Monday, April 5, 2010

EestiPoiss

oma kevadhommikutervitusega taas platsis. Ja on tutvunud mailboxi sisuga.Kais küsib,kas tohib anda mu meilika kellelegi lugejale, kaaskannnatajale Jutale.Kes tutvunud minu saatuselöögiga läbi S-Lehe ja vajaks kontakti.Loomulikult võib,sest ju sünnib miskit lisa mu kavandatavale kirjandusteosele,mis räägib insultist kui julmast äkktõvest, kahjustustest ning võitlusest järelejäänud elupäevakeste eest.
Ka oli postkastis Aleksei tänu,et riigihankeinformatsiooni saatsin. Pluss mõned kirjakesed Mai-Liisilt jt.
Aga nüüd loen Äripäevast,et Jaapani ja Hiina äkitselt suurenenud terasevajadused on andnud valusa laksu.Julma
(pluss 85...100 %) terase hindadele maailmaturul. Misjärel on karta, et kallinevad autod, kodutehnika ning ehitustööd.Jääb vaid loota,et uus liit reageerib miskitmoodi.Sest maailmaorganisatsioonil tagataskus küllap nii mõndagi.Nagu Moskva ajakirjaniku Briljovi väitel äritseb EU keskkonnahoidliku tööstustehnoloogiaga. Propageerivad loodushoidu ja keskkonnasäästlikkust ja siis müüvad kolmanda maailma riikidele päris kirvehinnaga omatoodetut. Hea näite me vastse Kremli rehepaplusest leidsin täna iseseisvaltki: alguses pakuti meile jt.Ida-Euroopa saasterohkemaile riikidele saastekvoote,mida müües hõlprikastusime miljardite võrra. Noh,kas just meie,aga Elu Peremehed,pumbajürid-juhtoinad,kes loonud endile helge oleviku. Vat sihändsete kalõmm oli vinge-nägite ju,kuidas kuupalgad sujuvalt 70...170 tuhande peale kargasid!Juba saabubki piitsa kord-präänikut juba saite: peab hakkama ostma elektrit vabaturult,sest Bruxelles on nii sätestanud. Kõik mis saite,plekite tagasi,nurjatud!
Muide, leidsin uue fakti, et väide: Euroopa Unioon ei sekku liidubariikide ellu oli puhtalt sündinud otsustajate meelepetuna,et saaks lumpenit, pööblit lollitada. Pole ju võimalik,et natukenegi koolipinki nühkinu poliitik võiks olla nii lühinägelik.Näe,nüüd on isegi plaanitav pensioniea tõus lähtunud Keskuse pealikute direktiividena. Nõmme Sõnumid väljendavad sõnaselgelt: Riigikogus menetletav eelnõu näeb ette pensioniea algusaja järkjärgulist tõstmist 65 eluaastale alates 2017.aastast, on suunatud nimetatud EL-i Nõukogu eesmärgi täitmisele meie vabariigis.
Praegu kuni 50-aastaste pensioniiga on eelnõu kohaselt 65 aastat,üle 56-aastased lähevad pensionile kehtiva korra kohaselt ja 50...56-aastased satuvad üleminekuperioodi sõltuvalt sünniaastast.
Kuidas julgeb riigikogu aseesimees Jüri Ratas vaielda vastu arvamusliidreile, kes rahvast uude liitu meelitades väitsid:sealt ei jagata meile üldse mingeid korraldusi!
Keegi siin küll valetas päris julmalt,aga see polnud mitte mina!
Eks ajaloouurijad poolesaja aasta pärast ürikuis tuhnides tõe ikkagi avastavad,usun. Et kas tulid käsud-keelud ehk mitte. Nagu tänased Moskva ürikute väljasõelujad tuvastavad, mida ja kuidas tehti Eesti Rahva Kannatuste Aastail.
No looda sa seda,et Euroliit sind ei sega,ütleks ma vastuvaidlemist mittesalliva tooniga.
Looda parimat,aga pelga halvimat!
Siis eladki kaua ja õnnelikult.
Ega väikeriigil palju valikuvõimalusi polegi.
Kas sõdid ise või sinuga sõditakse, ütlen kui prohvet.
Ja jääge terveks.Või saage...
Jedem das Seine
Parimatega
ikka teie Neemo E. Poldre

No comments:

Post a Comment