Wednesday, January 16, 2013

Hei-hopsti,meil koolipoisid majas

          Ja nii ongi-alates tänasest on Karlid juba suured, lausa koolipoisid. Sest esimene päris koolipäev seljataga. Jõudsime just auto aeda ajada kui Liizaga koju jõudsime. Ja sealt Patrik ja Sebastian koos emaga tulidki, näod naerul.Sepi pihtis Mimmile, et oli nati igav-mänguasju polnud.Ega see eelkooli ja päriskooli vahe nii ruttu selgeks saagi. Varsti käivad juba harjunud viisil,  kui oravaratas veerema pannakse.
      Juhtub sedagi et täiskasvanud inimene oravarattasse satub.Nagu me täna kui läksime Liizale Mustamäe PERHist abi otsima et teeks röntgenipildi. Kuna väike palavik tuli  ja kehv enesetunne pole lahkunud pärast kolmenädalast kodust ravi. Mustamäel olid arvutid maas,  nagu öeldi. Et võrk tuksis kui täpsem olla-pildi teeme, kuid tulemust perearst kätte ei saa. Saadeti sõbralikult Mustamäe polikliinikusse, kuhu sõita polnud kauge.Aga seal väideti-sorry, teine süsteem meil.Siin teid ei uurita,sest meil pole lepingut teie perearstiga, olete võõral alal. No tere talv,üks väike Tallinn siin e-riigis, kus poleks justkui muret lennutada pildike sinna kuhu vaja. Eeldused ju on, aga kokkulepet pole. Kui Liiza asemel olnud tõesti väga haige, raskelt liikuv vanaproua, mis mõte oleks tema jooksutamisel lumisel ajal mööda linna, et kuulda-teiega midagi ei toimu.
       Kokkuvõtlikult-see tänase arvutimaailma eduriike on tubli, kuid sõlmimata juhtmeotsi paistab siit-sealt
Kas täna Apollos autori Savisaare esitletud romaan Tõde Eestist toob sellegi välja-no vaevalt.Kuigi mees ise lubas, et kirjutab tammsaareliku triloogia.Kas saab selline tõde mida kõik usume ka. Või peab lootma Kati-Saara Vatmannilt järge artiklile tapjavalitsuse tegudest. Kuigi kõik rahvavaenulikud aktsioonid on nähtud-kogetud, poleks selles midagi uut.Pigem jääks lootus et tulevased ajaloo-uurijad saaks selgema pildi.
Tagasivaatena ajalukku.Tänasel Skype- sideseansil jutustas Berit, et nägi Luksemburgis  lillepoodi kus müüdi vaid valgeid lilli. Mõtlesin kohe, et kas Rosa Luksemburg jääks hätta kui läheks mässajate tunnust-punast nelki ostma. Ju mitte, sest Tallinnas olen silmanud varemalt ka sinisekstoonitud nelgiõisi lillemüüjate lettidel. Pole ju raske punase aerosoolvärvi pudelikesega lilleriiuli kohal lehvitada kui tellija nõuab.,..
Täna,kui tulin Nõmme pangamajast välja,silmasin kena tumehalli dziipi,mis üllatas oma soliidse mahu ja kena disainiga.Pretensioonitu ja kaunis kuid oma joontega veidi eristuv. Selgus,et uus Ford Maverick on hoopis sündsam eelkäijast, tollest kõrgest ja kipakast, mida toodeti ka Nissan Terrano nime all.Nii et Fordi esinduse tublid automüüjad pidid direktori korraldusel varjama reetlikku sertifikaati,mis Hispaanias asuva tootjatehase poolt väljastet.Ning kandis Nissani logo,mis väidetavalt kahjustanuks inimeste silmis Fordi mainet.Kuna enamus ostjaist ei andnud endale aru, et esindame Euroopa, mitte Ameerika Fordi.Kussa sellega,et müüd allhankija toodet.Kuigi Terranot osteti tolle aja kohta päris hoogsalt.
Mis varustustasemesse ja töökindlusse puutub,siis usun,et meie Jukuke on hoopis tublim.Pealegi tõestavad Saksa tehnoülevaatuste koondtulemused,et japside autod tunduvalt vähem rikkeid külge nopivad.Nii et pole  mõtetki arutleda,kas Fordi pargimaastur mõttekam olnuks.Janusem küll kindlasti,mis ongi tänaste autoostude põhikriteerium.Selle mõttega heidakski punkti ning oma keha kotile.
Rahulist ööund ei unusta soovida
teie paadikapten Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment