Wednesday, March 25, 2009

EestiPoiss

tervitamast teid ei väsi:lehva-lehva! Ja siis Pohlamaa saatkonna vastuvõtust pajatama kukub.Tervituseks pakutud ungari(?)veini järel teavitas nooruke hr.Suursaadik meid,ajakirjanikke, kutse põhjustest.Poola kombe kohaselt olevat tarvis vähemalt kolme põhjust:tänased olid A. kevade saabumine B.Poolas kommunismi lõppemise tähistamine ning C.Poola sõjalaeva Orzel ammuse Tallinnast põgenemise mälestuspäeva tähistamine. Kuna laud oli hästi kaetud s.h.lihavardad ja kuumad minikartulid pluss arvukad mõnzad külmad pealehaukamised,läks oleng kenasti käima.Õpetati rahvuslikku pulli e.liha-võtte-püha-munade veeretamist kaldteed pidi.Ja kohvi ning koogikese ligi pakuti alkot,mille nimeks oli tollipabereis kindlasti:muu alkohoolne jook nagu Louis VX, mida äsja Selveri soodusmüügis pakuti hinnaga 50 eeku pool liitrit.Mina limpsasin ka,ent imestasin,kuidas hr suursaadik hoiab latti nii madalal,et jookseb lausa alt läbi...aga pole hullu,iseasi kui konnasööjate esindaja sama tempu teeks.Vahelepõikena:kui otsustasin oma englishit praktiseerida, jututasin üht saatkonnadaami küsimusega:kas Poolamaal juletakse koolilastele ajalootunnis rääkida tõde teise Ilmasõja alustajaist ja algusest. Proua hakkas midagi jahvatama Molotov-Ribbetropi paktist ning nendest kuupäevadest,millal midagi juhtus.Mina vabandasin ning teatasin,et pole poliitikaajakirjanik,vaid autotoimetaja eksiilis ning lihtsalt uudishimust küsisin.Tahtes teada,kas tõde Murdmatu Liidu ja Bundeswehri sõdalaste ühisettevõtmisest tohib jõuda lasteni ehk mitte.Ja vastust ma ei saanudki.
Õhtupoolikul olin Puudega seltskonna Kojas päästeameti teavituse õhtul, kus kõneldi invaliidide tuleõnnetustest väljaõngitsemise eripärast. Kuna Ida-Virus tahetakse suvelõpul teha invapäästeõppus,mille käigus pistetaks sõiduauto põlema ning asutaks seest vaegurit päästma,pakkusin abi otste kokkuviimisel-et kohalikud vanaaautoklubi mehed võiks mõne vana rondi otsida, mida kärssama pista.Muidu peab õppusetegija autorondi ise ostma, milleks tal raha pole.Loodan,et mitte kõik vanad vene autoromud pole maainimeste tagaõuedest veel Kuusakoski rauahunti roomanud.
Kusjuures usun,et vajadusel saab altruistlik omanik vanarauakoguse veel tagasigi.Sest põleda jõuab vast vaid polstriosa.
Pidage siis sütkar taskupõhjas ning bensapudelil kork peal!
Sest pritsimeeste suurõppus alles tulekul...
Parimate tervitustega
tuletõrjeveteran
Neemo E. Poldre
kõvade papritega pritsimees-
1966-1969 spetsialist kaljosnõh mašin (autol ZIL-157)
kelle vanaisa Anton Miir oli kolmekümnendail pritsimees Narva-Jõesuus.

No comments:

Post a Comment