Wednesday, August 11, 2010

EestiPoiss

otsekui meedikute kontrollitud-testitud mees teie ette astub. Peretohter Tiina ja -õde Tiia vaheldumisi askeldasid.Nüüd on mõõdetud veresurve ja uuritud kopsude tööd, antud veeniverd ja urinaadi.Sai vastatud eri küsimustikulegi,sest Pensokate Amt tahab kõike jälle kuulda,et kuidas funkab ja kas ikka lonkab ja... Miskine uusim veresurve-ohjamise-lisarohu karbike pisteti kah tohtri poolt prooviks näppu: Lozap sel nimeks. Et pooliskane tabletike lisada hommikusele kosmonaudieinele Norvasci ja Betaloci tablettidest. No olgu,kui aastaid mool juba nii palju eks siis pea end turgutama.
Noor mees Patrik seevastu üpris nuti on.Korjab peotäie mudelautosid et väljas mängida...Too pärast õuest tagasi ka,ütlen.Jaa,edasi-tagasi naerab vallatu kutt mulle vastu.
Kõva tegelane ja südi lendur on ka sm.Putin,kes istus teise piloodi istmele tuletõrjelennuki juhtkangide taha kokpitti ning käis heitmas veepomme Moskvat ümbritsevasse tulekahjuvööndisse. "Pihta sain!" hüüatas väikemees rõõmsalt kui tema pomm kahjutulekoldesse pudenes. Tal vaja end rahvale tõestada,sest ta reiting pudenenud paarkümmend pügalat seoses tulekahjujamaga. Kuna puutja reformid viisidki metsast välja metsavalvetöötajad.
Remark passib siia teemakohane. Teiste riikide seas ulatas ka väike Eesti oma abikäekese suurele naabrile.Pooleteise miljoni eegu eest saatsime Venemaale tulekustutustehnikat, millel kaasas kaks instruktorit juhendamaks, kuidas tänapäevaseid kustutusvahendeid kasutatakse.
End kippus tõestama ka keskealine svensson,kes läks sveitslaste maale end näitama oma 2.7 miljonit maksva Mersuga.120 km/h alas kimas maanteelendur lausa 290 km/h. Lennuka edasimeku "kiiruskatse pileti" hinnaks määrati tervelt 11 miljonit.Kuni trahvisumma veel tasumata,võttis politsei hoiule, arestis kuti lennumasina.Et kui ära ei maksa,jääbki kiiruskatse võiduauto võõrale riigile.
Võrdluseks.Kui meil eliitkodanik ja äraostmatu noorpoliitik,Barbie peika Ken-Marti kah maantee kohal lendu harrastas,vabandas ta ema politsei ees: minu poeg on alati korralik,aga ta Audi lihtsalt sõidab nii kiiresti ja vaikselt,et mitte ei saa arugi...
Svensson ei loe Eesti lehti,muidu oleks eluõpiku lehekülg tedagi välja aidanud. Eks miljonimersugi sõida kiiresti ja vaikselt?
Laste elust veel. Lasteaias käib vilgas seksuaalkasvatus ilmselt.Mu Patrik teatas just enne suvevaheaega:"Galina näitas täna oma piskat" Mimmile jäi sõnademäng allapole-vööd-teemadel kaugeks,palus minult tõlget. Selgitasin,milliseid tütarlapse varjatud väärtusi promoti. Liiza polnud vaimustet,et haridust jagatakse.Kuidas sa ent kuluaarides toimuvat valvad? MuPo meil ju on,kellele jatkuvalt uusi ameteid ja väljakutseid otsitakse...
SaviEts jälle kuulsamaks saanud:Nüüd valgustab printmeedia kuidas meer oma noortest lemmiknaistest koosnevale fännklubile ameteid leidnud linnale kuuluvate firmade nõukogudes. Vägagi kommmunistlik lähenemine-maksta riigi rahadega kinni oma eralõbud.Kuidas keelad elatanud seltsimeest, kes kogu teadliku elu sellist nipikat tempu harrastanud?
Ta ei tule selle pealegi,et härrasmees kannab oma naistega seotud kulud ise. Nii polegi põhjust pahandada.
Pahandavad aga S-lehe lugejad kui lapstoimetajad lasevad sisse lapsusi. Eilne uudispealkiri väitis "Viinavaras virutas pudeliga turvatöötajale vastu pead". Killumeistrid ilguvad,et miks oli turvatöötaja pudeliga. Kui sama leht teatas kevadel:"Ansip sõidab Poola autoga". Aga et taheti hoopis öelda,et ta läheb presidendi matusele Poolasse Islandi tuhapilvede tõttu mitte lennukiga,pärisid paljud kommimeistrid-miks peaminister Poola autoga sõidab, tal oli ju Audi? Nojah,eks Polski Fiat ole ikka nõrguke küll kui eliitkodanikuga tegu.
Et alustasin mäejutlust medteemaga,võtaksin nüüd kiruda riigiettevõtet nimega Haige Kassa. Postimehe arvamuskülg toob ära faktid kuidas on hindu tõstetud igas kvartalis mõnesaja krooni võrra ühe haige näite varal.Eile kogesin minagi,et Farmacia apteegi sooduskaart enam retseptiravimitele ei kehti- sellegi karmi lüpsitehnilise otsuse taga on seesama üdini haige kassa. Kes välistas ka mu tudengikaartiga mõeldud ravimisoodustused Tartu Ülikooli Kliinikumi apteegis Viruväljakul.Kas rahajõmmide julmad ettevalmistused euro tulekuks?
No mõniteist krooni ühelt, kümmekond teiselt haigelt, ja ongi sada tuhat isandamehe kuupalka kokku kraabitud.
Kes kopikat ei korja...teadsid juba elu peremehed sovetiriigis.
Olge teiegi nutikad
sest euro koputab uksele
ja põrutage ikka hind
mis on hind, kui vääringud paistmas.
Kõige austusega
teie Neemo E. Poldre

No comments:

Post a Comment