Sunday, April 18, 2010

EestiPoiss

kaunist kevadhommikupäikest tervitab ja teilegi lehvab.Üks tegu, kaks asja,noh.
Tubli tegu oleks olemasolu piiril ning siseheitlustes vaevleva Eestimaa Roheliste Partei poolt hoopiski selle tera ülesnokkimine, millest eile pajatasin. Et Iirimaa tänu oma väiksusele ja suht kähkumobiliseeritusele katsub pürgida Euroopa riikide esirea tippu elektriautodele üleminekul üsna mitmete nutikate meetmete toel. Tuumasin kohe,et meiegi üsna tillukeses riigis elutseme ning ammu olen mõelnud,et mullegi passiks hästi ASi loomine ja ca kümmekonna elektriautode laadimisjaama rajamine oma parajate sajakilomeetriste vahedega. See ju täna elektromobiilide läbisõidu piiriks.Ja ilmselt nii jääbki pikemaks ajaks,kuniks ühel ilusal päeval liitiumioonakude asemele midagi muud sünnib.Tasapisi tekib juurde särtsu najal edasi astuvaid väikesõidukeid,nagu Randma-poisi Hiinast toodavad jalgrattad,motikad jms kuni lisandub ta praegusele paarile väikeautole ja -bussikesele veelgi.Neidki tal tänaste laadimisvõimaluste puudumisel eriti müüa pole õnnestunud. Sorry,pikk jutt on SEE jutt.
Aga point tuleb: Marek Strandbergi juba kohtuga parteijuhi toolilt kangutavad rohelised võikski poliitteatri tegemise asendada asjaliku rohepoliitikaga selmet sõimelda NO99 teatriga,kes 7. mail Saku suurhallis omagi poliitetendust serveerima tõttab.Ja juba valusaid lakse saanud pärispoliitikuilt,kelle jahimaad nüüd ohus. Värisevad kõik-sest riigilt kogujad kah ärevuses: kui 101 kogujale peakski lisanduma maikuu poliittalgute "Teeme ära!" käigus veel sadakond, jääb vanade tegijate korjemaa napimaks.Ja mida sa hing siis veel kogud,kui igale teisele juba Toompea tagumikutundide eest 52 tuhat kuus potsatab ning kõik oma Porschedele kütuseraha nõudmas. Raha jäävuse seadus on selline, et kogus on üks ja voolab teine ikka ettevõtlikemate kaukasse ja kogunebki sinna, nagu vana Arhimeduus ennustas.
Vat eile õhtul vaatasin Andzey Wayda kuulsa filmi Katõn lõppu,kus ülitublid punamundris fashistid Poola eliiti ja sõjamehi-kõiki neid katoliku usku rahva esindajaid kuklalasuga "õnnistasid" ning raske, suure buldooseri S-100 abil kaevatud transheessse matsid. Smolenskimaa metsas toimunud sõjaajaloo julmima veretöö filmi oleks pidanud näitama suure Venemaa kõikides kinodes siis,kui Hrustsovi sula ajal Jossifi kuritööd paljastati ning Stalin hukka mõisteti.
Filmile sobinuks uus pealkiri "Tavaline fashism" ning lõppenukski sealsamas kõigi teiste rahvuste,s.h, eestlaste süüdistamine fashismis.
Seltsimehed,mis see muu oligi kui fashismus.Suure Aadu suure semu kurikaval plaan tappa poolakaid ning ajada süü sõbra kraesse.
Nii et otsige palki omaenenda silmast,meil pindu justkui ep olegid.
Ja jääge te terveks
kes mu mõtteilma selginemise tunnistajad olete.
Parimatega
teie Neemo E. Poldre

No comments:

Post a Comment