Thursday, January 10, 2013

Narva elektrivennad on tagajalgadel

Nad näevad ja loevad kuidas Põhjala tiiger armutult elektritariifide ja muude lambistvõetute jamatasudega rahvast koorib, kuidas Elu Peremehed omi taskuid ja riigikassat väljalüpsi arvel täidavad.Siit ka värske  streigiähvardus ja 40- protsendise palgatõusu nõue.Piirilinna tekstiilitööstuse on partei ja valitsus välja suretanud.Lisaks ka see,et Narva hüdrojaama personalile nappi palka maksavad etc.Just praalis Juhan, et kui turbiinid seisma jäävad, võtame Estlink-1 kaudu Soomest või ostame Venemaalt. Muret pole, nagu ta kerge muigega näol teleintervjuus praalis.Tegelt oleks bojaaride murepõhjus see,et põlisrahvast südikamad vene inimesed on julgemad oma nõudmisi esitama.Mina küsin ikka ja jälle endalt -miks poleks ammu võinud rahvale ausalt ära seletada,et omariiklus kallis lõbu on,et elektritariife tulebki kõrgemaks punnitada. Sest pole väikeriigile muidu jõukohased riigikeelsed ülikoolid pluss kogu muu staff mis kaasaegse elukorralduse juurde käib. Pluss osalemised NATOs ja kõigis rikaste riikide klubides,kuhu oleme end registeerinud.Usun tõemeeli et kui poliittehnoloogid ja pii-err vanakesed oleks partei juhtimisel, ühisel nõul ja jõul  seda rahvale kenasti  põhjendanud, oleks teadlikum pool eesti ühiskonnast maksnud rõõmuga selmet tassida kilekottides sadu tuhandeid kroone musta, pesemata raha valitsuspartei peakontorisse.
Remark.Selleks,et vanadus kulgeks edukalt tuleks juba noorelt alustada.Keegi filosoof olevat nõnna öelnud. Ja veel-igal eal olla omad võlud.Mäletan jah,et 30-40-50 polnud pahad eluaastad.Sest sain kasutada seda vundamenti oma kutsetöös ja asjaajamistes,mille olin ladunud eelnevail aastail.Ametis käia oli lausa lust ja lõbu,eikunagi mingilgi määral koormav või tülikas.52. verstaposti taha jõudmine oli aga oi-kui-valus. Finito.
Tore,et eilne hilisõhtu päädis sellega,et kuidagi järsku saime Beritiga skaipida.Teadsin küll,et montöör on ta uude koju tulemas ning internetiühendus  tekib peagi.Kuid tund enne keskööd astus sisse Jens ja sättis mu arvuti Skype,i pea le-kohe olid pilt ja sõna meil toas.Berit nagu ikka Berit, Eero ta kõrval, aga ema süles roniv Annake oma lehvitavate käekestega oli kui mitu kuud suuremaks kasvanud.
Nüüd ongi põhjust hea sõnaga meenutada portaali Naiste maailm, kus kirjeldati tublis kapitalistlikus riigis tegutsevat lastesaamise-instruktorit.Kes juhendab abielupaare just Skype,i kaudu. Lõpetuseks väideti et too sugumürsk saabub tellimise peale ka inimestele koju. Andke armu, hüüataks ma seepeale. Midahullu,kas on inimkond juba niikaugel, et varsti hakatakse leiva suhupistmist kah koolitama...
Ööunele kipub nüüd teie väsinud
paadikapten Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment