Friday, April 23, 2010

EestiPoiss

siit Nõmme mändide alt kõiki tervitab,endal rõõmus nägu peas. Sest hing sees ja Issand pole konnaks loond, nagu mo noorusaal öelda tavatseti. Tore ju,et ilus kevadpäev sai armsaste sisustet: Viru hotellis sai veedetud Eesti Invaspordi Liidu 20. aastapäevale pühendet konverentsi "Sport liikumispuudega inimese elus" sõnavõtte jm etlemisi kuulates terve tööpäev, kuhu mahtus korralik, ampsuga hommikukohvi k.10 ning mönus ühislõuna k.15. Kena oli, et trehvasin eurosaadiku pr.Siiri Oviiriga ning sain mõttepidet oma kavatsusele kandideerida maikuus Europarlamendi juurde assistendiks. Oktoobrist alates viieks kuuks. Ja proua tundis mu ära ning kinnitas, et minu soome ja eesti keel ongi euroliidu ametlikud keeled, ning omakeskis lävimiseks piisab mu inglise kõnekeele-oskusest. Nii sain teada,et ilmaasjata kartsin. Et ma kohe mitte ei sobi sellesse tiimi oma silmaringi laiendama.
Aga kas teie teadsite,et kohe saabuv volbriöö on tegelt illuminaatide ordu aastapäevapidu? Ja et toda ordut ja suurmeister Adam Weishaupti finantseeris kuulus Rotschild, kelle käega ulatatud finantsid olid tubliks toeks ka Suure Prantsuse Revolutsiooni korraldajaile?
Üht ja teist ei pruukinud te teada, kuid kirjutage kõrvataha, et Tallinna Tehnikaülikooli teaduslaboris on sündinud läbimurdeline tehnoime. Mil päikeseelemendi valgustundlik kiht nüüdsest baseerub monoteradel. Mitte nii,nagu kogu maailm seni teadis ja kasutas. Monokristallilise räni baasil valmistatavate elementide puhul oli kõige energiamahukam ränikristallide kasvatamine ja puhastamine. Akadeemik Enn Mellikov koos kolleegidega on päikesepatareide tarvis leidnud alternatiivse võimaluse- ehitada päikesepatareide valgustundlik kiht monoteradel elik üksteisest eraldi olevail pisi- tillukestel kristallidel, mis ühendet elektroodidega. Nii saabki päikesepatarei elemendi, mis on kui liivapaber, ning paistab isegi läbi. Vask, seleen ja indium on ained, millest koosnevad pulbriterad. Nüüdseks on üle Euroopa kaitstud patent,mis fikseerib kõnealuse lahenduse jaoks kõrgtemperatuuril kasvatet monoterapulbri. Kogu toiming sujub erilises gaasikeskkonnas. Teema üldnimetaja on monoteramaterjalide süntees. Tulemuse nimel ongi jätkatud nö Eesti Nokia otsinguid. "Oleme oma pingutused suunanud vaakummeetoditel põhineva õhukesekilelise päikeseelementide tehnoloogia asendamiseks odavate ja suure tootlikkusega pulbriliste tehnoloogiatega," ütleb 2006.a. EV teadusauhinna pälvinud Mellikov. Miks ma sellele nii palju ruumi pühendan? Sest usun uute energiaallikate peatset kasutuselevõttu. Nii nagu just tulid mängu liitiumioonakud ja kohe-kohe on järgnemas vesinikkütusel autod.
Köitvad teemad minu tarvis need kõik. Sest sisepõlemismootor on oma aja äraelanud. Justkui mina peagi.
Ent lusikat veel nurka ega karku alt ei viska. Eile õhtul polnud täit selgust mul, mida tähendas VikingLotto õnnenumbri äraarvamine. Oma viga, et kunagist sõnumit ei mäletanud: õnnenumber annab vaid võidusummale lisaväärtust. Nii uinusingi mõttega,et midagi ma vist ikka number 47 pakkumisega võitsin-ja tutkit! Mõttele vürtsi lisas Eestiloto sait, mis pakkus: järgmise loosimise õnnenumber toob 2,1 miljonit (?)
Täna lõunaks tuli mu moblale sõnum : dr. Matt West teatab: olen võitnud 02ltd. Promotion Lottoga kaks miljonit naela(?) ja et pean meilima aadressil drmatwest@02.co.uk. Nali naljaks, aga kas Nigeeria petukirjad laekuvad nüüd sedasi? Ja mis huvitav: saatja on 348405206924. Mida peaksin arvama?
Kusjuures jään huviga ootama,mil küsitakse poolt või kolme miljonit eeku,et raha kätte toimetataks.
No siis on küll parim aeg teha nupuke Luigepoju Ekspressenisse. Nii saaksin mingi väikese honoraripojagi oma kirjutamisvaeva eest.
Hetkel,mil iga taevastpudenev loteriivõit oleks kui ilmaime, on lausa lapsik uskuda üleloomulikku tulemusse. Ent kui inimesele kõrgemalt poolt serveeritakse tõsise näoga igasugu seiklusjutte maalt ja merelt a la rikaste riikide esiviisikusse jõudmisest tasub uskuda ka päkapikkudesse ja haldjatesse, Metsavanast rääkimata.Äsja Tallinnas lõppenud NATO välisministrite nõupidamist kajastades kommenteeriti TV3 Uudistes irooniavõtmes : Õhtulehe jt. väljaannete küsitluste põhjal ei usu Eesti rahvas, et NATO meile konflikti korral appi asub. Miks peakski,kui Prantsusmaa müüb konfliktsele idariigile uusima dessantlaeva Mistral. Kelle eest plaanite end kaitsta, küsiks ma Putinilt ta enda kombel,kui oli jutuks Eesti riiklik kaitsekontseptsioon.
Teemale punktiks.Medvedjev käis vulkaanituha kiuste Poolas matustel ning pälvis tubli teoga Mart Laari liigalt tänupreemia. Vähemasti riigimeheliku julguse eest oli väikemees selle igati ära teeninud, arvan ma. Hämaraid Poola eliidi surmalõksu-loo taustu teadmata. Ja juhul kui mingit pahatahtlikkust polnudki jääb süü samasse lahtrisse kus Russalka omaaegne hukkumine Soome lahe vetes. Tarmuka lahingulaeva trümmiluugid ununesid Kroonlinna lattu.Ja mis siis, arvasid kõrged komandörid kuni ülikõrged lained laevukese koos meeskonnaga Neptuni palge ette viisid...
Kuna tänapäeva inimeste keeleoskus pole kiita,võin häbenemata väita:hoiduge hukutavast pohhuismist!
Te ei saanud ju aru tõlkimatust sõnast, eks ?
Parimatega
teie Neemo E. Poldre

No comments:

Post a Comment