Wednesday, April 21, 2010

EestiPoiss

see vana Polbergi poeg,oli täna sunnitud andma aru oma lambasihvrile. Liiza küsis,miks mind morjendab see eesti merenduse tulurahade äraujumine andekamate ja nupukamate naaberriikide manu. Kuis võib üks salablondiin sedasi küsimust serviti asetada? No kuidas sa hing ei muretse. Kui pead salaplaani sattuda Toompeale, riigilt kogujaks,äravalituks. Siis on loomulikult kohe valu südames iga vasakuleläinud krooni pärast. Justkui oma latseke oleks metsa eksinud...Küllap oli piinavalt valus ka Tallinna linnaisadel kui nad võtsid vastu maade sundvõõrandamise seaduse.Sest tänase päevani oli loota,et soliidsed rahaümbrikud ja kinkekaardid lauale pudenevad enne kui maaomanikelt linnale maid tagasi ostetakse. Et valitaks just see õige maamüüja ning suurim kompensatsioon.Nüüd aga langeb Eesti kõrge korruptsiooniga riikide edetabeli tipust. Lausa esiviisikust kukume välja. Ja millest sa ametnikuroju siis elad? Lähebki käiku vana grusiinlaste needus:Mingu sul täitsa halvasti ja et sa elaksid edaspidi AINULT PALGAST!
Hea näide on linna keskonnaametnike peamehe Aap Mumme tululik diil. Saanud generaalplaanilt teada,et Maardu juurde rajatav kahetasapinnaline ristmik nõuab hulga maapinda,läks ta seepärast kiirel käel omandama koos Maardu venelasest karjääriomanikuga lahmakat kõnealusest maast, mida just pool aastat tagasi üritas paari miljoniga riigile maha ärida. Loogiline ja kasulik - ise ostad kuuesaja tuhande eest, lükkad tuuri paari milliga. Ja jälle kohe poes hinnad õiged!
Fiskaalteemadel jätkates: hotell Viru asub linnaviletsuselt nõudma oma saamatajäänud tulu,sest juba valminud ja lepitud kava kohaselt lubati ju soomlastest omanikel kunagi: ehitage Tammsaare parki juurdeehitus,rahvanimega Viru Poeg, aga nüüd võeti kord antud sõna rahva survel tagasi. Ja linnaisad on hotelliärikatele võlas! Igati loogiline oleks kui lõbumaja Lily sulgejad tasuks bordellipidajaile kogu saamatajäänud tulu. Sest tuhanded Soome jt.turistid jäeti rahuldamata, neilt tonksumatka-raha võtmata...
Juomamatkalle tullut veljekset said vaid oma nokatäied siitmailt kätte... lisahindadega turgutamaks me jännijäänud majandust.
Aga just tulid pojuksed issiga lasteaiast läbi Jannseni poe, mille ees autos oodati papsi. Ja oh imet, mida nähti! Pilved pauguvad,oli suurilsilmil tuppa Mimmi juurde tõtanud Sebastiani messidz.
Eks kevadäike pelutanud Karlikesi elik Karlutte.
"Elu võib olla ainult nii ilus,nagu ise unistada julged,"on hiljuti väitnud keegi kodukasvanud filosoof eesti meedias.
Ostsin taas Vikingi lotopileti,võidusummaks 31 miljonit.Aga ju seegi vana kombe kohaselt Taani või Norra libiseb, sest taevaisa on otsustanud -kel on,sellele antakse. Kas ka Piibel seda väidab,pole aimu.Ja halvasti ongi,sest kultuurinimene peaks piiblit ju tundma. Mul vaid üksikud,paljutsiteeritud kohad mälupilti kargavad. Aga ju midagi veel ees,millele pühenduda.
Kesikueelik elik põrsakene Kadri Simson on vastuväidetes Ansipile tuvastanud põhjapaneva tõe-aktsiiside ja käibemaksude tõus on lajatanud valusaimalt just vaesema elanikekihi tasku pihta.Kas peab tõesti mõttehiiglane olema, et tuvastada: 50..70tuhandeliste kuupalkade juures just eriti ei erututa, kui kusagile kümnekas/ sajakas ligi suratakse.
Et mitte kahtlustada mind muretsemises või jumal hoidku-kurtmises, ütlen teile ikka: Elu on lill,ainult minul pole praegu õitsemisaeg.
Olge siis mõnzad
ja hoidke tervist!
Jätkuvalt teie Neemo E. Poldre

No comments:

Post a Comment