Saturday, April 10, 2010

EestiPoiss

tervitab ja kurvastab koos teiega:täna hommikul kukkus Smolenski lähedal alla Poola presidendi lennuk,vene TU-154.
Kõik said surma.
Lev Kaczynski oli koos abikaasa ja teiste kõrgete Poola riigi juhtide ning tähtsate usuliidrite ja seimi juhtfiguuridega -kokku 132 inimest, mõningail andmeil hukkunuid 89- tulid alla teel Varssavist Moskvasse. Stalinlike mõrtsukate Katõni veretöö ohvrite mälestustalitusele.
Just enne oli Putin palunud andeks poola rahvalt...ja internetis kommijad haistavad FSB lõhna selle mõrvatöö taga,kuigi väidetavalt olevat piloodi eksimus. Eks uurimine näita-või ei näita-kuspool tõde.
Aga valus tõde on ka järgmises:
kaks varest istuvad oksal,juustutükid nokas. Mööduv rebane pärib: Euroliitu tahate?
Jaaks! vastavad mõlemad-ja kavalpea lippabki suutäitega minema.
Nägid nüüd! kraaksatab esimene teisele.
Aga kui oleksime ei öelnud? küsib too.
Kommentaari asemel: väidetavalt on eesti mehe täie tervise juures elatud elu pikkuseks 63 aastat.
Kui mulle anti vaid 62,kas puudujääv aastakene lisatakse pensioniea lõppu?
Veel endast: kui Õhtuleht oli avaldanud persooniloo minust kui 62-aastasena veel ülikooli ukselinki käppima läinust ning vestsin neiu Kaisile, grupiõele ka oma insulti-läbielamustest koos mentaalse häire ja elust lahkumise sooviga, oli mu avameelsus olnud suureks üllatuseks poja kolleegidele,et kuis siis nii!
Selgitan: selline häbiväärne vaimunõrkus ja suitsiidiplaanid ei kaunista inimest ning neist peab lausa avalikult vabanema. Tuleb lahti rääkida, nagu psühholoogid seletavad: selline eluetapp jätta jäädavalt seljataha, eneselt maha raputada,et kaoks igaveseks.Nii olingi neiu Kaisiga vastikult avameelne,kuigi pidanuks ütlema mitte enesetapp,vaid suitsiid.Et moodsad noored paremini mõistaks-või siis et ei mõistaks...
No mõeldagu vaid-oled inimesesarnane olend,aga juurviljana pooloimetu tõvevoodil, pampers püksis ja lased end toita kui titakest- kas oled üldse inimene?
Vahetaks teemat ja põikaks läbi teadurite töömaa kurjamite radadele. Rio de Janeirost või kust pagana kohast tuli teade,et on päris hea viis võõrkeele omandamiseks selle uneajal kuulamine -jäävat easte meelde ning pärast oskad ise kah rääkida.No,poolik tõde kuidagi: filmivaatamine omakeelsete subtiitritega on tõesti mõjus viis keeleomandamiseks. Selge näide oma perestki võtta.Jens-Jesper oli lasteaiaealine kui kodus oli teler alailma Soome kanalitel. Poiss omandas keele päris hästi,rääkis ja luges vabalt juba varase koolieelikuna. Ent kui panen uinuma jäädes makilt jooksma pääsukeste sidistamise,kas siis pärast mitmetunnist uinakut juba ehk oskangi lindude keelt?
Kurjamite töömailt."Pealtvaataja" Mihkel Kärmas tutvustas täna me omamaiste panga-ja juveeliröövlite tööpõldu Euroopas.
Pariisis, Milaanos ning Frankfurtis jm. tehakse sujuvalt ning julmalt puhast vuuki.
Kallid firmakäekellad ning teemantehted on ohus kui eestlased laekuvad. Stardipüstoli omadustega relvakoopiad käes, rünnatakse tulusaid poekesi ja panku. Poole minuti või minutiga on riiulid tühjad,mehed uksest väljas ning lähedalseisvale kolleegile nodi üle antud.Endal pagemisel pealisriided seljast ja- putku. Autoga või mingi rolleriga,ka käsitsi kaotakse paigast,vahel jäädavaltki. Teiste riikide mentkonnad on mures,et püstolituristide head kogemused massiliselt üle haaratud ning nüüd toimetavad nutistunud kohalikudki eestlaste mallide järgi. Ja saagid pole laita-retsikoolitajad ise on Itaaliast hiljuti saanud kaks teemantkaelakeed väärtustega 1,7 ning 2,3 miljonit...
Nende loorberid mind ei morjenda, küll aga erutavad Hollandi riigilt poolsalaja nihvitud 600 miljonit eeku,mis sujuvate petuskeemidega ära Maarjamaale kanditud ning rahast ei jälgegi.
Mingi kunstifondi kapital vms.Tuleb tuttav ette kui viioldamisele mõtlen. Karistuseks siis vaid noom-noom, selle kannataks ära küll. Näedsiis,kuhu siirdus mu innovatiivne mõtlemisviis.Reedeks rikkaks, nagu kogu Eesti lipukiri nüüd on.
Ja ära sa päri,kust hankisin esimese miljoni.
Mina ei küsi sinult,sina ei küsi minult.
Jääge nii terveks
kui vähegi võimalik.
Igavest teie
Neemo E. Poldre

No comments:

Post a Comment