Friday, April 16, 2010

EestiPoiss

Kurb uudis ja üks teine,rõõmsam varuks on.Esimesest alustades:Vene ajaleht Trud valgustas Smolenski lennukatastroofi tausta.See koht, kuhu Poolast saabuvate kõrgete külaliste lennuk maanduma pidi,oli tegelt mahajäetud sõjaväelennuväli,kus puudus igasugune tehnika, mis iseloomustab tänapäevaste teraslindude aerodroomi.Kogu vajalik navigatsiooniaparatuur oli küll olnud kohale tooduna hiljuti,kui samas maandusid Putini ja Poola peaministri Tuski lennukid,kuid õnnetusehetkel tehnika olemasolu kohta andmed puuduvad(?).Selle kurva tõdemusega käisin täna ära Tallinna Poola saatkonnas,kuhu asetasin küünla lillemere serva ning kirjutasin kaastundeavalduse:
Lugupeetud, paljukannatanud Poola rahvas! Palun võtke vastu minu sügav kaastunne Andzej Waida ja Lech Walesa ning suursaadik pan T.C.rahvuskaaslastele.
Lugupidamisega Enno Poldre
Pean tunnistama,et minu ees ja järel oli mitmeid inimesi sama teoga poolakaid mälestamas.Lahkumisel kätlesin üleval ruumis ühte masenduses daami ning all pani ja pannat,kellele tahtsin midagi lohutavat öelda kuid pisarad tulid silma.Niivõrd kurb oli viibida saatkonnas kus mind korduvalt rõõmsate sündmuste,lihavõttepühade või luule-muusikapõimikute kuulamistel võõrustatud.
Ja nüüd maisemate teemade ligi.Saatsin just Beritile Hiinasse meili selle kohta,et Islandi vulkaanipurse on matnud tuhapilve sisse kümnekilomeetrikõrguse atmosfääri Soome ja Rootsi lennuväljade kohal.Isegi Frankfurtis ja Berliinis on õhulaevade liiklus häiritud,Tallinna omast rääkimata.Laevakrahvid ja hotellikuningad on pooles Euroopas kui moosi sees. Muud uudistes ei näegi kui rahvamasse lennujaamades ja sadamaterminaalides. Tore,et mu poolt Helsinki äritripile saadetud Mati Laos tuli just tagasi rõõmsate uudiste kimbuga. Tänu Simole oli ta trehvanud nii Pekka kui Riitta Kastemaaga ning külastanud ka korüfeed ajakirjanikku Kai Lauri Bremerit,Mobilisti ajakirja omanikku ja väljaandjat. Vat see oligi rõõmustav uudis mis kaunistab mu kevadet.Omapärane uudis oli eilne Eesti Ettevõtlike Naiste ergas aktsioon "Tilliga või tillita?" Taustaks-tilliga töötajad e mehed teenivat Eestis 30,3 % rohkem tillita töötajaist e naistest.Teravdamaks sellele tähelepanu pakuti mitmes pealinna söögikohas lõhevõileibu tilliga hinnalisaga 30 % või ilma tillita mis seevõrra odavamad.Naisi solvas just see,et mujal Euroliidu maades sellist vahetegemist ei olevat.
Majandusanalüütik Ivar Raig on ühinenud nendega,kes tõdevad:euro pole imerohi,mis meid juukseidpidi masu-soost välja sikutaks.
Ivar tõdeb:"Eurotsooniga ühinemisest võidab eelkõige poliitiline eliit ja osa äriettevõtteid, kuid kasude ja kahjude vahekorda Eesti kui terviku jaoks on väga raske määratleda..."
Raske on leebemalt oma kõhklusi välja öelda,tuleb tõdeda.
Teine huvitav tõdemus:tänu SaviEtsi müügimaksule plaanivat kaupmehed tõsta hindu kogu Eesti jaoks,sest olevat raske serveerida kõrgemaid hindu pelgalt Tallinnale(?)
No siin ennustan ma küll keskute partei vajumist kuristikku-kes ikka lüpsitehnikuid upitaks? Pealegi kogu riigile nii raskel ajal.Õitsenguaastal protsent hinnale siia-sinna kaoks märkamatult.
Ega,s kedagist.Ajage äri ja pressige kivist vett välja!
Parimat!
teie Neemo E.Poldre

No comments:

Post a Comment