Saturday, January 26, 2013

Pelgulinna puhast tõugu koer

on segu paljudes puhastest koeratõugudest, öeldi mu noorusaal.Kui loen oma blogikandeid,tekib sarnane tunne.Pole see blogi isiklik ega puhtalt ajakajaline, sisaldades miksitud segu mind huvitavaist nopetest mis pärit elust enesest .Ning väärivad jäädvustamist tulevastele põlvedele, kellele kulub ehk marjaks mõni lisafakt kui erutav teema just uurimist väärib ning vajalik ketilüli puudub.
Põhiliselt aga tiksutan vaba kirjutamise rõõmust, sest ajakirjanikuametis hingas tsensor alati kuklasse - kriimu ridagi ei saanud paberile panna ilma et teadnuks -pärast osakonnajuhatajat loeb asetoimetaja, lõpuks ka peatoimetaja, siis rehitseb tsensor veel kõik üle .Autotranspordiministeeriumi lehe peatoimetajana pidin küll olema ühes isikus kõik need ametid kuni tsensorini välja, tema templita ükski trükis ei ilmunud.Kuid see  enesetsensuur ikka toimis. Mängureeglid olid teada. Nagu tänagi, kus inimene ise peab valvama et midagi sündsusetut või kedagi halvustavat üles ei tähenda.
Remargipojukesi.VEB-fondi asjus hüüatas sõna sekka mu kunagine ülemus,minister Vähjatiit, tänane ärimees.Kes väitis varguse dokumendil oleva EP asepresidendi 32 mln USD väärt allkiri olevat võltsitud...
Tobedavõitu seriaal Boldre and Beautiful on justkui elu õpik. Et kui armastate, ärge sellest jahuge vaid tegutsege.Nädalast nädalasse ei või ometi nämmutada,sest ega noorus kesta igavesti ning tervis võib kaduda ainsa hetkega.Minagi vaatan vaid seetõttu et huvitun, millised finesse võib stsenarist veel olematuist muredest välja pigistada.Aga kust tuli mulle pähe nimi Boldre.See ilutses nimelt kahesajal  just trükikojast toodud visiitkaardil, kuna tegijad olid eksinud. Mul oli toona nö suvetööks autonäituste Auto 2000, üle-eestilise esitlussarja pressiohvitseri amet, ning vabanduste saatel ulatati järgmisel hommikul uus tiraaz. Peakorraldaja Salundo palus eelmise tiraazi hävitada kuid ajaloo huvides talletasin sahtlisse,et sõpradega nalja saaks. Kinomees nagu ma olen-et võimalusel panin kitsasfilmiga laiaekraanilist nagu koolipäevil üks kild kõlas.
       Et juba vabandamiseks läks, pean täheldama, et siinkirjutajat aitab talvituda elik talve üle elada just see kirjutamisharrastus, sest pole kehva liikuvuse tõttu kuude viisi jalgsi koduväravast välja astunud. Eiranud kõiki kutseid ajakirjanikeklubi Impressum kohtumistele,jätnud käimata vanaautoklubi nääripeol Kurtnas ning keelekoosolekul Ajakirjanike Liidus.Sest hirmutavad libedus ning magamine suvalises kohas.
Oma kodu kullakallis,tunnistab paadikapten Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment