Saturday, January 5, 2013

Hoiatustrahvidest mõtiskelles

       Täheldan , et kui ametimehel puudub õiguslik alus trahvi määramiseks,tuleb kutsuda  seda kasvõi hoiatustrahviks, sest keegi tragi jurist on leidnud seaduselünga, suomeksi porsanreikaa mida osavalt kasutades saadki väljalüpsi teha.Näitena pakuks parkimistrahvi või keelumärgi all pikalt seismise pileti. Kui päris ment mingil põhjusel laksu annab või sulle tee kohal lendamise eest kiiruskatsepileti välja kirjutab, ongi see nagu päristrahv,mitte mängult. Karistus mis tuleb vääringu näol portmoneest välja käia.Miks inimene siis hoiatuse eest maksma peaks kui mingi rohemehike oma võimete piiril võimleb.Mitte et ma enda pärast siin võitleks, hoopis poeg peab oma pere eelarvest eedikutrahvi plekkima.Küsite ehk-kust võtan oma termini, sõnause. Eks ikka printmeediast, ammendamatust üllatuste varasalvest. Ajaleht Sakala oli teinud mulkidele ettepaneku asendada totter sõna validaator mingi normaalsega.Ja pakkumisi aiva pudenes -
täps, möll, pääsur, puutur,eedik, pille...aga käiku läheb hoopis tuvasti. Kuidas on mulkide peakestes sündinud siinsed muud veidrused,on mulle kergelt arusaamatu-küll aga mõistan,kuidas tekkis too eedik. Ju mõtles autor ilmselt tasuta bussisõidu leiutajat, vana bussijuhi poega Edgarit.Leiutas ju legendi kohaselt esimese vene veduri just vedurijuhi poeg...
Postimees kiidab end tänases numbris taevani,aga huumorilisa Juurikas on kadunud juba pikemat aega-see oligi idee, miks ma just laupäevase PM Extra tellisin.
Vastutav peatoimetaja Anvar Samost arutleb juhtkirjas, kas piisab sellest kui tema toimetuserahvas on parem kodumaisest rivaalist,teeb etema kobrulehe. Mina vastan kui soovite-pole ta pärispäevalehest parem ühti,kuigi nimetab end esiküljel pidulikult päevaleheks.EPL-i hinnangud ja arvamused riigis toimuvale on julgemad,söakamad,rohkem otse serveerit kui lõunaeestlaste vihjamisi öeldu.
Sel nädalal täitus ka Liiza unistus kui nii võib öelda.Lahkunud suvel tekkis tal mind postkontorisse viies küsimus,miks Luigepoju Ekspressen tahab ristsõnavastuseid ikka vanaviisi postitsi saada,mitte nagu nüüd uuemal ajal kombeks-internetiaadressile.Just avastasin,et vigade parandus tehtud ning aasta esimese ristsõna lahenduse pillasin juba kirjatuvi abita.Otse toimetuse mailboxi.
Käige ikka ajaga sammu kui vedurist ette joosta ei jõua
soovitab paadikapten Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment