Sunday, August 1, 2010

EestiPoiss

sedastab tervituseks,et mu eilne jutt Gulagist kui eestlaste väljamõeldisest ja muu jamps on pärit me suure sõbra Johan Bäckmani loenguilt nashistide laagris punavenes,kus lekcija nimi oli kurioosne : "Ajaloo võltsimise tehnoloogiad". Kas mehike, kellest Helsinki Ülikool kevadel kui oma lektorist distantseerus,on tõesti haige ja hullupaberitega?
Siis on ta ju tõeline kingitus et mitte öelda õnnelik leid Kremli valveideoloogidele. Kuigi sm Putin ise väidab,et ajalugu ei tohi ümber kirjutada. Midagi sarnast kui murdmatu liit, ise hambuni relvastudes kilkas: meie ei taha sõda,vaid võitlust rahu eest(!) Natike vallatumat vahelugemistki.Sopaleht kajastas Jekaterina Sahmatova argipäeva,tõdedes: Kati Toots teeb kõik kodutööd ise. Lugu sai sadu klikke,kõige vaimukam neist oli: "Hea,et seda teada sain.Nüüd pole maailm enam endine!"
Majandusuudistest tõstaks esile,et Mikihiiremaa firma,kes Tallinna Linnahalli hävingust päästab,rajavat sinna suure kasiino.EE küsib, mida arvavad asjast kasiinovastaste käilakuju,Savisaare sõber Max Kaur või juhi teine semu, parteikaaslane Märt Schults,kes unistab kasiinosaare rajamisest Tallinna lahte.
Veel majanduse varjuküljest.Ajal,mil riik tõstab alkoaktsiisi ja käibemaksu ning nuputati pealinnale müügimakski,on "kanalüütikud" elik kanaajudega eksperdid silmakirjalikult asunud joomist näägutama ja rahvast hurjutama,leiab alati sõnakas Jüri Pino,ju minu kunagise kolleegi Nasta Pino poeg. Sama tähelepaneku tegin minagi, selle leiate eestpoolt,kui vaevute.
TTÜ energeetikateaduskonna professor Jaan Järvik leiutas nutika miiniotsija,mille võrk seatakse soomuki vms sõjamasina koonule.Ja heidab piisavalt elektromagnetenergiat kiirguslaigus enda ette ning sunnib plahvatama lõhkekeha, mille juurde lähevad juhtmed - pomm plahvatab piisavas kauguses sõjatehnikast ja meestest,keegi ei saa viga.Kurbloolisus varitseb selles,et Kaitseministeerium väidetavas rahapuuduses loobus töö finantseerimise jätkamisest ning nüüd pöördusid tegijad -lõhkeseadeldiste neutralisaatori loojad - lääne poole,et keegi ostaks patendi ja kukuks miinipüüdurit tootma.Miks ei taha seda rahastada meie sõjardite seltskond? Põhjuseks on ilmselt lühinägelikkus ja ebariigimehelik lähenemine.Iga täiuslik turvatoode, mida sõdiv maailm väga vajab,oleks abiks meie riigi eksporttoodangu lisandumisel.
Patriku suutsin küll suunata mõttetegevusse.Tuli hommikul tuppa ja nähes kohvilaual oma väikest mängutraktorit küsis:kes selle siia pani? Selgitasin,et eile olid meil toas kaksikud poisid,kes sellega mängisid. Patu mõtles nii et kurd otsaees ning teatas siis: meie oleme ka kaksikud!
Kui Liiza e Mimmi sokki kududes kilkas: Mul on hoopiski kaheksa silma,teatas Pätu kohe oma silmi pilukile sikutades: Aga minul ainult kaks!
Ongi käes see aeg,mil meie vaimukate noorsandide järel märkmiku või diktofoniga käies saaks igas tunnis peotäie pärleid kusagile rubriiki "Lapsesuu".Sest naer on terviseks
kinnitab paranemisteele asunud
metskapten Neemo E.Poldre

No comments:

Post a Comment