Friday, January 25, 2013

Kas olete kunagi mõelnud

miks Eestis ei sallita keskklassi teket. Arenenud riikide ühiskonnad hindavad keskklassi kuuluvaid inimesi väga,sest nende laiadele õlgadele toetub riik.Nagu äsjasel ametissevannutamisel tõdes Barack Obama. Järjest enam hakkab tunduma et sel teemal võiksin kirjutada isegi doktoritöö. Argument oleks järgmine - keskklass ei lubaks endaga manipuleerida. Ega teha seda ka oma rahaga. Lumpenil pole olnud kunagi midagi rohkemat hinge taga kui nadi kuupalgake. Ja kui neilt näppad läbi PEP-i 10 mln.USD ehk läbi  VEB-fondi 32 mln.olekski justkui kõik korras. Keskklass tõstaks hirmsat lärmi ning petised ja suurvargad istuks hallitrellihotellis selmet nuputada uusi kuritegusid riigi ja rahva vastu. Kussa sellega,et sünnitad seitsmepealise lohe, kes iga pätikeissi puhul sülitab Elu Peremeeste pihta tuld ja tõrva.Jääbki üle vaid tõrjuda keskklassi sündi. Veel muremõtteid. Mullu saavutas Eesti esikoha narkosurmades suure liidu arvestuses.Kurva fakti täienduseks tõdemus koolivägivalla telesaatest -35 koolinoort läksid mullu meil vabasurma.Tahaks loota et kui elu riigis elamisväärsemaks muutub ei peaks enam sellistest asjadest rääkima.
Lõbusama poole pealt ka.Lisaks naisekandmisele nuputasid vaimukad soomlased just välja lumeujumise.On nö seitse venda, kes seisavad ühte viirgu lumise välja ette, ise vaid ujukates ehk pea alasti.Mängujuhi vms käsu peale karatakse kõhuli lumme ning kukutakse meeleäraheitlikult käte ja jalgadega sibama, katsudes ka edasi liikuda.
Veel tarkuseteri.Näen telerist et tõdemus Laps on kodu peegel kõlab englishis nii MONKEY SEE, MONKEY DO.Ning kui hundist räägid...kõlab saksa keeli Sprechen der Teuffel...
Mõne reaga kunstist ka. Kui SDV-s innustuti murdmatu liidu sloganist Taome mõõgad atradeks, läksid hansud nii pöördesse et korraldasid ühe linna kirikuväljakul näitliku õppetunni.Sepp taguski kahekäemõõgast adra rahvamassi juubelduste saatel.Huvitav, kas samadel kurbadel kaheksakümnendatel oleks kunstnik Raoul Kurvitza perfomance Tööline ja kolhoositar kutsunud esile  Kremli sama vihase reaktsiooni... Muidugi juhul kui just aastapreemia kätte saanud ning Kumus näituse avanud kunstnik oleks sellise avantüüri korraldanud.
Jääme huviga ootama kas vuntsi-Siim rikkus VEB-fondi afääriga ära oma lootused presidenditoolile, nagu väitis anonüümne kommentaator,aga mitte teie
paadikapten Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment