Wednesday, April 28, 2010

EestiPoiss

on siin ja teisiti ta ei või. Sest ilus huvitav,sisukas tegevus-ja elamusrohke päev vajab otsast lahendamist.Kell 14 olen palutud kui ENSV teeneline kunstitegelane invakunsti näituse Sigrimigrid avamisele Mooni invamajja.Sealt pean minema kultuuritegelasena klubisse Impressum Meriton Grand Hotel,i vaatama vene filmi ja kohtuma tublide kineastidega.
Aga eile vastu ööd vaatasime Sissyga mikihiirepoiste filmi tapjate koolitamisest. Sealne teadusejünger-psihh olevat jätkanud Pavlovi reflekside uuringuid loomadel ja lindudel. Kena tulemuse sai mees pesukarudele korpallivisete kinnistamisel ja papagoidele rattapedaalide sõtkumise koolitusel. Ka rotid jm laboriasukad võtsid pakutud teemad ajju. Sealtmaalt sättis tubli psühholoogist teadur oma uurimuse relsid sõjaliinile ning asus teaduslikult välja koolitama killereid-sõdalasi. Võttes aluseks, et inimajus on teatud piirkond ajusagaras mida saab dresseerida etteantud teemal. Ta hakkas laskureid treenima mehaaniliseks tegevuseks. Nagu mäletame kauboifilmist "Seitse vaprat". Kus püstolikangelane hüppab poolhämarasse hurtsikusse ja eksimatult tulistab surnuks pingireal kinnivõetud talunikega üle ühe istuvad kurjamid. Lausa hämmastava täpsusega, süütuid vigastamata, justkui kinos. Nüüd tean-sellise laskeosavuse taga on täppismõrvarikoolitus. Kus ei kasutata mingeid shabloonseid ümmargusi märklaudu, vaid inimkujutisi elusuuruses värvifotodel või hoopiski vaenlase plastmulaaze, mis tuleb elimineerida neid õigeisse kohtadesse tabades. Nii tekibki õpitud refleks. Kasutati,muide,efektseid plastkuule justkui paintballis.Ja anti teada, et Iraaki saadetavad sõdalased harjutavatki just sel viisil ühes lõunapoolses, spetsiaalselt selleks ehitatud modernses linnas, mille hind olnud 7 miljonit USD.
Mul on liitlasele O,bamale ettepanek: Iraanile sarnaste hurtsikute linn on ju meie Tapa, nimigi sobivaks tuunitud. Miks mitte tuua siia mikihiiremaa sõdalasi ning harjutada koos eesti armeega,olles ehitanud enne tapakatele poole odavamalt uue linna kui too 7-milline. See pole sulle karneval,neeger,ütleks ärapanijast OjaPets.
Ent karnevali plaanib Kremli hitlerjugend elik nashistid, kes soovivad võidupüha tähistamiseks Moskvasse saabunud president Ilvest ehmatada protestimeeleavaldustega. Kas häbitud palgalised kratid on kratiomanikel käest libisenud? Kutsujaks oli ju president Medvedev ise.
Veel stalinismi mälestamisest:Äsja lõppes Ukraina parlamendis suure sõjaga debatt: kas lubada Kremli sõjarditel jätkata Sevastoopoli mereväebaasi rendilepingut ehk mitte. Saalis lendasid munad jm viskerelvad, aga peaaegu sixty-sixty lõppes istung, kus otsustati taas stalinlikult: saavad kakskümmend viis pluss viis.Isakese style oli selline,et 25 vangilaagris pluss viis asumisel.Tänane versioon on: 25 a lepingut pluss viis aastakest pikendamisvõimalust. Aiman sedagi, miks hohollidele pisukest rendiraha ja odavamat gaasi sissetoovat diili peljatakse: Baltimail lõppes 39. aastal sarnane leping riigivõimu hävitamisega, Kremlimeelsete valitsuste pukkiupitamisega.
Ukrainlastel polegi haugimälu ning ülikoolipäevil pole nad ajalooloenguid veetnud õllekas, nagu sm Putin enese kohta märkis.
Veel ajaloost.Kui muinasajal harjutasid Saaremaalt pärit mereröövlid näppu Rootsi rannakülades, siis nüüd lähevad ammuse tubli kogemusepagasiga varustet eesti meremehed võitlema kauge Somaalia kurjade piraatidega. Mina ei tahaks kriimude kurjamite nahas nüüd mitte olla, sest eesti muinasaja mereröövlid "olid ikka julmad küll," kui meenutada Ülle Lichtfeldi imekena ütlemist EMT reklaamklipis.
Mõtteparalleeliga viskaks silla Freedom Parade,ile.Tänahommikuses raadiouudises nimetati maipüha-aegse motokokkutuleku üheks ideeks: et pealtvaatajail tekiks kah selline tahtmine (?)No kuulge-kuulge. Eks pedrodki tollepärast tänavail kaelakuti promeneerivad,et ka teistel mehepoegadel tekiks justsama tahtmine!
No way!
Tundub,et selles elus enam ei teki.
Mis pärastpoole juhtub,selle eest ei vastuta.
Olge mõnzad ja optimistlikult elluvaatavad,
jääge terveks!
väsimatult teie Neemo E. POldre

No comments:

Post a Comment