Sunday, April 4, 2010

EestiPoiss

Nonii.Tänagi veel lihavõtted jätkuvad -nüüd Ülestõusmispüha märgi all.Hristos voskres ! kõlab vene õigeusklike hüüd. Meiegi kunagises toimetuses kutsuti vene punausku harrastavaid seltsimehi,kes komparteisse astunud, sellise kõlava epiteediga: vene õigeusklikud(?) Mida peaksin küll iseenda, uskmatu kohta väitma, kes ma Kremli parteist olen päris hoolega, lausa kiviviske-kaugusele hoidunud. Ent nüüd tõdesin,tulnuks uskuda - naastes täna 88-aastaseks saanud tädi Ainot õnnitlemast Kurzene hooldekodust ning oodates 18. bussi Viru keskuse bussiurus, meenusidki punase liidri Nikita Sergejevichi ammused lubadused: aastaks 1980.kaob ära raha ja et bussisõit on siis tasuta, kõik ongi läinud täide. Raha kadus tõesti-mul pole teist üsna ammu õieti oldki, ja et aastast 2002 ei osta ma ka bussipiletit,vaid näitan invapensioniraamatukest kui kontrolörid, nüüd MunPo klounid küsivad. Paras moment veeretada jutulõng klownipealik Savkinile endale, kel ülikummaline kaadripoliitika. Oli palganud endale kultuurinõunikuks blondy Sasiska,kes väitis,et polevat teadnud siis isegi seda,kus asub Tallinna Kunstihoone. No tore kultuurinõunik selline küll. Minusugune. ARKi endine ja Fordi Keskuse kunagine pressiesindaja sel juhul küll kohe mitte ei passiks teisest klownist,Hendrik Normannist vabaksjäänud pressiesindaja kohale. Üleõppinud ja liigtark seltsimees nagu ma olen. Praegu loen dokumendikogumikku Moskva taustaga ajaloouurija Jelena Zubkoba sulest Baltimaad ja Kreml 1940-1953, kus ilmnevad justsamad tendentsid mida taunib sm.Putin: ajalugu ei tohi ümber kirjutada! Too daam väidab,et punavõimu okupatsiooni kui niisugust Baltimaades ei täheldatud,kuna see oli vaid vormiline, mitte sisuline. Sest asja muutnud tavatuks see,et kohalikele,annekteeritud Balti riikide kodanikele väljastati nõukogude passid, siis aga polevatki tegu okupatsiooniga(?).Suur naaber sõidab su riigist tankiga üle, purustab iseseisva riigi institutsioonid, hävitab valitsuse ja oma sõjaväeliste repressioonidega muudab riigikorra, kaotab armee ja politsei ning nullib kõik riigivõimu alused, küüditab inimesed ja röövib nende vara -ja siis resümeeritakse: polnudki päris ehtne okupatsioonireziim, kuna oli ajutine(!). Tegelt tuldi ju oma põhikirjaga meie kloostrisse ikka päriseks, mitte pelgalt ajuti märatsema.
Ja nagu silmakirjaks on pakutud Kremli emissaride Dekanozovi. Botskarjovi ja leedulasi ahistanu märkmeid, kuidas nad olid sunnitud vaigistama kõigi kolme väikeriigi mõnesajapealisi punaste rühmitusi, ägedaid vasakpoolseid, kes nõudsid punavõimu oma maade ja rahvaste pääle.
Vaat kui võtaks praegu kätte ja lõpetaks vägivaldselt Narvataguse riigikese eksistentsi, küllap leiaks sealt maalt üles nood paarsada pilusilmsetki, kes nõuaks hiinamaalaste võimu slaavi riigi üle! Ja jagaks peoga kriipsujuku-tähtedega isikutunnistusi ning kinnitaks: sorry, formaaljuriidiliselt on kõik korras,seltsimehed(?)
Mõte jääb idanema ja mina lähen Une-Kati manu.
Hoiduge teiegi kevadväsimuset,mis mind pärast Hiiumaa weekendi kipub nurtsutama.
Parimate tervitustega
teie Neemo E.Poldre

No comments:

Post a Comment