Tuesday, August 3, 2010

EestiPoiss

üritab jälle võimatut.Katsun kontakteeruda vedurimeeste isandatega. Lugesin Postimehest,et Edelaraudtee plaanib juba 7.aug. (täna juba 3.aug.) korraldada vana auruveduri Kaspar värvimise talgud, tekkis mul äravõitmatu soov anda neile kuldaväärt vihje:kutsuge talgulisi motiveetima muusik ja kirjamees Kaspar Jancis oma bandiga Kriminaalne Elevant,sest on ju kriminaalne lugu ennistada ja tööle panna suurim keskkonnasaastaja-vana auruvedur minu lapsepõlvest,mis tossutas läbi Kopli geto elik vaestepatuste alevi,endal süsimust söepõletamise-tossupilv kuklas.Ja rodu kaubavaguneid kannul.Ehtne nostalgiapahvak laksab mullegi,kui Haapsalu raudteemuuseumis vanu vedurimürakaid silman. Väljasurnud mammutid meenuvad kohe.Kuigi siinses vedurite vanadekodus on neist rohkem järel kui skeletid igikeltsas.
Masu,näed,pole häid algatusi põske pistnud.Küll aga on masu ärgitanud inimeste mõttetegevust.Postkasti potsatas pabeririba tekstiga:viime ära teie vanad akud.tel...Olles kuulnud,et Kuusakoskil on akukampaania ning hinnaks 17 kr/kg,helistasin jorsile,ütlesin:Suht korralik aku,laadid ära ja saad sõitagi,aga kokkuostu viimiseks võiksid pillata mulle kümneka-ise saad ju rohkem,tasub möödaminnes väravatagant ligi võtta. Sõidan just Soome,teatas ärimees,kui tagasi olen,ehk siis...Just tabas piirivalve reisisadamas kuuevarbalise,kes naasis Soomest akukoormaga.Eesti riik, kah tulubaasi pärast mures,väänas kohe kiluvargale trahvi kraesse,miks tassib ohtlikku kraami riiki ilma käitlemisloata? Kavalad me ju kõik,onju?
Eriti kaval tundub olevat Harku Vallavalitsus pakkudes just tööd kommunikatsioonijuhile.Eriline nutikus pegeldub selles,kui suur on suhtejuhile,kõneisikule,pressiohvitserile selga laotav töökoorem. Loetletud isikud saaks kogu pagasi omavahel jaotatuna kaheksa tundi päevas lakkamatult sebida.Otsustage ise.Tuleb ju tegelda Harku Valla Teataja jm trükiste nuputamise ja tootmisega,samas pead ka internetis kodulehte, valmistad ette vallavalitsuse ja -volikogu dokumentatsiooni, planeerid, koordineerid ja analüüsid teabekorraldusdokumente,korraldad meediasuhteid, toetad juhte ning ametnikke suhtlemisel meediaga.Lisaks tuleb kavandada valla üritusi ja toetada nende läbiviimist.Kui näib aega üle jäävat,tuleb teha pressiteateid. Ma küsin,kas vallavanem ja -sekretär pluss muu meeskond on koondatud,et suhtejuht teeb kõike ja vastutab kogu vallamaja eduka toimimise eest ning mis on selle vaeva palk?
Seljuhul aitäh pakkumast,mehed.Olen juba Belesta Fordi Keskuses olnud meediajuht,reklaamijuht,koolitusjuht ja otsapidi turundusjuhtki.Ja seda kõike kuue tuhande krooni eest kuus,kuna tulemuspalga osa-teine kuus tuhat läks hundi kurku.Ülemiste Fordi kui konkurendi odavmüügi-Fordide nahka.
Nemad otsisid meie kliente,kel käes müügipakkumised,ja lubasid kümme või rohkem tuhat soodukat kui neil ostetakse.Ja klient pole loll. Puuduski meil võimalus müüa 25 autot kuus- mis oli minu tulemuspalga kriteeriumiks...see oli meie teise salongi peamehe kättemaks,kellelt kehvade töötulemuste tõttu võeti reklaamirahad viimase pennini.Ka polnud tal suhtejuhti,kellele toetus minu direktor Peeter Sergo igal võimalikul ja võimatul juhtumil. Mis vist lõpuks maksiski talle ametikoha.Kui osaniku,belglase Willie Myllye korraldust ei täinud ja suhtejuhti ei vallandanud. Tark onu teatas:Meil Belgias pole autofirmas pressiesindajat,miks siin on? Mul on seda meest vaja ja mina teda ei vallanda,oli Peeter kõigutamatu.Siis saetigi läbi tema toolijalad ning pärast uue direktori äpardusi võttis maaletooja Oy Ford AB meie Belestalt müügilitsentsi ning pakkus Viktor Siilatsile,kes sissetöötatud brandi heal meelel vastu võttis ning tänagi õitseb...koos suure osaga meie vanast personalist.Keda mina kord Helsinkis koolitasin, seal Hernesaaarel,Soome Fordi imekenas ajaloolises kodus
Kui poleks mul kaunist,
lahingukuulsusega pärjatud minevikku,
millele toetuks oma tänases elus?
kus nagu tundub:kõik ilus on jäänud seljataha.
Katsuge kah täna nii elada
et lahedad meenutused kunagi teid toidavad
kui kõik jäänud seljataha
minevikku,möödanikku
Parimate soovidega
teie Neemo E.Poldre
Hunt Kriimsilm oma seitsme ametiga.

No comments:

Post a Comment