Thursday, August 12, 2010

EestiPoiss

endiselt roosa ja rõõmus välja näeb ning elunautijat mängib. Kes veel kohustustevabana end tunneb.Ja ühtainumast tegu päevas endale paslikuks peab. Et endale mitme ülesandega võtmisega tervist ei rikuks.
Terviserikkujaks suure idanaabri pool on jätkuvalt eilegi siin meenutatud kahjutuli, mis nüüd Tchernobyli plahvatusest kiiritatud maadeni ulatub ja moskvalastele radioaktiivset saasta 400 km kauguselt kohale tuues kaela ja pähe valab.Kuigi Greenpeace tugineb oma satelliidifotodele ja ohu eest hoiatab, väidab ametlik Kreml,et Brjanski oblasti kiiritet aladel pole tuld ega miskit,vaid Kaluuga oblastis põleb.No olgu ametlike valedega kuis on,hea seegi, et lapsi ohutsoonist pealinna aladelt juba evakueeritud Odessasse, Bulgaariasse ja Kubanimaale.Kahjud majandusele ulatuvat 15 mlrd USD piirimaile,lisaks jäävat põua e tuhandeaastase ajaloo kuumima suve tõttu saamata viljamüügiraha ca 3 mlrd "baksov".
Lisan vene naljagi siia otsa,mille analoogi peagi eesti meediast loeme. Majandusnõupidamisel tõusetub teemaks:kuidas kriisist välja pääseda.Lektor pajatab: On kaks teed.Esimene on realistlik,teine ulmeline. Esimesel juhul tõuseme valitsuse targal juhtimisel jälle jalule. Teisel juhul peab ulatama abikäe maaväline tsivilisatsioon.
Siirduksime kunstilainele.US Top Model,i saates viidi näitsikud nö Amsterdami projekti raames Punaste Laternate Moe kujutamiseks linnaosa bordellide vaateakendele ehtsate lõbutüdrukute rollis moeshow üllatusi pakkuma.
Paslik on taas korrata triviaalset tõde:"Kunst on kunstis kunsti näha",kuid tulemus oli tõega vaatamisväärne.
Kui sarnane lugu juhtuks Tallinnas,oleks rahamure kohe platsis.Kui sõjaväeparaadi tahetakse teha pealinna Vabaduse platsil,on linna meeri seltskond kohe varmas küsima kaitseminni käest raha korvamaks linna keskselt parkimisalalt saamatajäävat raha. Kas hollandlased taipasid küsida kompensatsiooni lõbumajade klientidelt saamata jäänud kuldnate ulatuses? Kui ei,siis oleks eestlastest nõunikud neile suuresti abiks. Näe,LaariMart,kes äsja nõustas Georgia presidenti Shaakashvilit,läks just Moldaaviasse sama ametit jätkama. Esimese käest sai preemiaks head veinigi,mida müütas maksuvabalt-ilma aktsiisimärkideta-Dimitri Demjanovi veinikeldrist, kandes sealsamas omakäeliselt, kastide viisi klientide autodessegi. Näis nüüd, millised puuviljakoormad moldavannide käest pealinna turgudele veerevad?
Mitte et mul kahju oleks,vaid juhtseltsimehed peaks tavainimeste teenimisvõimalustele samal moel läbi sõrmede vaatama selmet iga penni välja lüpsta. Ega minu lauale palukesi lisandu kui Mardikas omad maksud ära maksab,onju?
Muide,Kirovi nim.kalurikolhoosi rahvas peab homme suurt pidu Viimsi vabaõhumuuseumis. Nostalgialainel peetav jaskar elustab vanu olmepildikesi stiilipeole sarnaste elementidega, k.a.omaaegne kali ja tänagi taastoodetav Ziguli õlu.Teemaks 60 aasta möödumine Sergei Mironovichi nim kolhoosi asutamisest ning vabaõhumuuseumi aastapäev. Lõpetuseks on paslik märkida,et euro tulek on ajanud pöördesse eesti toidutootjad. Äsja teatasid leiva-saia peatsest kallinemisest põhitoiduse pakkujad,kes põhjendasid otsust idanaabri teraviljamüügikeeluga. Pole kuulnudki,et oleme söönud vaid tänu Venemaale(?) Aga täna hüppasid nende paati veidike hiljem ärganud õlletootjad.Kes põhjendavad oma otsust kummaliselt:riik on tõstnud aktsiise ja käibemaksu,aga nemad polevat suurt midagi saanud(!) Tere talv-kas minu osaks jääbki vaid maksmise rõõm?
Olge siis teiegi rõõmsad,nagu Lauluväljaku peremees Riho Rõõmus. Kes on keskerakondlane nagu eilsest ka punklaulja Tõnu Trubetsky. Keda internetikommijad varahommikust kambakesi peksavad kui rannamiis rotti. Lausa kurbnaljakas on lugeda kõiki neid vahutavaid mõttearendusi.
Parimate tervitustega
teie parteitu sõber
metskapten Neemo E. Poldre
Kes kah vast kunagi end
vabaturule müüma tõttaks
aga ainult suure raha eest.
P.S.Eile Lillekyla staadionil peetud jalgpallimäng Fääri saarte tiimiga lõppes 2:1 Eesti võiduga!

No comments:

Post a Comment