Friday, August 27, 2010

EestiPoiss

tervab ja lehvab ning tõdeb,et eilsete teemade manu naasta tarvis. Nimelt plaanib Eesti Lennuamet pöörduda pidevalt mahasadavate Poola kotkaste asjus päritolumaa iselendajate firmakomandöride poole.Minu ettepanek: muutke ära ka lennufirma nimi EXXIN, mis maakeeli lihtsalt eksitust põhjendab.Uus nimi oleks "Ei Eksi", küllap siis püsivad aeroplaanid kauem õhus(?)Lühendnimesid armastav LOT võiks võttagi kõrvale teise lennufirma NOMOM (No More Mistakes).
Moeuuudiseid hommikuraadiost.Kui silmaluugid avasin,kõneldi algava sügise moetrendidest.Olevat maavillane ja napoleonlik mundrirõivas paaris. Et siis justkui Kapa-Kohila näitsik trehvaks ühte vaprat sõjameest ta militaarstiilis rõivis,uhkete nööpide ja kobedate pagunitega.Peamine trendika daami käekott oleks mahukas, kuhu mahub kilo kartuleid. Passib ka vanasti nii moekas tibi seljakott.Jutu resümeeks oli: mugav-mõistlik retrohõnguline sügismood.Küsige lisa Zenja Fokinilt,äkki tema teab detailsemalt.
Pajatan siin igast segast,et mõtteid hajutada.Eilse vana viikingi põletamisega lahkus tule läbi igavikuteele ka killuke minu muretust noorpõlvest,tajusin uinudes klombiga kurgus.Nii head olid mu,noore mehe mälestused Kiidevast,millest oli peiedel palju juttu.Ja Valdur Tellisest ning kogu me seltskonnast.Milles pidev viibimine ei jätnud avaldamata mõju minu edasisele elukutsevalikule. Olin ju ammu valmis mõelnud,et autosohvriamet pole minu pärisosa. Vanematest headest kolleegidest ajakirjanike seltsis puhkehetkede veetmine lisas kaalu toimetusemiljöös omandatud impulsile: sellist elu ja tööd tahan omalegi. Polnud kõhklusi,kui peatoimetaja Harald Haug tegi mulle ettepaneku kirjutada prooviks paar lugu. Autojuhi palk sul na niru, muidu ma ei saaks juurde maksta,tõdes ta.
Mind polnud vaja pikemalt veenda.Võtsingi teiselt peatoimetajalt Ernst Laurilt mõned teemad ja sukeldusin tööajast nädalapäeviks raamatukokku.Edasine oli juba kirjutusmasina toksimise vaev...
Sama vaeva võttis ette ka Sven Mikser,kes täna vastas väga ägeda repliigiga eilsele Abduli kolumnile sotside hambutust puudli-urisemisest me poliitikaväljal. Lausa punkthaaval üritab tubli noorpoliitik musta valgeks klähvida. Samas hooman seda,et Turay jutu ivadest kooris Svennu välja sotsidele nii vajaliku edasise käitumisjuhendi.Abiks seegi,pean tõdema.
Paistab,et ukrainlasedki on teinud järeldusi meie pidevaist sekeldustest ja jamast autode tehnoülevaatuste ümber. Nüüd teatasid hohollid, et nemad loobuvat tehnoülevaatustest üldse(?)
Mäletades kuidas nad suhtuvad sõidukite tehnoseisundisse ei arva ma sellest midagi head. Pigem tuleks ülevaatuspunktide töö korda seada selmet tehnorikete pärast inimesi ohtu seada.Kes siis enam julgeks mõnest valgete riigist sinnakanti mingil sõidukil veereda peale rongi?
Praegu teeks küll ühe "saratsevi", mis Valduri keeles märkis pitsikese libistamist. Nimi olevat pärit tsaaririigi ühelt tuntud viinatootjalt.
Teinegi raadiumi-uudis.Moskva prokuratuur olevat taasavanud kriminaalasja, mis käsitleb leninlike kurjategijate mõrvu.Tsaar Nikolai II ja ta pere tapmist punamässu hakul.Kas hea märk,et kommunistidegi kuriteod ei aegu?
Jääge terveks
ja ärge parteistuge
kui kurjamitega tegu
pakub parteitu metskapten
Neemo E. Poldre

No comments:

Post a Comment