Thursday, January 3, 2013

Meedia kõigub kui kõrreke tuules

sest tuuleiilid laekuvad kord paremalt,kord vasakult.Soovite tõestust-palun. Raadio kuulutab aasta esimesel tööpäeval, et linnastumine näitab elukvaliteedi paranemist. Väidet mittekuulnud kolleeg printmeediast kirjutab - riigiasutused ei pea koonduma pealinna. Eluks vajalik peaks olema maal taskukohasem.Sedasama rõhutas ka  president THI oma uusaastakõnes.Kohe kukkusid temaga väitlema kõik energiaturu osaliste/firmade kõnesisikud,kes teatasid,et eristada maa-ja linnaelektri hindu on praktiliselt võimatu. Üks spetsialist pareeris, et ehk saaks  maainimesed vabastada elektri käibemaksust.Sellest jälle ei tahtnud vaidluses osalejad kuuldagi. No milleks luua pretsedenti, hunt teab kes veel küsima tuleb.
Kaido Kama, kunagine minister ja riigikogulane, esineb Päevalehes täiesti riigimehelike mõtetega,arutledes selle üle,kellele meie tänast Eestit üldse vaja.Lugege ja imestage ning mõelge,kellele on elu põhiväärtused minetanud riigike üldse enam vajalik.Medali teine pool on see,et idapiiri tagant tulnud ostavad massiliselt selle muulastele jäetud kandi maid ja maju,sest hinnad nii imeodavad.Ning omanikustaatus annab võimaluse vabaks ringiliikumiseks kogu Shengeni viisaruumis elik ühendatud Euroopas.Teen siit ühese järelduse -me sõjarditel pole mõtet kurta,et meie jalaväe soomustehnika ei saa vene tankide vastu nagu aastalõpu eel kurvastati.Raha eest soetab piirijõe-tagune inimene teie isa maa ja ema kapsaaia ning pole vahet,kas armeel on tankid või raketid.
Loodus on kõike muud kui rõõmsalt talvelumes.Püsin rohkem nelja seina vahel,sest jääl kõndides murtakse luid autokoormate kaupa.Turiste on ligi paarkümmend lahasesse pandud,ka omaaegne Unic klubi president VK teatas, et tema abikaas murdnud vanalinnas käeluu ning nende visiit meie juurde viibib mõnda aega.Mul majas tegemist niigi-tassin võrkkotte tuppa,miska kaminas igavest tuld hoida.Pendeldan telepildi ja arvuti vahet,sest kord põnevam üks,kord teine.Ehitaja Jansaga sai kah lõpusotid tehtud-ainult kimbuke toa ja esiku  põrandaliiste ca saja euro piires oligi veel tasuda.Kolm ehitusprahikotti,mis ammu arveldatud,mahtusid kah talle autosse.Näis kas kevadel jaksame projekti Kodu Korda jätkata,sest kohake,kus kuningas jala käib ja see teine,kust talle pesemiseks vett pähe niriseb, vajavad mõlemad värskendust.
Aga hunt nende muredega,elagem pigem juba täna.Sest nii Tujurikkuja kui Edekabel 2012 olid peris hääd aastavahetuse saated.Vaatan kordusi ja naudin läbielamusi,mõnda sketshi isegi kaifin.Sest esmavaatamisel olid nagu ikka aurud ligi ja mõnigi seik või väärt repliik jäänud tähelepanuta.Nüüd ongi järgmine märk maas tuleb vastu pidada lihavõttepühadeni kui Berit taas kodumaad väisab ja ülikooli lõpetamist plaanib.Sealt edasi pühitseme Hiiumaal juba  Jaanipäeva, kaugemale ei julge mitte mõeldagi
teie paadikapten Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment