Saturday, August 14, 2010

EestiPoiss

taas tõdema peab:üksainumas ülesanne e. tegu päevas täiesti paslik on sihukse kuumaga. Vist jälle 25...27 astet,et sihuke lämmi õhk me ümber. Sai käidud koos Liiza ja pojukestega Mammat väisamas. Kaksikute vanemad suvepäevadel jauramas on. Üks Saaremaal,teine Pärnus. Minugi seiklusteringid ikka kaugemale viivad.Eile oli taas Pressibussi tuur Ida-Virumaal.Startisime Raadiomaja eest minujaoks tavatult vara,kell kaheksa bussitäie ajakirjanikega koos oma ligi kümne võõrustajaga Migratsiooniametist,Turismiametist ja Kultuuriministeeriumist.Imetabaselt lahedad inimesed,kõik pärit sealtsamast kandist kuhu tee meid viis. Esimeses peatuspaigas, Maidla mõisas, tutvusime maavalitsuse tippjuhi ja ta tegemistega, teel käisime piidlemas kaetud-korrastatud tuhamäge,millel korduvalt krossitsiklite MM-i korraldatud ja kuhu ka mäesuusakeskus valmimas, Sillamäel uudistasime sadamat, Aidus kaesime suletud kaevanduse piirkonda,Sinimägedes tutvusime väga kuulsa lahingupaigaga,seal osalesime kaitseliitlaste pakutud maastikumängus ja sõime koos nendega sõdurisuppi,tutvusime sõjaajaloo muuseumiga. Hiljem kuulasime Narvas, Aleksander Nevski taastatavas kirikus kirikupapi juttu suurejoonelisest ennistustööst ja koguduse elust, nikerdasime suure bussiga piki Narva-Jõesuu superkitsaid tänavakesi ja nägime kuidas Narva kindluses lausa ajaloolistes rõivais ja relvastuses mängiti läbi keskaegse sõja instseneerigut. Seal pakuti hirsiputru imehea hautatud loomalihaga. Nii et südamlik ja tore korraldajapool oli võtnud meid hästi hoida,harida ja rühmakese eest hoolitseda.
Nüüd sellest,mis mis meid rõõmsalt üllatas: kõik nimetet asjaomased inimesed olid kõiges pädevad,tundsid ja armastasid oma sünnikoha ajalugu ja inimesi kes seal toimetasid. Harukordsed reisikaaslased.Kõik empaatiaküllased,asjalikud,toimekad ja hoolivad. Igaüks neist omal kohal ja sugugi mitte kui külm riigiametnik. Keda vaid ta palganumber ja hüved huvitavad.Kui Virumaa käsi käib hästi ja elu edeneb,siis vaid tänu sellistele patriootidele.Kes teavad ja teevad hulga rohkem kui neilt nõuab igapäevatöö.
Paari remarkiga viitaks sellele mis mällu jäi.Maidlas kõneldi,et mõisa ja mõisniku nimi kohakese nimest tulnud.Bussis aga rääkis giid, et samas läbivoolavas Purtse jões üks kalake olnud, kellelt Maidla mõis ja mõisnik Maydell oma nime pärinud.Pärastine omanik von Wrangell oli kah kuulus,isegi tuntum persoon ajaloos.
Vahelepõikena.Vene uusrikas on meie tänases maailmas kuulsaim isik. Kelle ümber naljatlemine ei vaibu.Värskeim: sõbrad arutavad, mida talle juubeliks kinkida. Keegi ütleb.kingime Volga.
Volga jah,jõge tal veel polegi,tõdeb teine...
Teise uusrikka poeg saadab Londonist Moskvasse kirja:Isa,mina käin ülikoolis kullatud Ferrariga,mille mulle kinkisid.Aga õpetajad ja kaastudengid tulevad kõik rongiga ja naeravad mu üle.
Pojake,saadan sulle 2 miljonit.Osta endalegi rong,et nad enam ei irvitaks...
Klubi Impressum kutsub mind kahe päeva pärast diskussiooniõhtule teemaks: koostöö okupatsioonireziimidega.Kas mitmus annab märku,et tulevad jutuks mõlema okupandiga tehtud koostööd? Nii pruuni kui punase okupatsiooniga? Muidu poleks ju põhjust kasutada mitmust,ma arvan...Oleks imelik küll,kui marksist-kapitalistide väärteod kõne alla tuleks ja häbiposti löödaks nii eterniitpea kui ärikas Indrek Toome. Mida ma kahekeelsetel küll loota ei julgeks.Kakskeelsust pole neil ju ollagi.Kindlasti ei söanda nad tõlkida kirillitsasse Luigepoju seni viimase Ekspresseni uudist,et kümnetest riikidest siiasaabunud noored õppisid eesti keele ära ühe(?) kuuga.s.h. nii ameeriklased, sakslased, bulgaarlased, poolakad, ungarlased jt.
Inglasest kunstnik Martin Greed tõi meile kunstinäituse "Next to nothing" mida Eesti Kaasaegse Kunsti Muuseumis eksponeeritakse ja alla 16 a mittesoovitav on kuna seal okset ja seksiteemat kajastatakse. Kunst on kunstis... tuleb taas tõdeda.
Vahelugemist söögitubadestki.Kassaris avati Sääre tirpi viiva tee ääres restoran "Lest ja lammas". Aga Pärnu resto Lonkava Konna Kõrts tarvis katsutakse aretada mujal ilmas söödavaid konni,et seal serveerida ehtsaid konnakoibi. Miks ta,s ei lonka,kui üks jalg eemaldatakse ? Kui vaid ei juhtu nii nagu linnusitauurijatega. Nemad tõid ju meile Eestisse kunagi kormoranid,et meie lindude liigirikkust rohkendada.Ja näete nüüd, milline tulemus! teiste lindude pesad ja poegimiskohad on ohus,looduse tasakaal kihva keeratud.Kalad merest kõik söödud - sada jama korraga kukil. Vastulööke pressis ja Partsu Juhaniltki on tulnud lollile jutule,et Venemaa põud Eesti leiva-saia hindu tõstab. Nii see ei ole,väidavad asjaomased.
Mina väidan aga taas, et pole tõsi ulmejutt maalt ja merelt eesti keskmisest palgast.Kui näiteks öötööd tegevad leivapagaridki teenivad kuuga vaid kuus-seitse tuhat eeku.Kes siis saabki tollele nö keskmisele ligilähedast?
Üllatusega tuleb nentida,et homode pealetung jätkub.Nüüd on tublid pederastid juba haridusministrit tagantpoolt ründamas.Tõnis Lukas keeldus panemast kooliõpikuisse pepuvennaskonda promovaid pildikesi, nagu Kanal2 uudistesaates väideti.Ka tuli kaadrisse too väsimatu pedepropagandist Reimo Mets,kes väitis,et Lutsu Kevade Arno Tali olnud homo ja tema tubli hälvikuteklubi Angel nõudvat Lukase tagasiastumist(?)Vabandaage vjääga,misajast Sauna t inglite käest minnakse küsima,kes sobib või siis et ei sobi hariduse ministriks ja mis ühist on kooliharidusel suguliste eksitustega?
Küsimus oli vastatav
Kas vastus tuleb küsitav?
Hoidke end ikka joonel
Ründajad on julgust kogunud
ega vali vahendeid.Ikka teie heteromees,metskapten,
veendunult kurssi hoidev paraadivaba Neemo E.Poldre

No comments:

Post a Comment