Thursday, January 24, 2013

Pole elu Eestis üldse nutumaitseline

selgub ülevaatest,kus kajastatakse naaberriigist meile elama ja mingit bisnist e. bisnutti ajama tulnud soomlaste käekäigust ning hinnanguist.Hea näide on tuntud vormelipiloot Mika Salo juhtum.Lendav soonmlane,üks paljudest vastseist eesti patriootidest hõimlastest,on kaheksal hooajal võistelnud vormel 1 MM-sarjas, elanud mõnda aega abikaasa kodumaal Jaapanis ning Monacos ja Shveitsis.Nüüd omab siin firmat,mis toodab masinaid ja masinaosi ja kolib ka põhikooliealised lapsed siia, et neid Eesti kooli panna. Elukoha vahetuse argument on see,et siin on teatud äriasju otstarbekam liigutada kui Soomes.Nende kõigi aegade kuulsaim mäesuuskur Kalle Palander on ostnud Ontika mõisa ning plaanib taastada mõisniku viinaköögi, et tululikku äri ajada.Varem oli ta vaadanud kohti Soomes, Prantsusmaal ja Hispaaniaski.Olen pahvikslöödu,sest sellise valiku juures leida end Ida-Virumaalt-no andke andeks. Minugi tuttav Tommi Mäkinen, üleilma tuntud edukas rallisõitja,on teinud siia kinnisvarainvesteeringu-nii tore oleks kohtuda pärast esimest trehvamist Portugali MM-il.Kus üllatusime, sest lahe hõimuveli jagas näpunäiteid raja läbimiseks eesti pilootidele,kel see suurvõistlus esmakordne ja harjumatu...Tulge mulle Soome külla, õpetan mõningaid sõiduvõtteid, ütles ta  lisakatse puhkepausilt uuesti starti minnes.Sõbralikult, mitte vanema venna või isakese tooniga, lahkelt naeratades.
Soomlase suurimal vutistaaril  Jari Litmanenil on pealinna heas rajoonis kolm korterit,Hiiumaal elamumaa ning osalus reklaamifirmas Buca. Kogu eelkirjeldet stoori hargnes lahti eksralliäss Ari Vataneni tulekust kevadel Eesti Autospordiliidu presidendiks.
Järelikult,kallid kaasmaalased,ärge nutke elus vahel veel ettetulevate tõrgete juures.Küll partei ja valitsus teie eest hoolt kannavad-täna näiteks oli meil Põhjamaade odavaim elekter.Korraks vaid, nagu ma aru sain-aga asi seegi. Kes pisku eest ei täna...ja need teised sõnad
lõpetab paadikapten Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment