Monday, August 9, 2010

EestiPoiss

rahunenud Maarjamaa looduse taustal tervab ja lehvab.Elmari raadios just kuulajaga muljetatakse kuidas Lääne-Virumaal elu ja kõik need hirmsad tormimuljed kuulukse.Elektrita jäid 38 tuhat majapidamist. Mäletatavasti olid eilegi õhtul paljud veel ilma vooluta.Meie majas ja koduões ei juhtunud õnneks midagi,kuigi isegi siin murdis torm mullu ja varemaltki mitu head noort mändi...On meie aias käidud isegi avariikorras langetamas vigastatud puid.Looduslik valik ent ei peaks madistama kauneimate ja mittesegavate puude kallal selmet koristada mõni, millele mõtteis juba kriips peale tõmmatud.Remark:
minu mõtteis on tihti pojukesed mul kaasas kui ringi liigun. Eile silmasin Tehnika t. hoiatusplakatit :Ära käi raudteel,millel kahara seelikuga noorik jalutab lapsega piki raudteed (?)Mõtlen kohe mida arvaks mu Patrik sellisest pildikesest: Küsimus oleks selline-Kui emmega ei tohi,kas Jensuga võin käia raudteel? Täpselt tema stiilis arutlus,ma mõtlen. Plakatitegija selle peale ei tule,väidan.
Valitsuspartei kontrollitav meedia,Postimees, tõdeb : mõni aeg tagasi end joomasena surnuks sõitnud Austria parteiliider Jörg Haideri "rahaasjad kisti taas päevavalgele".Käinud koos oma hea kaasparteilase Edwald Stadleriga varem visiidil Iraagis ning saanud diktaator Husseinilt miljoneid dollareid nii enese kui partei kaukasse (esimene 3,75 mln,teine 1,25 mln),jätab leht lugejale mulje,et kõik parimas korras ja lõpetab teema esimese patuse poolt väljaöelduga:see kõik on jama!
Nii saabki eesti ühiskond signaali,et sõbrusta või vanakuradi endaga kui too sulle ja su parteile füüri pillab.
Mis on meiegi juhtpoliitikute elukreedoks. Nagu ise teate ja igast meediasõnumist vastugi kajab.
Heameelt teeb see,et masu pole küll lõppenud kuid mu head sõbrad Japautost jaksavad juba teha printreklaami ja raadioski maha hüüda, et autod soodsalt saadaval.Mitte küll veel pärisautod mu silmis, vaid pelgalt Hundeed. Aga abiks seegi, kuna saksa autoklubide testis on Hyundai i30 cw kvaliteedilt mäekõrguselt üle hansude ja gretede kroonijuveelist Mercedes Benz. Oma süü,kes käskis türklasi värvata mersutehase koosteliinidele Stuttgardi linna. Kas ajalugu pole õpetanud:Latvija oli täiesti normaalne ja kauakestev väikebuss kuni seda tootsid kuuevarbalised saldejumsid.Piisas vaid sellest, kui kogu koostetehas siirdati Jerevani.Kus mustpead rakendasid toote oma vihavankri ette,said võimaluse kogu murdmatule liidule JerAZ kaubikute olematu kvaliteedi näol tasuda oma kannatuste eest. Rahvasuus oli pakiauto nimigi vastav: armeenia rahva kättemaks nõukogude rahvale! Minu pere käes sõitis üks "roheline koletis", Hiiu kaubalaos rongilt mahavõetu, Perioodika kirjastusele müüdud Latvija bussi sugulane suht väikeste muredega ainult 20 tuhat km enne kui jupid kukkuma hakkasid. Miks kohe tarnijatehaste pakutu kvaliteet langes,kui Armeenia noid kaubabusse tootma hakkas,on tänini saladuseks nagu Kennedy tapmine või Estonia hukkumine...
Saladus pole enam see,et äsja Luunjas toimunud Elmari tantsuõhtul olid purjus nii Erich Krieger kui ansambli Respekt solist Kerdo Mölder kui MuPo Maie elik Hendrik Norman.Viimane lustis ja möllas täiega.Suurest jauramispeost eemale jäänud Jüri Homenja teatas korrespondendile:"Suured staarid peavadki ülbed olema(!)Tööd ja esinemisi on palju ja vahel oled lihtsalt tüdinud(?) Kui kui rahvas poleks ise nii joomalembene, peaks ülbikutele vastama sellega,et enam joodikute kokkutulekule ei lähe ja 125-kroonist piletit ei osta. Las neil olla siis raha vähe ja häid mõtteid seda rohkem.
Vastasel korral annavad isehakanud staaritsejad publikule vale signaali:joomane olla on uhke ja hää! Ning ullikestest rullnoklikud külapoisid saavad oma alkoharrastusele uut indu ja tugeva tõuke.
Viinakuu oma ahvatlustega kohe siin .Ja ärge teiegi pitsi sülitage, mida pole allakirjutanu kunagi teinud. Napsitage mõõdukalt.
Olge terved ja tervitatud.
Proosit!
Ikka teie
Metskapten ja elukunstnik
Neemo E.Poldre

No comments:

Post a Comment