Sunday, August 8, 2010

EestiPoiss

teid kliimauudistega rabab.Kui rabab.Tänaseks lubatud/tõotatud 35 plussi,aga homme läheb külmaks,kiljatas ilmajaam. Saame kraesse pluss 27(?). Tore külm küll,mulle sobib.Aga teile? Idapiiri taga elajaile on karmiks katsumuseks metsatulekahjude laine,kus kahjud juba inimohvrite näolgi väga suured.Eile ja täna segab tihe suits Moskva rahvusvaheliste lennujaamade tööd. Eile sai hullema doosi Domodedovo,tänaseks on suitsupahvakud tunginud isegi maa alla -Moskva metroosse(?)Eilne uudis kõlas nii:päevake suures pealinnas veeta tähendab tõmmata ära pakk sigarette.Vaevalt on mõeldud,et mentooli Marlborot,minu ammust lemmikut.Mida pole maitsnud vist juba veerand sajandit.
Küll aga tuli ajaloohämarusest välja me Helina,kes täna teatas facebookis,et tutvus oma armsama,iirlase Keviniga aastaid tagasi, kui poiss oli Tallinnas puhkusel.Plaanivad jõuluks Eestimaale, lubasid küllagi tulla.Huviga ootame.
Ooteaega peaks sisustama Mimmi autokooli apsude ümberõppeks,mis vist juba jutuks olnud. Sebastian nimelt usub tões ja vaimus,et punast värvi autole passib punase fooritule alt läbiuhamine ikka hästi.Moskvast teatati,et neile passib miilitsa ümbernimetamine politseiks kah easte. Kas vanake Krõlov unustusehõlmas? Taat ju teatas oma valmiga,et muusikute ümberpaigutused orkestris kõlapilti ei muuda. Nagu ka viiuldaja ümbernimetamine trompetistiks ei tooda suurt efekti. Onu Stjopa,tubli miilitsa ülemused pole tutvunudki ammuse ja kuulsa vene kultuuripärandiga?
Veel samal lainepikkusel.Küllab slaavi sõjardid närivad küüsi kui kaevad oma spioonide salvestatud kaadreid 13. Erna dessandist, millest olevat saanud maailma raskemaid sõjamänge.Vene armee mängib omi ju idapiiri taga,lastes oma Pihkva diviisi dessantnikutel harjutada Eestimaa taasvallutamist.Et neil kuri mõtegi peast pühkida, kutsusime oma harjutusele mikihiirepoiste eriüksuse ning kamba relvastatud ja vihaseid hiinlasi. Keda Vabadussõja ajal õnnestus lollitada punaarmee koosseisus Maarjamaad vallutama. Nüüd on pilusilmad pööranud oma püssitorud vanade sõjasõprade vastu. Ja mina usun,et nii jääbki.Hiinlased on me semud ning idanaabri ründe korral jäävad toetama uusi relvavendi Eesti Kaitseliidust. Sest kurja Lenini ja tema ustava sõbra esimees Mao ideed on surnud...
Teinegi oluline aspekt on meenutada sõjakale idanaabrile,et 1944 sõjasuvel punaarmeele antud nahatäis Sinimägedes elab edasi rahva südameis.Kremlis ei suudeta andestada,et tubli vastuhakk päästis Stalini surmahaardest arvatavalt 20 tuhat eestlast,kes suutsid sõita Rootsi ja kaugemalegi.Kuritegu tõesti-pageda püssikuuli või Siberi turismimatka eest! Kuna tõene Eesti ajalugu on kirjutatud saksa tähtedega,ei suuda seda mõista revad-sirõkid-linterid, kes vahutasid vihast kui tegid äsja Sinimägedes oma vastuaktsiooni relvagrenaderide mälestusüritusele. Lihtne on Kremlil lollitada harimatut halli massi.
Lõpetaksin moodsa aforismi tõlgendusega: Memento mori olevat tegelt Momentalno v more
ja siia see sobib.Sest paljud jäidki merre kui põgenikelaevu karistati torpeedoga.Või valanguga hävitaja pardakuulipildujast.
Elage rahus,kuid ärge unustage sõda
toonitab metskapten ja erureamees
Neemo E.Poldre

No comments:

Post a Comment