Monday, August 30, 2010

EestiPoiss

hämmastusega hoomab,et riigi ja pealinna vastasseis võtab üha enam tuure.Olen väitnud,et kannatajaks on ikka inimene,kodanik või mittekodanik. Kord käib jama tudengite bussipiletite ümber,siis näiteks lasteaiakohtade toetusrahadega etc. Enne läheks Issanda päike looja kui kahe vaenuleeri kõigi valitud asjapulkade vägikaikavedamiste loeteluga lõpule saaksin..Ja nüüd on lahingud tõusnud järgmise leveli pääle.Õukonnameedias kinnitab peaminister suure pealkirja all: välistan koostöö Savisaarega,kuna tema otsused ei lähtu tervest mõistusest.Ansipi partei seevastu tuginevat just vastupidistele otsustele. Millise partei tagatoas sai sündida täna avalikustatud otsus,et Eesti surub ka oma gaasitoru Läänemerre, kuigi oli sadu argumente GazPromi elik Putini-Merkeli toru vastu? Võimsaim sõnum oli mu meelest see,et juhuslik õnnetus-laeva järel veetava ankru süül-puruneb merepõhjas asuv torujuhe ning tekkiv pauk on võrdne aatomipommiplahvatusega. Millest sündiv hiidlaine Helsinki ja Tallinna vahel purustab oluliselt ka mõlemad linnad. Huvitav,et kui gaasitoru rajab Eesti Gaas koostöös Soome ettevõttega Gasum,ei ole fataalseid tagajärgi karta? Teine aspekt: gaasimaardlad on putinistide käes,ja kui nendega tekib mingi hinna- vms konflikt, kas siis muutub toru tarbetuks või paneme sinna liikuma pudelposti? Ehk on teise toru aretamisel merepõhja salatagamõte: näidata sõjaõhutajaile,et pole mingit vajadust toruturvajate armee ja laevastiku järele,nagu punased Läänemerele kavandasid?
Kujutan elavalt ette,kui tolle ekspunavenega seotud putke oleks vette pistnud Savisaar & Co. Tundmata mingit armastust või erilist poolehoidu nimetet isiku vastu tean siiski,et korraliku nahatäieta ta ei pääseks. Tõsirahvuslased ja torudiilist eemalejäetud nahutaks teda kui rannamehed rotti.
Toru toruks,küll aeg annab arutust.Üks on küll kindel:juhtpartei jüngrite pikad kõrvad paistavad välja haige kassa otsute tagant,mis kergitab krooniliste haigete püsiravimite hindu.Jälle see probleem meedias tõstetud,uuritud ja käsitletud ning peagi maha maetud? Niguliste kirik on järgmine tüliõun,kus avaldub linna ja riigi vastasseis. Linn nimelt taotleb kultuurikantsiks tõusnud pühakoja säilitamist kunstitemplina. Pole ju paha mõte? EELK nõuab seda kirikuks tagasi.
Abilinnapea Taavi Aas väidab koguni,et reformierakond on Tallinnale kahjulik. Kas keskerakond oma nipitamistega on kasulikum?
Kahe gigandi heitluses viskab õli lõkkesse literaat Olev Remsu,kes väidab: nelja aasta jooksul pole presidendilt ega lähikonnalt laekunud ühtki hiilgavat ideed,mis tekitavat lausa küsimuse presidendiameti vajalikkusest(?). Kas vastulöök meediast läblipsanud killule,et Edgari noor naisfavoriit Siska unistab juba esimese leedi aujärjest? Et ju siis Eedu ise kipub Kadriorgu ning talle väärilise uue tooli pääle? Ja et presidenti pole meile õigupoolest vajagi,kuna eliidile vajalik isand sinna ei pääse?
Nii see konfrontatsioon jätkub ja spiraalipidi järjest kõrgemale tõuseb. Kas uus päev toob uusi ülatusi? Ksenia sünnipäev saabub,see on kindel.Muus osas - võimalikud variandid.
Endiselt -jääge terveks! Ka on Berit ja Eero tagasi Shanghais-meeleolukas pulmapidu Beijingis õnnelikult seljataga.Ja täna,pärast Annikalt telefonitsi laekunud vihjet lülisime pildikasti ETV peale. Ja oh imet-seal me Berit lauliski rõõmsalt Expo Eesti paviljonis teistega ühises rivis.Saadete arhiivigi peaks see lõik potsatama mõne aja pärast.Eks siis vaatan uuesti.
Parimat tervitustega
teie metskapten,paadijuht
Neemo E.Poldre

No comments:

Post a Comment