Sunday, April 25, 2010

EestiPoiss

vana Polbergi poeg toonitab,et eilne märksõna Tasuta lõunaid ei ole kordus inglaste hoiataval saitil, milles soovitati mitte uskuda küberpettureist kriminaale,kes levitavad lihtsameelsete seas oma lotovõidusõnumeid. Olen minagi nende sihtmärk,kui mäletate mu suvelõpu-lugu uue maasturi BMW X 6 ja 750 000 naela suurusest võidust läbi interneti. Nüüd saatis järgmine jobuneeger mulle nö palmide alt Londonist moblasõnumi:
Õnnitlused seoses 2 miljoni naelsterlingi võidu puhul!Palun kontakteeruge dr.mattwest@02.co.uk,saatja 348405206924No nii palju on minus arvutiinimest,et saadud info põhjal ronisin saitile, mis hoiatab kriminaalide eest. Ja uskuge või mitte, seal oli ekraanitäite kaupa võltsloto-orgunnijate nimesid ja firmasid koos soovitusega neist hoiduda. Suures plaanis pakuti väidetavat russian vanasõna:tasuta juustu saab vaid hiirelõksust!
Ja oligi hoiatusel märge, et nigeerlaste lotodega tegu: et iga siil mõistaks - kui te pole piletit ostnud,ei saa ka võita! Siit oleks paslik siirduda eileöise filmielamuse manu. TV1000 näitas filmi "Kuulutan teile sõja!" Südamlike inimsuhete võtmes pakuti erupolkovniku lugu,kes abikaasast lahutatuna ja lastestki loobununa saabub koju Krasnojarskisse kus võimutseb noorte kaakide maffia ning miilits ja riigivõim on korrumpeerunud. Istunud ja lobisenud kohvikupidajannast koolipõlvearmastuse juures,saab ta sealsamas ligiastunud patsaanidelt lihtsalt lambist kolaka nagu ekspunavenes täna kombeks: iga võõras nägu tuleb mutta tampida. Terav kirves leidis kivi! Mees astub julgelt võitlusse ja sinna vanasse veskisse,kus teda ilmselt pussitada plaaniti,võtab kaasa kaks vana koolivenda. Kolmekesi,tänu varitsusele,saavad kergesti jagu neljast kaagist. Ja hommikul laekuvaid põhitegelasi võetakse juba vastu öösel rekvireeritud püstoliga. Vanamehed on erupolkovniku juhtimisel vägevad tegijad: järgmisel öösel süttivad mitmed maffia autod. Siis soovitab miilitsaülem tagastada püstol,kaevata sõjakirves maasse ja lahkuda linnast. Westerni-stiilis lugu peate ise nägema, happy end saabub ootamatult ja mõnusa puändiga.
Taolist linateosest saate aimu, miks lihtnegi vene inimene on oma mälus veel kinni turvalises sotsialistlikus ühiskonnas ning miks kogu "ilusa elu" lammutanud Gorba väärib nende arvates kuuli, halastuslasku. Sest kaduvikku määratu oli ilus,toetav ja turvaline. Murdmatu Liit purustati, aga asemele tuli nihhuja.
Ei saa jätta märkimata, et ka vene inimese Varjatud Kaamera on huvitavam kui Euroopa analoogid mida näeme oma TV vahendusel.Kaks sketsi jäid meelde:ühes astub paviljonehitisest tänavale Othelloks grimeeritud mustanahalise moodi mees.Peatab mööduvaid naisi ja palub appi teatrikoolile etenduva Othello lavastuses. Sest naisosatäitjal olevat hakanud halb(?) pärast vaatust.Inimesed ei tule selle pealegi,mis vaatuses võis juhtuda? Üks naine vaid võtab kutse vastu. Teised põgenevad kabuhirmus,kui mees kutsub:Tulge sisse ja heitke pikali-ma ei tee suurt midagi...Kelleltki impulsiivselt tädikeselt saab ootamatult käekotiga piki peadki.
Järgmine etteaste oli vormis liiklusmiilitsalt. Sauaga peatamise järel pakub naisjuhtidele tasuta kolnurkseid hoiatusmärke tagaaknale,nagu neil oli naastrehvimärk kui mäletate.Või õppeauto tähis.Tänastel siis M ja N, kirillitsas loomulikult ja punases kolmnurgas. Eristamaks naisjuhte autoroolis,et liiklus sujuks ning naisssohvrile jäetaks parkimisel rohkem ruumi. Olevat Ministrite Nõukogu määrus. Et siis nagu WC uksel,ironiseerivad daamid. Keelduvad.Ja saavad järgmise märgi "ZO" (zenstsina otkazalasj").
Mille saate jaoskonnas vahetada õigete vastu,siis juba raha eest! selgitab rahulolev miilits,kes sai just altkäemaksuks kuus raha küsitud kaheksa asemel.
Neile ei öelnud keegi,et filmitakse varjatud kaameraga.Seda põnevam oli end õhtul telkust näha!
Nii läksid märki Venes instseneeritud süzeed etteantud vormis.
Huvitavad,mis?
Parimatega
teie Neemo E.Poldre

No comments:

Post a Comment