Tuesday, January 15, 2013

Meie aja kangelasest

elik Kremli lendurist Mathias Rustist oli tehtud väga hariv dokfilm.Fanaatiline aerohuviline ja tragi  harrastuslendur Saksamaalt otsustas lennata Punasele platsile,kuna oli haaratud rahuideest ning nägi,et president Reagani ja Kremli peremehe Mikhail Gorbatchevi tuumadesarmeerimiskohtumine Reykjavikis ei toonud tulemusi. Põrutas 1987 maikuus Helsinki ja sealt üle Kohtla-Järve nach Moskau. Maandumine isakese Lenini püha hauakambri ette ei läinud korda,kuid sobiva platsi otsingul tehtud neljandal tiiru järel tuli kenasti alla Moskva keskuses, püha pealinna läbiva jõe silla neljarealisel sõiduteel.Pärast paaritunnist rahvakogunemist laekus lennuki manu linna miilitsaülem, kes tervitas, küsis passi ja viisat. Kas oleksite andnud kui teatanuks et kavatsen maanduda Moskvas, küsis Matu. No ei mitte,vastas miilits Siis tulid neljakesi kolmetähelise suure purustusjõuga organisatsiooni esindajad,kes näitasid KBG ametitõendeid ning tegid lennukis läbiotsimise et relvi leida. Midagi kahtlast polnud ning nelja erariides mehe saatel viidi Rust Volgaga  pealinna Lefortovo vanglasse,kus hoiti poliitvange ja dissidente.Mõningase mõtlemisaja järel korraldati kohtuistung loata piiriületuse, õhusõidu eeskirjade rikkumise ning huligaansuse eest.Maailma üldsus ootas huviga ja hinge kinni pidades, kas kurjuse impeerium mõistab kõige karmima karistuse-surmanuhtluse. Kaalumisel oli siiski väljasaatmine vs kaheksa aastat hallitrellihotelli.Terve mõistus võitis sest Gorba perestroika näitas oma jõudu-Rust pääses koju poole aja elik nelja aastaga.Lisaks säästeti teda vangilaagrist, kus võimud poleks suutnud poisile elu säilitada.
Remark.Lisaks kogu eestlaskonnale juubeldasid ka teised okastraaditagused murdmatu liidu vabad rahvad, kellele tegi alati heameelt igasugune tüng või  laks punareziimi pihta,olgu selleks või roostlaste ehk tshehhide jäähokikoondise pisikenegi  võiduke kommunistide CSK üle mingil suuremal rahvusvahelisel turniiril.Kohe oli suur põhjus pidutsemiseks.Liiati veel nüüd,mil Matu tegi ninad tahmaseks kõrgetel punaohvitseridel. Pagunid kaotas kakssada kindralit, kokku jäid töökohata kaks tuhat inimest, väitis kinodokk.Teada puha,mis tööinimesed olid nooremad ja keskohvitserid ning praporid-puha joodikud ja vargad.Gorbal oligi just kavas suurem armeepuhastus,sest tema doktriin nägi ette kahandada armeele kulutatavat raha,mis oli ligi veerand kogu riigi SKT-st.Kõrged pagunikandjad kuni kaitseministrini punnisid aga vastu.Lendasidki kohalt kõik, kelle tool kõikus.Mina levitasin tutvuskonna kitsamas ringis kahte omamõeldud anekdooti.Esimene käsitles kahte eri  sõjaväerühmitust, kes kavatsevat rünnata Rusti kongi. Esimene tahaks teda tappa,teine kinkida nimelise käekella eriliste teenete eest.Teises loos põhjendasin,miks piirivalve,kelle radareid erutasid ka linnuparved,ei märganud väikelennukit Cessna.Vat kui piirivalve seisab seljaga mere poole ning valvab näost näkku meid kes me siit õnnemaalt pageda ei tohiks nagu neli Karepa paadipõgenikku.Siis polegi võimalust,et kedagi väljasttulijat märgataks- piirivalve just valvas,et keegi ei lahkuks.
Märkasin taas,et juba tohib avalikult häbistada riigipartei suursatelliite nagu IRL.Mihkel Kärmas just teatas oma tippreitingusaate sissejuhatuses,et Kodukulud alla oli IRLi lüpsilehm, siis aga anti valusasti vänta kõigi  kodukulude hinnatõusule.Saates näidati Partsujukut suures plaanis.Elektrilaks oli ikkas valus küll,kuna liigse optimismi najal ja partei ja valitsuse võimsal toel omandati miljonite USD eest suur tükk USA kõrbealast, kus plaanis toota põlevkivist elektrit ja õli.Kusjuures tehnika olla meil iidne-enam ei võeta põlevkivi maast väljagi, uusim tehnoloogia pressib põlevkivist õli välja ilma kaevandamatagi.Mul eestlasena uhke tunne küll olla õliväljade omanik, aga kes maksab maamaksu, küsin.Kas see ongi nende  imelike taastuvenergia- ja võrguteenustasude sisse peidetud.
    Alkoreklaamidest kadugu inimene ,nõudis alkonautidevastase rühmituse ninamees Lauri Beekman.Ju talle meeldib enam ütlus JOOB NAGU LOOM. Ju polnud poiss ise veel kaineks saanudki hommikutelevisiooni ajaks,sest taunis noorte poolt alkoholi müümist-nomida kurradit,küsiks.Tehke minust vastikult kainete klubi peamees-luban teile, et ei tuttkainelt ega purjusena avalikult segast ei peksa. Ei tv-s, raadios , tänaval ega baariski.Punkti paneks täna hoopiski teleklipi ümberjutustamisega.Talumees kinnitab-pole mul seda teie internetti vajagi.Mul on siga, kala saan jõest ning paljaid naisi vahin saunaaknast...
Näete siis kui lihtne võib olla elu siin Eestimaal
tõdeb paadikapten Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment