Tuesday, January 22, 2013

Uhke on olla eestlane

sest Eesti astus eile kosmoseriikide nappi nimistusse.Tudengitööna valmis minikonteineri sarnane asjandus, mis  paisatakse Prantsuse Guajanast orbiidile projekti Toome ära raames.Sest see imevidin hakkab orbiidil tiirlevat kosomoseprahti koguma ja Maale sokutama.Et siis actioni Teeme ära jätkuna või nii. Mingid tühised 30 milli see liigutus vaid maksis, aga mõtle milline au ja kuulsus.Nüüd astume isegi Rahvusvahelise Kosmoseagentuuri liikmeks ning projekti eestvedajad hakkavad käima meie koolides, kus õpilased saavad võimaluse raadio teel tolle satikaga kontakteeruda.Loodetakse,et see ajendab noori rohkem inseneriharidust omandama selmet õppida juristiks või turundajaks.
      Meedia kinnitab et kui senini käisid kosmoses vaid Põltsamaal täidetud kosmonaudi toidutuubikesed,mis kuulusid murdmatu liidu kosmosealistajate toidupakikestesse,siis nüüd oleme teinud pika sammu ning loonud oma sputniku.Mis tegelt soomlase Pekka Janhuneni nuputatud päikesepurje-mootoriga.Saame ju aru, miks ülelahe poisid loovutasid selle au meile-kust soomlastel sihuke raha, ega nemad kogu maailma hädalisi toeta.
Esimene Andrus käis eile Londonis kohtumas inglismannide peaministri Cameroniga.Väidetavalt oli juttu ühisest NATO missioonidest jms.Mina kahtlustan, et läks kätte viima viima Angela Merkeli hoiatavat, isikliku pöördumisega kirjakest-poiss, ära mõtlegi Euroopa Liidust väljaastumisele.
Plaan B oli vist keelitada teda edaspidigi varjama valitsuse tagatubades staarpõgenik Galojani,sest tema naasmine Eestisse raputaks me niigi hapraid võimupartei alustalasid.
Nii tore on lumisel talvehommikul piiluda aknast,kuidas naabermaja-pojukesed isa autotulede valgel käivad ümber selle ning puhastavad lumest, et isa-ema saaks nad teel tööle kooli viia.
Vaatasin eile Neeme Raua reportaazi Barack Obama teiseks ametiajaks vannutamisest.Päris õiget juttu rääkis see ülima päevitusega poiss, märkasin.
Palk ausalt tehtud töö eest peab vabastama inimese vaesusest.Majandus peab toetuma keskklassi laiadele õlgadele.Parteide omavaheline võitlus peab lõppema etc.Meie mr Kikilips võiks võtta need kolm postulaati oma edasise ametisoleku põhitõdedeks-loodan, et Tom märkas,pani tähele ja kitrjutas kõrvataha.Sest suure liitlase juhtnööre tasub ikka järgida, oleme ju sõbrad ka edaspidi ning paljukannatanud eesti rahvas on neid   kolme pointi väärt.Üldse, kes selgitaks mulle,miks minevikust pärit valitsejad ei salli keskklassi sündi siinmail. Keda kardate, seltsimehed.Arenenud maailm nii siin-kui sealpool Suurt Lompi seda pole peljanud.
Küsimus on vastatav,  kas vastus tuleb küsitav, uudishimutseb teie
ustav paadikapten Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment