Friday, July 30, 2010

EestiPoiss

Moens,blogihuvilised,üks paadikapten siit paduvihmast pääsenud mändide alt hüüatab. No oli ikka karm veelaks pärast kuumalaksu. Hämardumise eel viskas õhtutaevast vett lausa kapaga. Pladina sekka kõuemürin ja äkilised välgusähvatused.Pojukestel rõõmu kuipalju. Patrik sai isegi uue lemmiksõna- see lausjama kokkutraageldatuna oli talle lõpuks "padukas". Ju keegi meist selle poetas kui paanikas arvutit ja telerit võrkudest lahti harutasime. Kohvijoomine ja röstsaial soolalõhega maiustamine oli just lõppenud kui käis raksakas justkui majja, kostis puruneva klaasi klirinat ning elekter lahkus. Kas just külmikusse nagu blondiini anekdoodis ei kontrollinud keegi. Blondy kutsus nimelt sõbrantsi külla ja kustutas tule. Kas tead,kuhu vool kadus,küsis. Siis avas külmiku, seal põles tuli. Näed nüüd,kuhu elekter läks! Meil aga oli löönud välja kilbi esimese kaitsme nagu Jensu tuvastas.Kes ka sähmi tagasi tõi. Edison jälle elus,jätkasime õhtut.Kuigi teleripilti kippus kusagil langev veekardin süldistama, oli Liiza visa ning ootas ära. Ega läinudki SATitaldrikut kuivatama nagu Viasati neidis kord soovitanud...
Näe.Vahel on aeglane toimetamine mõttekam kui kähkutegemised. Näiteks piisas vaid eliitkodanike paarist repliigist : nemad, superpalgalised,küll mingist kolmetuhandelisest matusetoetusest ega ka kolmesajalisest ranitsatoetusest ei hooli,kui havi käsul kadunud need olidki. Ja lai publik niutsus kurvastusest.Nüüd aga kostab rõõmurõkatusi Hermani kaasspiooni,moodsa Mata Hari ehk Heete Simmi õuelt, keda tänati eduka koostöö eest tubli miilitsapoisiga NATO saladuste mahaparseldamisel põlisele vaenlasele toeka preemiaga-ametist minemalöömise jalahoobi kompenseerimiseks mõeldud 160 tuhande krooniga. Niipalju siis eliitkodanike hoolitsusest oma klanni inimeste eest(?)
Kui tavakodanik kolme sajalist või ...tuhandet ei vaja,siis meie pr. Heetele kulub saadu küll marjaks. Mees ka puuris ning kogu see juudaseeklite eest saadud vara konfiskeeritud...
Eks taandu kõik inimese kasvatusele,tema taustale.Võin olla nii rahatu nagu mulle määratud kui puutinlastega ühte teed mul ikka pole. Mõnedki argliku brigadirina tehtud katsed ausa tööga oma majanduslikku tausta turgutada on lõppenud kui vastu müüri jooks. Esimesel korral kui Nõmme lehe kuulutusele vastasin kus olin nõus hakkama koeratoidu telefonimüüjaks,ei saanud ma isegi vastust. Ka siis kui pakkusin end kargu toel liikuva vaegurina Nõmmekeskuse spordiklubi administraatoriks,oli vastuseks "nolj vnimanija".Taas olin varmas üritama kui Mooni invamajas ajakirja kaastööst juttu tuli. Ent kui sain proteesitegijatega intervjuu valmis,oli masu söönud ära üllitise finantsid ning trükis soikus. Nagu vaibus loomulikku surma ka minu pii-err vanakese töö Männikul Euromaz firmas, kes siiski poole aasta jooksul kord kuus paarituhandelise summaga mind tänas. Maalehe Autole tehtud kaastööde eest sain just samapalju kui rubriik oli veel elus,aga mina enam mitte eriti.
Uusi väljakutseid seirates peaksin ehk pühenduma uurimistööle. Mis üks huvitav ja vaheldusrikas amet on.Mäletate ju paremaid teemasid. A la nõtkemalt kõndivad naised saavad rohkem seksi etc.Ja värseim uurimus:kihulased armastavad pikemat kasvu mehi ning ülekaalulisi naisi. Viimased eritavat rohkem soojust,olevat niiskemad ning serveerivat enamaid lõhnu...
