Saturday, April 17, 2010

EestiPoiss

Näedsa siis, mis imelikke loodusnähtusi saatus me teele purskab!Kolmat päeva rikub inimeste elu Eyjafjallajökulli liustiku alt purset sooritama hakanud vulkaan Islandil, mis on juba kolmat päeva pihustamas vulkaanilist tuhka laiali üle Issandast hüljatud Lääne-ja Kesk-Euroopa. Lennufirmadel jääb küll saamata miljoneid kroone, kuid raha jäävuse seaduse tõttu voolab money hoopiski hotelli-, bussi-ja laevafirmade kaukaisse.
Löögi all on ka Smolenski lennukatastroofis hukkunud Poola eliidi matusetalitus Krakowis, kuhu peab ka meie Ansip näiteks siirduma hoopiski autoga. Peaaegu kogu Põhja-ja Lääne-Euroopa õhuruum on lennukeist tühjendatud. Lõuna pool Alpe pole erilisi probleeme,kuid miljonite eurooplaste jaoks on lennuaeg peatunud vähemalt laupäevani, s.t. nädalajagu ehk veel.
Võrdluseks:kui Euroopa õhuruumis toimub iga päev ca 28000 lendu, siis nüüd vaevu 11000.Väidetavalt olevat isegi kolmveerand lendudest tühistatud.
Ju ongi aeg kippuda elektriautodesse.Näiteks Iirimaa üritab võita Euroopas liidripositsiooni,kasutades koos rahavoogude juhtimise mehhanismidega ka seaduse võimutäiust.Ning kontserni Renault-Nissan
ühispakkumist. On seatud sihiks,et aastaks 2020 on neil juba kümme protsenti sõidukeist liikvel elektri jõul.Igale iirlaste maal liitiumioonakudel vurava sõiduriista ostjale antakse riigilt toetust viis tuhat euri, ka vabastatakse autoostja registritasust.
Ja lisaks rajatakse iga sõiduriistaomaniku koju laadimispunkt.
Mida veel põnevat? Lihasõjas,mille kauplusekett Rimi alustas kodumaise liha vastu, kõrvaldades selle isegi lettidelt, jäid nad ikkagi kaotajaiks. Sest ostjad tõstsid kõrvulukustavat seakisa ja nüüd toodi liha tagasi. Küll väljamaises pakendis,sest olevat üsna otstarbekas saata Eesti liha Poola, kus toimivat üks vastav ülihea pakendustehas. Miks mitte Austraaliasse,küsin ma Kilpla meestelt -rikas eestimaine ostja on ju valmis plekkima kinni ka loomarümpade veo maakera kuklapoolele ja tagasigi. Küllap on Sidneys või kusagil känguruliha-konservitehaski, mis steriilne ja puhas kui vastsündinu pepu.
Kui sovetiajal politruk vestis juttu,et kommunismi saabudes on igal perel oma reaktiivlennuk,küsis üllatusest oimetu kuulaja:Miks küll?Sai selgituse: kui kusagil suure kodumaa kaugemas nurgas tuleb äkki müügile suitsuvorst,saate seda kohe ostma sõita(?) Nii et seda va lihatoodete transiiti kavandas juba surematu Puhmaskulmne Leonid.
Ehk Laagriülem,nagu teadsid Odessa humoristlikult meelestatud juudid. Sotsialismilaagri,noh,lisasid nad.
Pojukeste elust. Läks mööda või üle see Eitere-periood, mis kestis terve kevadepoolse talve.
Marsivad hommikul oma toast ülakorruselt alla ja esikussejõudnult hüüatavad juba ukselt: Eitere! Justkui protestiavaldus,et kohe-kohe peavad vastama Mimmi või PapaEnno terele(!) Aga nüüd on lumi läinud ja tujugi hoopis teine: lõbus-vallatute nägudega tullakse heas meeleolus alla tuppa ning ukselt kilgatakse teresid niipalju et ole mees ja võta vastu!
Näete,peaasi on noorte väikesed veidrused välja kannatada, mitte kukkuda vanainimese kombel kohe noomima:nii poole ilus käituda, mehed! Sest sirguvad inimesed on arenemisvõimelised, et te teaks! Ja oi-kui-palju pannakse kõrvataha, jäljendatakse seda mida suured ees. Nii et valvake hoolega,mida ütlete või teete kui valvsad silmapaarid ning terased kikk-kõrvad teie läheduses.
Isiklik eeskuju on see, mis tegelikult kasvatab, kui te veel ei tea!
Parimate tervitustega
ikka Neemo E. Poldre
P.S.Kes ei jõua Taevaisa ära tänada,et ...Jökulli liustikualune purtsatus hilines nädalajagu ega seganud Beriti reisi Hiinamaale.
Sest alanud on 21.e. Aasia sajand,väidavad maailma arvamusliidrid. Ning meie laps on õigel ajal õiges kohas.Expo Eesti paviljon kah sealsamas-Soome ja Taani omade naabruses,lausa pizzakohviku kõrval ja infopunkti läheduses. Saldejumside paviljon tahab küll veel tublisti sättimist,kuid meie oma igati korrekt ning graafikuski. Täna saabus 10-liikmeline hiinlaste abibrigaad.Kaks IT-spetsi ja giidid. Ladus inglise keel suus ja muidu armas seltskond.

No comments:

Post a Comment