Thursday, April 1, 2010

EestiPoiss

tervitab ja Suure Reede eelõhtul suurele ning kauamängivale mõtleb, miska värviliste munade pühad õnnestuks vana kombe kohaselt mööda saata.Eks see "suur" ole meie maa mõistes ikka too sangaga 3,7 liitrine valge ja kõhukas. Jäme.Paks,Kõht või Tüse,kuidas keegi oma lemmikut kutsub.Ja mille tühja kesta oma keldrikapi-riiulil ikka hoian.Tore vana head tuttavat aeg-ajalt taas kätelda. Kui suvel miskit sisse panna.Meeldiv ju vahel kodutehases ühte koma teist nastoikalaadset toota.Näit. sidruniviina vms.Tegelt manustaks läheneva Lihavõtte puhul hoopisi munalikööri nagu vanadel headel aegadel.Kui oli moes pea igas peres seda 96-kraadisest poeviinast ja munakollasest külmiku abil produtseerida. Minul vist lähikonnas ainsana selline haigevõitu maitse on -libistaks pigem pitsikese kleeperit kui klaasitäie viskiga vallatleks...No kui on just Bourbon, ma tollestki ära ei ütleks!
Kõrvalepõikena kipuks naabermaa alkonautide töömaile, kus bratja alkagoliki täiel rinnal edasi murravad, sest Gorba Miku poolt pealesunnitud karskuseperiood jäänud ammu seljataha.Nüüd on avaldatud piirijõe-taguse suurriigi narkoloogide uurimus,milles tõdetakse :enim kärakaprobleeme on kümne eluala esindajail.Kuna tegu vast tõsiteadusliku lähenemisega,nimetaksin alkolembid edetabelijärjestuses: pedagoogid, raamatupidajad, arstid, miilitsad, kaugsõiduautojuhid, kõrgema ja keskastme managerid, psühholoogid, näitlejad, ajakirjanikud ja maaklerid. Täenduseks kinnitab Vene Föderatsiooni psühholoogide ühendus :eeltoodud valim ei kajasta joomise ulatust kogu riigis,vaid ainult osakest.Seda kontingenti, kes pöördunud abisaamiseks meditsiini poole.Alkouimas santehnikud, laadijad, pritsimehed ei reastu isegi mitte esikümnesse. Ka joomarluse põhjused tunduvad olevat klaarid: raamatupidajaid ja insenere ajab jooma rutiin, realiseerimata ambitsioonid. Tohtreid tassib viinakuradi küüsi öiste valvekordade pinge ja väsimus, aga ka piirituse käeulatuses olemine. Kaugsõidusohvreid innustab kätt pudeli järele sirutama ränduri eluviis, peredest eemalolek. Näitlejad ja ajakirjanikud - loomult kergestihaavatav seltskond, kes tormiliselt tähistab nii edu kui ebaedu. Resümeeks tõdevad vene narkoloogid:loominguline alkoholism(oh mis kena termin!)olevat kõige kurjaendelisem- kuni 90 % murdub selle koormuse all.
Ja lõpetuseks - alkoravi tuleks alustada mitte kodeerimisest,vaid psühhoanalüüsist.
Aga millist psühhoanalüüsi vajavad "ossid"endised idasakslased,kes nutavad taga oma kaotatud paradiisi.Igatsevad tagasi Berliini müüri aegsesse eraldatusse,kus valitses Murdmatu Liidu tagatud heaolu ja võitjate garanteeritud vennaarm.Sügisel 20 aasta möödumist Berliini müüri langemisest tähistanud ossidest tunnistab 80 % seda,et nad igatsevad tagasi SDV-sse.Ent tervelt 72 % läänesakslasi tunnistab endki pooldavat endise punase naaberriigi standarteid.Ja neljandik tänase Saksamaa elanikest tõdeb,et neid ei häiriks nüüdki tolle eraldusmüüri paigalolek.Täiendavalt seletati,et müüri langemine tõi kaasa eluastandardi märgatava languse. Pole Ida-Saksa nostalgia, vaid soov säilitada sotsiaalseid hüvesid,kinnitas üks välispoliitika-kommentaator.Kuna venelastel ja sakslastel on sotsialismist erinevad arusaamad.Ma ei tahaks elada nõukogude sotsialismis,arvas ta.
Selles oleme ühel meelel.Ja järgmise nädala Ajakirjanike Liidu seeniorsektsiooni koosolekul väisab meid Kaido Liiva, punavõimu-sotsialismiaegse huumoriajakirja Pikker peatoimetaja.No saame näha kas ja kuidas ilmestub sotsialisminostalgia.Kui üldse.
Parimate munapühatervitustega
teie Neemo E.Poldre
Kes kardab kõdi,ärge pintsliga värvige!

No comments:

Post a Comment