomamist.Ju mõtles,et kes lendama sündinud,sel roomata pole ilus!
Ja astubki näost särades ema-isa vahel.Kahju,et minus pole meest kes tolle selli pildi siia üles riputaks! Pisike Xavier King oleks seda väärt küll.Aga kaugel see märtski enam-siis hakkavad Invamajas arvutikujunduse-kursused.Nii et lootus jääb.
Kuidas Immanuel Kant ütleski:vääritu on inimene,kes on võimeline ennast arendama aga ei tee seda!
Olge siis väärilised ja väärikad!
Parimate tervitustega
Neemo E. Poldre

No comments:

Post a Comment