Ka ajalugu tutkida poleks paha mõte.Just sedastati venes nashistide laagris loengul, et stalinlik Gulagi vangilaager olevat eestlaste väljamõeldis(?) ning Talvesõja ajendasid britid,kes edastasid soomlastele valesid signaale. Ajalugu missugune!
Ja jälle on Putinil põhjust pahandamiseks: ajalugu ei tohi ümber kirjutada,seltsimehed!
Tallinna siselinna kalmistu probleem teeks rõõmu igale veendunud või sündinud kilplaselegi.Otsustage ise.Tehnika tänavalt tehti asfalttee autoväravani mis suleti rahvale jäädavalt.Ajuti vaid pääsevad sisse teenindavad autod.Rahvas käigu läbi pöösaste, eemalasuva jalgväravani.Sest mõned autohuligaanid tahtvat vahel surnuaeda sisse sõita,et kalmude juures pidu panna.No jube küll,kui inimestel muud paika leida pole ega linnaametnikel mõistust tellida selline autovärav, mille sees jalgvärav avaneks.Et suur kinni ja tillem valla oleks.
Kas jälle häda mõistuse pärast? Nagu ka paadimaksu puhul,mille ümber suur segadus valitseb.Uus jama olevat sellest,et teatud liiki väikepaadid on küll registris kuid neile ei laiene tehnoülevaatuse kohustus.Aga keegi imetark seltsimees on nuputanud seadusepügala,et ülevaatuse läbiteinute registriandmed maksustajaile edastatakse. Kuna esimene teade oli ju selline,et vaid ülevaatusekohuslased maksuga karistatavad. Nii podiseb skandaalipada Liiklusregistri ning linnaviletsuse vahel- justkui omal ajal Liikluspolitsei ja Hundisilma peremehe ideede mittesobivusest, mille tõttu automaksu kogumine jäi soiku.Kuna ülem Märt Mikkov nõudis mentidele eritasu pealinna automaksu kviitungite kontrollimise eest. Tajun,et ka tänane vastuseis tuleneb Savionu ideede mittesobivusest arenenud demokraatlikule ühiskonnale.
Nagu ei sobi siia ka Eesti eliitkodanike uus äriprojekt.Jõelähtme lubjakivikaevandus.Mis muudaks tühermaaks suure osa Harjumaa seene-ja marjametsadest. 40 Ha rikutud loodust pealinna külje all, lausa puhketsoonis, pole naljaasi.Keskkonnaminister Tamkivi on sundviskel, kui ütleb: Siitsamast teedele materjali kaevandades oleme valmis kasutama Euroliidu raha,mis teedele eraldatakse. Ent Jõelähtme vallavanem jutustab eluvõõrast legendi Peterburi maantee süvistamise vajadusest analoogselt Laagna teega,mis asub maapinnast madalamal. Kas majanduslik mõtlemine on tollele vallaisandale obligatoorselt võõras? Korraliku,aastakümnetega vajunud teeküna väljakaevamine ning uue tee süvistamine võib maksta samapalju kui me riigieelarve. Mõelgem ka liikluskorraldusvahenditele, uutele ülekäiguteedele-viaduktidele ning sadeevee äravoolule. Nii et lootusetult hilja kavatseb mees viimast päästerõngast tarvitada.Kui kogu omakandi rahvas võitleb kaevanduse vastu ega leita uut Juhan Aaret,kes lahingulippu kõrgel hoiaks ning meedia toel sõtta siirduks nagu kunagises fosforiidisõjas Kremli vastu,on vallavanem peatselt endine ametnik.Valimised pole ju mägede taga.
Tehke teiegi mis teete
aga ainult koos rahvaga
nende toel ja nõusolekul
sedastab suhtekorraldaja eksiilis
teie Neemo E. Poldre

No comments:

Post a Comment