Thursday, January 17, 2013

Päikest meie päevadesse

hakkab vist pärast tänast voolama üsna rohkesti.Kukesammudega me kevade poole tipime.Oli ju imeilus ilmake koos kauni päikesekettaga kingitud neljapäevaks, mil hommik algas kõnega perearsti õelt, kes juba k 10 teatas Liisale, et mingit kopsupõletikku röntgenipilt ei näidanud.
Me lilleneiu, nagu ma vahel teda ülemeelikult kutsun, arvas seejärel, et ju siis tegu ammuse tõvega-lilledest pärit allergiaga. Mis tekib kaugetest maadest imporditud lillede säilituskeemiast.Seda tuvastas isegi imearst Rein  Marrandi Viljandist, kes aastaid tagasi, pärast patsiendi uurimist väitis-misiganes tööd  teete, see ei sobi teile. Sest Liisa kurtis,et terve talve on teda vaevanud kurgumandlipõletik.Kuulnud floristiametist teatas kindlalt-peate vahetama eriala. Mille  peale mu kaasa mäletatavasti läks kinnisvaramaaklerite kooli ning polnud pikemat aega kurguga hädas.Siis aga kukkusid mu paljukannatanud rahvale ning perele kaela Masu ja Pupu ja Täpe ning oligi ots peal kinnisvarabisnisel. Natike aega korralikku teenistust ja kogu lugu. Floristikoolitus aga oli  ammustel aegadel tugev. Liisa maine nii hea. et ikka otsiti  lilleasjatundja välja.
         Ja nii ta sattuski tagasi tervistkahjustava töö juurde.Nüüd oleks vaja täiesti konkreetset allergoloogi hinnangut, on,s tõesti asjalood sedasi.Kuna Nissani keskuses oodati Jukukest käetoe paigaldusse ning tervis kannatas juba Lasnamäe sõitu ette võtta, tuli meil minna. Automüüja leidis aega pikemaks autoelektroonika esitluseks mis jõulueelsel kiirloovutusel napiks jäi. Moodsad imevidinad näidikupaneelil ja selle varjus ikka muudkui kipuvad roolihoidjaga suhtlema, sina pead olema valmis kõike mõistma mis su neljarattaline sõber sulle öelda tahab.Nüüd on asi hulga klaarim. Ka see,et ruudupühkijate öiseks püstiasendisse tõstmiseks pole vaja mootorikatet avada vaid on juhthooval vastav asend mis luuad püsti jätab.Rääkisime automüüjaga veel sellestki, et kevadeks kui suuremad autoreisid ees,peaks ikka rehviremondikomplekti juurde zilett-varuratta hankima.Autokaugetele selgitan-kaalu vähendamiseks pole moodsaimal autopargil alates nooblist Mersust enam varuratast on vaid suruõhuballoon ja liimaine-aerosool.Kujutage ette,et naisautojuht hakkab vigase ratta juures kükitama ja sellele õhku sisse nõiduma, mis võibki tähendada teelejäämist.Seda siis kui oled  löökaugus rehvi mõlkilöödud valuveljelt lahti saanud.
     Kui ebasobiv ilm ning lapsed autos,katsu sa pägalikkude murelike nägude ja nututa selle pealtnäha tühise murega toime tulla.Kui aga õhuke, kergekaaluline rattake/zilett auto sabaruumis ligi, mis sind garanteeritult 80 km kauguselt linna tagasi veeretab, ongi suurem mure murtud.Nii ma tahan ja nii peab see sündima.
       Lõppsõna asemel. Eilset sissekannet lugedes märkasin, et olin värskeid koolipoisse kiites veits üle võlli sahistanud. Tegu siiski eelkooli minekuga,päriskooli mured kargavad lastele kukile nagu ikka,1. septembril. Kuigi tähtsad poliitikaonud kogu riigi uutmise tuhinas juba plaanivad lisaks koolivõrgu nö optimeerimisele ka esimese koolipäeva e. Tarkuse päeva saata ajaloo kolikambrisse,kus nende endi koht.Milleks see pidev uutmine, maaelu ja riigi funktsioonide väljasuretamine kõigis eri ilminguis,küsite.Ega teiegi õhukeseks viilitud riiki paremini juhiks kui endised politrukid ja komsorgid. Kust võtaksite teie vajalikud teadmised kui taskus varuks vaid väga kõrgete poliitkoolide hariduse paprid, küsib nõudlikult
teie paadikapten,ausa metskapteni tunnistusega Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment