Saturday, August 28, 2010

EestiPoiss

rõõmsal meelel tõdeb,et endine liikluspolitseinik,tänane tuntuim sõidukoolitaja Indrek Madar ja ta mõttekaaslased koolitusfirmast Autosõit OÜ on samale äratundmisele jõudnud mis allakirjutanugi: liikluskasvatus alaku lasteaiaealistest! Sest see pisku mida suudab autokool pakkuda ei väära inimest tema rajalt: kätteharjutet rumalatest kommetest osaleda liikluses kuis Jumal juhatab.
Poleks ka üldhariduskooli panus tühise kaaluga ning see vajab tähelepanu.Juhieelik vajab LE õpinguid selleks,et autokooli eksam sooritada- see on väär, tõdes ta. Rohkem on vaja süvendet teadmisi. Esmane oleks ohu vältimine,siis õigesti tegutsemine ja lõpuks esmaabi andmine,on resümee. Kas pidime nii vanaks elama,et seda kuulda? Ja nii paljudest inimeludest loobuma?
Kord liikluses käest ära Hiinaski.Peking-Hebei kiirteel tekkis ummik 19.aug. ning kestab kuni sept. keskpaigani,ennustatakse. Mõttes võrdlen seda Tshiili kaevurite piinadega,kes 37-kesi on maa all lõksus ning täna, enne sept. algust ennustatakse et ehk pääsevad jõuluks välja(?)Seni saavad puuritud ava kaudu õhku ja vett ning toitu, ja kaamerapilti saata. Kuna hakkasime hoholle nõustama liiklusohutuse teemadel,miks mitte nüüd pöörata oma liikluskoolitajate, -ekspertide pale ka tublide moskvalaste pääle? Kelle liiklust häirivad joomased sohvrid,kehvad ilmad ja halvad teed. Liiklussurmasid on neil kaks korda rohkem kui paljudes EL maades,kuigi neis kolm korda rohkem autosid. Turg teid seal ootab, autoinimesed! Ja raha tuleb ikka veel Venemaale mis mühiseb: naftadollarite "ülejääke" kulutab Kremli päkapikkude klikk praegu ilmaasjata sõjalaevade Mistral peale,kuigi üle kogu maailma kõik rahuarmastavad rahvad peavad hinge kinni,sest võitlevad rahu eest.
Tagasi kodumaile.Eilsete päevauudiste valgel kujutasin elavalt ette pealinna linnapea nõupidamisi endises Keskkomitee peamajas asuvas lounges .Teemaks linna uppunud paadimaks ja saamatajäänud kümme miljonit eeku, millest laekus vaid hädised 70 tuhat(?) Valdo Randpere soovitas ikka paadimaksu maksta,et linnalt hiljem kohtu kaudu kopsakat valuraha nõuda(?)
No ei usu ma sellesse mitte.Mis Hundi(silma) suus,see Hundi(silma) kõhus...
Aga millesse usun jatkuvalt - see on inimese saatus.Kuna mu taat ei astunud komparteisse ning loobus sellega ENSV liha-ja piimatööstuse ministri asetäitja kohast,ei saanud minust positsioonika isa tublit joodikust poega,nagu koduküla semudest Altmäe Tiidust(isa oli TPI prorektor) ja Kiige Vellost(isa Kalevi kommivabriku direktor). Mõlemad tublid ja tunnustet, äravalitud seltsimehed,kelle poegadest kasvasid haritud joodikud,mis nad noorelt hauda viiski. Nendevanusena oskasin pisut kadedustki tunda kui mehed sirgusid ja arenesid.Keskeale lähenedes sain juba aru, et polnud seal kadestada midagi. Raha oli neil lihtsalt nii palju, et elud hukutas alkohol. Targad ja kenad noored mehed uppusidki pudelisse.
Minulegi pakkus saatus sama võimalust.Kui automeeste lehe asetoimetajana tegin neljapäeviti trükikojas lehte. Pidevalt toodi sealsele juhtkonnale "ametipiiritust", mida üheskoos siis hoolega manustasime. Lehtki sai valmis,ning Glavliti palge ette läksin ikka kui "kännuämblik". Saateks endise toimetuse töötajate nukrad pilgud.
Siis soetasime Randmaa Leoga endile autod ning lõpetasimegi tolle sundjoomarluse. Päevapealt.
Tagasi kaine linnaviletsuse töömaale.Linnapea nõupidamisel kerkiks küssa, kust ja kuidas äpardunud lüpsikatset korrata,kust siiski puudujäänud miljuunid välja pressida.20 suve vana lapsnõunik,üks linalakast tibi pakub,et nagu USAs Philadelphia äsja maksustas blogimisharrastuse,peaksid pealinna intelligendikesed kogu oma vaba raha siingi ettevõtlusosakonda ära viima(?) SaviEts südamest tänab kasuliku vihje eest ning elunäinud targa mehena pakub omagi tähelepaneku eilsest SL-lehest:naiskodanik saavat orgasmi ka sugulise kontakti peale süvenenult mõtlemisest(!)
Mul pole sõnu.Aga teil?
Loomulikult peab isalik mees,massaazisalongi omanik hoolitsema igati oma naispersonali eest. Meie mees ju laulabki,et ta haaremi teeks riigikokku...
Mõtteid meestel liigub. Mitte ainuüksi eksdiplomaat Lahteinal.
Tundmatuks jääda sooviv parlamendisaadik tunnistas me eravestluses, et parim paik sugulise kontakti saavutamiseks olevat Riigikogu saali tagune laoruuum. Seal piisavalt head vana mööblit...
Kes viskab esimese kivi?
Lugupidavalt teie
metskapten Neemo E. Poldre

No comments:

Post a Comment