Monday, January 28, 2013

Tammsaare lugemise kuu

          on algamas Järvamaal, räägiti tänases Hommikutelevisioonis. Urmas Vainol  käsi miskipärast kipsis.
Anton Hansenile mõeldes tuuman minagi,et närtsin elutargana ja resigneerununa nagu taimeke tema aknalaual, millest rahvakirjanik momente jäädvustas.Aga pole hullu,seda teed peame me kõik käima,aegade algusest.Kiidan päevakesi mil miskit kuskil ei valuta.Nagu eile kui sain rahuliselt toimetada.Aegluubis.
Noorematel hoopis toimekamad päevad. .Jensu peab homme sõitma töölähetusele Stockholmi ning nädalalõpul jõudma pakkida Beriti autosse kogu staffi, mida Luksemburgi noorpere vajab edaspidises elus. Liisa läks Jukukest garantiisse viima, saab vahetusauto seks ajaks kui külmkäivituse raskused kõrvaldet . Seat on hakanud jamama-pihustab tagaakna pesuvett veidi salongi kui pritsurit kasutad. Minuarust saaks vähegi tehnilist taipu omav püksikandja selle likvideerida kui silikooniga peene plastvooliku ühenduskohad ära tihendada.Aga moodsa aja nõudel läheb autoke teistkordselt värkstuppa kus viga likvideerida ei õnnestunud.Ammuks see tagaakna pesur välja mõeldi ja vaja läheb noortel seda vaid maanteesõidul,kus auto taga tekkiv õhuauk ning tuulepööris sodi või lund üles keerutavad.Eluaegne automees laseks veemahuti tühjaks ning ei peaks pesuripuudumist linnaautole ohtlikuks.Aga olgu-kui koormaseadmine jätab ajalise võimaluse,siis miks mitte auto täiesti korda teha.Seda enam et rooli taha ei istu mitte vana maanteehunt vaid üsna vähese sõidupraktikaga noor sohver.
Seesamune mees teeb pigem suveplaane,sest normaalse januga Jukuke-see Nissan nimelt-lubab kaugemale sõita kui mullune auto samal ajal.Esimene mõte oleks külastada Saaremaal Püha Eelkäija kloostrit,kus kuus nunna toodavad imelisi kauneid pühapildikesi.Teine mõte oleks väisata Ontika mõisa kus soomlasest suuskur Palander taastab mõisahoonet ning viinakööki.Kuigi mul alkoga sõbrasuhted soikunud poleks mul midagi degustatsiooniseansi vastu,kuna kaine autojuht roolis.Suure hapukurgi võin ise kaasa haarata.
              Liisa sebib Beriti nimekirjaga,sest osa tarvilist vaja mede pere poolt kaasa pakkida.Natikene  koduapteegi ravimeid ning lapseiste jalgrattale pluss veel üht koma teist.
     Ajakirjas Oma Maitse leidsime Liisaga üllatuslikult oma lemmikresto Bollywood peakoka,hindu Mitra foto ning tema toiduretseptid.Unustamatu oli aasta 2012 saabumine, mille võtsime oma seltskonnaga vastu just selles söögitoas ning pärast Raekoja platsil juubeldades ning vahuveiniga vallatledes.Mällu on jäänud noore hindu koka laBabu ülirõõmus nägu,sest väikesekasvuline, kodumail ilmselt alamasse kasti kuuluv noormees nautis täiega nii talle tavatut uusaastaööd ning seltskonda kuhu oli saatuse tahtel sattunud.Pole ma aastaid trehvanud nii siiralt ja avalalt rõõmustavat inimest.Tundsin,et minul on hea olla sest temal on nii hea olla.Nautige elu, kuniks see kingitus meile antud
soovitab paadikapten Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment