Wednesday, March 31, 2010

EestiPoiss

Päevast,blogisõbrad ja -sõbrannad! Linnumees tuli just Linnuteelt oma toitlustusretkelt: eelviimased sihvkad ja viimane rasvapallike läksid loosi.Tibud nokivad juba kuni tuppa jõudsin.
Huvitavat kogu maailmast: väidetavalt Portugalist alanud projekt-massihüsteeriamäng Postcrossing on levimas ka Maarjamaale.Diili point on selles, et leiad internetist vastavalt saitilt endale sobiva kirjasõbra ning asud teda pommitama oma postkaartidega. Kas traditsioonilise postisüsteemi kavandatud rünnak läbi mailpostingu endiste väärtuste taastamiseks ja vana hea triviaalposti manuaalse kättetoimetamise säilitamiseks?
Postitöötajate ülemaailmne Masu-projekt?
Lugege järgmist mõtteavaldust:
"Kuulumine SS-i räägib,viisakalt öeldes,inimese edasipüüdlikkusest ja kohanemisvõimest ja mitte teatud militaarset tüüpi mõttelaadist." Asendage SS sõnapaariga kommunistlik partei ja saate EPL-i uudistetoimetaja Andres Laasiku seisukoha, kes väidab lisaks: Nagu Venes,on ka meil poliitika mitte riigi ja ühiskonna arendamise vahend,vaid kapital, mis tuleb hüvedeks konverteerida. Vaat see on juba mehejutt! Miks minagi aeg-ajalt üles varga mäe poole kiikan- vaja minna riigielu kohendama, oma elu kergendama. Eesti rahval õnne tooma, oma järelpõlvel vara looma...
Kui juba riigiasjade pääle pale pöörasin,tahaks tunnustavalt märkida suurte isemõtlejate suust kuuldu õigsust:Eesti on üks kuri Põhjamaine tiiger,kes näitab vihaselt hambaid poolele maailmale (!)
Otsustage ise: Heade Mõtete Linna rahvusülikooli teadurid on rajanud kaitseväe tellimusel kliimalabori, kus uuritakse eesti sõdurite vastupidavust kõrbesõja tingimustes(?). Mäletate, kui märkisin tunnustavalt KM-i viimast(seni viimast)riigihanget, mil telliti 1,3 mln eest kõrbevormid me sõjameestele. Kas marssal Rommeli loorberid natside Aafrika-retkelt ei anna rahu?
Uuringute diapasoon on 5...50 kraadi kuuma ja 15...95 % õhuniiskust. Paraku polnud vana Aadu käsutuses nii head laborit, kuigi Tartu Ülikool oli talle küllap tuttav. Ja rahakulu oli meil kah tühine:5,7 mln krooni,mis tuli kaitseväe eelarvest.Peabki kähku kroonidele otsa peale tegema-kohe on päral uued eurod ja siis tuleb eekudega toita Tartu biohuumusetehase rasvaseid vihmausse,kes neist lilleväetist produtseerivad,nagu loodussaates Osoon 15. märtsil tõdeti.
Tuleb lõpetuseks nentida,et meilgi prioriteedid paigast. Eesti inimarengu aruandest järeldab lugupeetud Marju Lauristin,et meil toimib killustunud klassiühiskond. Ja inimesed sulguvad järjest enam oma sotsiaalsetesse kastidesse,kus vaesus toodab vaesust,madal haridustase madalat haridust, elulaadijärgne ilmajäetus kordub põlvest põlve.
Kas meil ei jäägi siis muud üle kui valmistuda tulemusrikkaks ja saagirohkeks sõjaretkeks, mille järel saame lugeda kokku riisutud vara ja arendada oma kurvas seisus tööstust. Kuna SKP on täna nii nutune ja rikkamad on meilt sellegi vähese ärastanud miska saaksime midagi müüdavat toota? Nii vajame sõjardite kliimalaborit ning uut raketipatareid tabamaks peagi me läheduses luusivat Mistral,i.
Ja vähe sellest, punavene asutab end tootma uut,valveradareile mittenähtavat miiniristlejat. Mikihiiremaa "ema-laevukese" analoogi, mis maksis teadupärast 5.5 mlrd USD. Kas asume Putiniga sotsialistlikku võistlusse ja jõuame peagi maailma kolme relvastatuima riigi hulka?
Laadigem õhkrelvad,härrad vannutatud mehed!
Lasketiir kodumaja taga ootab.
Jääge terveks!
teie Neemo E.Poldre
P.S.
printmeedia kui eluõpik:täna oli jutuks kuidas üks papi toodab piirialadel elades pappi: Käib Narvas üle idapiiri jalgrattal, mille raami seest koukisid valvsad piirivatid välja tervelt sadakond salasigaretti. Meenub mehike,kes ikka tehasest öövahetuses lahkus.Lükates ees liivaga täidetud käru. Kui mees läks pensionile, küsis valvur: alati kontrollisin sind,midagi liivast ei leidnud. Mida varastasid? Kärusid,vastas suli.
Kärudest veel. Piirialade elanike lemmikauto on Volkswagen Passat, sest tolle kütusepaaki saab suruõhuga paisutada 70 l pealt 120 l mahutavaks. Kulibinid on tõelised leiutajad, teenides liitrilt 9 krooni. Süüdi on Eesti kasuahnus, kuna meil kütuseliitrile ohtralt kroone igal moel juurde keevitatud,hinda ilma suruõhutagi paksuks paisutatud.

1 comment: