Wednesday, April 14, 2010

EestiPoiss

kõiki tervab lähedalt ja kaugelt.Eriti kaugelt-vast minut tagasi lõin side Hiinaga- just olin koonupidi arvutis kui tütretirts saatis meili Shanghaist - asunud kenasti sisse elama uues rollis uuel kodumaal kui pidulikult öelda.Elu olevat kui ulmefilmis-linnas,mis just nõelasilmast tulnud oma tuliuute majakeste ja heakorrastatud parkidega ning purdekestega üle ojakeste.Esimene turvakontrolli-kogemus juba käes:lähed läbi turvakontrollitelgi, kus kümme väikest hiinlast ametis:esimene ütleb tere,teine palub: tulge edasi,kolmas:ulatage oma kott,neljas valgustab läbi,viies libistab üle su keha kontrollsauakesega, kuues tutvub kotiga,neli naeratavad sõbralikult...ja oledki läbinud.Eelnes täielik tervisekontroll ja veenivereproov koos EKG-ga.
Elu ise kui muinasjutus:uued euroopalikud söögikohad koos pizzade ja millegaiganes...Ainest raamatuks Minu Hiina juba terve peatüki jagu.
On kodumailgi uudist.Sündinud elektrimopo,mille loojatega sain just kontakti ning otsin kohtumist,pakkudes kolleeg Jüri Aarmat neile testisõitjaks:veebisait taolist persooni vajab ning Jürka juba mõned head aastad särtsurolleriga linnapeal ja Rocca,Al,Mare vabaõhumuuseumiski uhkeldab...
Kui mõtted klapivad ja idee teostub,olen huvitet kolmerattalisest särtsurollerist või mopoautost.Juhul kui seadus jääb samaks - moposõidukil pole tarvis liikluskindlustust ega sõidukimaksu... Näis-näis.Sel puhul avaks pudelikese uut ulmelist jooki nimega Caberneeme Sauvignon,mille nime just kusagilt koukisin.Humoristide varasalvest,mitte weinkellerist...
Joomajutu jätkuks.Eile õhtul väisasin Neeme Andrest,kes tähistas kodus oma sünnipäevalõpetamist nelja shampaga.Mille kolmepeale ära libistasime.Koolivend-üleaedne nimelt on lõpetamas oma Kannikese kohvikust sündinud hotelli,mille oleva ärastanud ta seni viimane abikaas...Ja järgmine naiskodanik on leitudki:keegi nö puhas vanainimene-tore tädike,kes olnud kusagil kerges alkokoomas.Ning Andres korjanud ta üles ning toimetanud Mustamäe haiglasse,et elule tagasi toodaks. Vähemasti sellise mulje ma olukorrast sain,kui Andrese kodus teisel korrusel tiba jaurasime. Tore poiss,minust aastake kauem maamunal trampinud,kuid miks end sedasi raiskab? Et sada naiskat ja palju-palju viina?
Loen meediast,et Poolamaal tõusnud jäme jama kavast matta pan President ja tema Maria kuulsasse katedraali,kus puhkavad parimad pojad-Kaczynski vastuolulise isiku põrm sinna ei passivat(?)
Ja kui FSB karvane käsi juhtis Tupolevi vanametalli puulatvadesse, on nüüd põhjust seda tempu kibedasti kahetseda.Kõik arvamusliidrid leiavad,et "tänu" uuele tragöödiale seal on nüüd võimalus selgitada kogu maailmale ja ka vene rahvale,mis tegelikult 70 aastat tagasi juhtus...
Arvestades Eesti tänast olukorda ei julge mõeldagi milline reaktsioon vallanduks meil kui sama stsenaarium siin rakenduks.. Siia passib Libauudiste killuke:vaja võtta kroon taaskasutusele,et oleks,millest eurole üle minna(?)
Taas põhjust heita pilk väljamaale,kus vana-Hiina sõjandusteoreetik Sun Zi on määratlenud suurima võidu definitsiooni:absoluutne võit on võit ilma sõjata,nagu ka Eesti vabanemine punase karu kõhust. Ning parimat alust meie tänasele identiteedile olevatki raske leida.Küll aga on hea identiteedi leidnud endale vene kurjamid Eestis,kes kaunistavad oma elutee Eesti perenimedega. Keegi Valeri Fjodorov on oma arust nüüd eestlane Ramjalg hüüdnimega"Jokker",mis on andnud väärt võimaluse nutitelefonide iPhone,i müügiks.Osteti paarsada telefoni,mis paigutati semude-ärakaranud bandiitide abiga Marylandi osariiki nö vahelattu.Austriast ostetud varifirma abil müütati internetis neid telefone kuni õnge otsa hakkasid Belgia ja Hollandi firmad.Kontrollkõned UsA-sse kus laos telefonid tõesti olidki ja järgnesid üle kümne miljoni krooni suurused ülekanded.. Vastküpsetatud eestlane tõstis jälle mu rahvuse mainet nagu ka eilne sündmus Brüsselis,kus Eesti passiga uuseestlased lasksid röövi käigus maha juveelipoe omaniku ja haavasid ta sugulast.. Veel tervisesäästlikust eluviisist.Lisaks juveelidevaramu lähedusele olevat ohtlik viibida säästulambist lähemal kui 30 cm-tappev kiiritusoht tuvastatud!Moodne elustiil nõuab ohvreid:säästad raha,kaotad elu?
Lõpetaks eri vaadetega samale faktile. Briti ajaloolane sir Timothy Garton Ash lausa taunib Putini otsust näidata prime time,i ajal Vene TV-s filmi Katõn,mis tulnud suurmeister Andrzej Wajda käe alt ning olnud kommunistide poolt lausa keelu all. Vat mina ja kindlasti teised punareziimi ohvritalled mõistavad seda kui tuha päheraputamist,aga sir arvab vist,et on noa pööramine ohvri alles veritsevas haavas(?)Mõistan,millist kolleegidevahelist vaidlust nuhiorganites võis taoline otsus sünnitada kui Vladimirovich üldse kellegagi peale iseenda aru peabki.
Ei siis muud kui -kallist rahu!
Ja püsige terved
ning võimaluste piires kainedki!
väsimatult teie
Neemo E.Poldre

No comments:

Post a Comment