Wednesday, August 4, 2010

EestiPoiss

Kahest värskeimast uudisest pajatada võtab.Esimene on see,et riigipööraja Linter solvus kui politsei ei lubanud tal Waffen-SS veteranide,relvagrenaderide mälestusmiitingu osalisi oma kambaga peksma minna.Oli ta ju ajanud kokku meeskonna nimega Nocnoi Pazoor, et Sinimägedes omagi miitingut pidada ning vastasseisu tekitada ja kirus Eestit kui politseiriiki,kes seda ohjeldas. Uudis on sellest, et muulastest passitaotlejate näpujäljed peatselt politsei kätte registrisse lähevad,kust kurjategijate kinninabimine vägagi hõlpsaks osutub.Kui keegi vennaskonnale tõlgib saksa tähtedega kirjutet pommuuudise Postimehest,küllap siis need rahvavaenlased kohvreid pakkima kukuvad.Paljudes filmides CSI ju näitab kui kergesti kurjameid andmebaasi toel tuvastatakse... Eestlasel kes seaduskuulekas, pole midagi karta. USA-s töötab süsteem ju vägagi hästi.Mina loodan et meie elu läheb rahulikumaks kui palgalised kaagid kodutee ette võtavad.
Valitsuspartei kontrolli all toimetavas meedias on sooritatud läbimurre, tuvastasin.Kui senini on olnud varjul tõde,miks meie teed ja tänavad lagunevad ning kuumuses sulavad,siis nüüd on saanud sõna teedemees,ekspert Enno Needrit.Kes ütleb välja,et nii odava bituumeniga ei saagi paremaid teid ehitada.
Kui varem on räägitud bituumeni sulamistäpist,siis nüüd kasutatakse purunemis-või murdumistäpi terminit mis olevat 30...40 plusskraadi vahel.Selge ju,et vanast heast sulamistäpist juttu.Lisatakse,et Maanteeameti kulul plekiliste autode puhastamine mõttetu olevat. Usun minagi,et teiste Põhjaamade kombel korralikke teid ehitades pole vajadustki pärast kogukulusid kokku liita: midagi ei lisandu kui tee hästi tehtud,mitte kasutatud naftatootmise üliodavaid jääke.Millest olen juba kunagi kirjutanud kui oli teemaks Tallinna lennuvälja radade renoveerimine ja mul toeks ühe venelasest asjatundja-bituumeniärimehe Kondratenko eksperthinnangud.Lihtsalt riigihanke odavnemise tõttu tõrjuti hea materjali pakkuja kõrvale. Tehti kilplasetööd soomlasest partneri Lemminkäineniga,kes pidas suu ega valgustanud,mille tõttu hind kukkus.
Vahelduseks pilk nö teadurite töömaile,kes äsja tuvastasid,et punast kandev mees olevat vastassoo silmis seksikam kui ta ilmetum suguvend.Kas pean kah väitma,et pärast seda uudist pole maailm enam endine?
Libauudiskilluta ei saa tänagi.Rohke elik Gaute Kivistik teatas ühe põhjuse,miks kohtuistung võidakse kinniseks kuulutada.Kui kurjategija on teinud hoolikalt planeeritud kuritöö,on temalgi õigus tahta,et äriidee ei saaks konkurentidele teatavaks.Justkui teisegi ärimehe üle peetaval istungil,mis salastatakse.Mõttel on jumet,ma väidan.
Pilk naabrite poole.Putini jala otsas koliseb seesama ämber,mis meilgi kui kaotasime ära metsavahi ametikohad.Venes kaotati 75 prossa välitöötajaist ning võeti asemele 12 tuhat uut ametnikku kontoreisse. Viimases ööpäevas registreeriti 323 uut metsapõlengut, hukkunud juba 40 inimest. Moskvas on kuumust 40 kraadi ning suits vallutanud linna.Nädalavahetuseks prognoositakse põlengujääkide kandumist Eestimaa taevassegi,Soome nad juba jõudsid.
Kunagise pritsumehena
on mul öelda-olge metsades valvsad
et koni maha ei pilla
ning oma lõkkejääke maha ei jäta.
Parimate mõtetega, ikka mõistust soovides
metskapten ja elukunstnik
Neemo E. Poldre

No comments:

Post a Comment