Thursday, March 19, 2009

EestiPoiss

taas teid tervitab.Olmekirjanikust elukunstnik ei väsi politoloogia asjus sõna võtmast.Eilse jutu jätkuna pakun võimaluse teema lukkulöömiseks. Peaksingi vist helistama Kivimäe poisile Jaak Jõerüüdile,mu klassivend Liivranna Ennu majanaabrile,keda koolipäevil kutsuti hüüdnimega Jõerott.Ja kes täna ametis Eesti suursaadikuna lõunanaabrite pool.Kui teistegi Balti riikide rahvad ühendavad käed taaskord kui Balti ketis ning koonduvad seejärel suure ümmarguse laua taha ning eestlaste eestvõttel kuulutavad ka nemad oma kodanike deporteerimised aegumatuks kuriteoks ja seda kogu maailma ees ühiselt deklareerivad,kaob LaariMardikal mõtegi luua mingi toimekas propagandaministeeriumi-taoline pressiasutus.Mis asuks ideoloogilise võitluse eesliinile ,lausa putinoloogidega avalikult kaklema, derzaavainimestele koheselt vastu väikest räpast koonu laksama kui nad taas oma rõveda,vana ja kulunud propagandamasinaga meist kui teerulliga üle sõita tahavad. Mart Laari ideele oponeerisin oma pool kuud tagasi AK venekeelses uudistesaates,kui mind Nordic Hotel Forumis intervjueeriti. Sest miks üritada MaSu karmidel päevadel leida inimesi,raha ja ruume võitlemaks suurriigi Goebbelsliku,valeliku masinavärgiga? Samas on meil käepärast omaenese ajakirjanikud nagu Anneli Rõigas,kes AFP leival siitmailt häid uudiseid toodab.Täna peaks ta võimendama Mustamäe Reaalkooli poisi Sergei Metlevi karmi sõnavõttu suursaadik Uspenski pihta, kes Kremli valveideoloogina boonuspalka välja teenib.Ja tasuks lisada meie jalgpallur Jevgeni keissi,kes ei soostunud pakutud palliveeretamisega Kremli lähistel kui sellega seoses nõuti eesti kodakondsusest loobumist.
Usun,et valedevabriku peatehnoloogil pisinuhk Puutjal oli vist valus lops kuulda,et Eestimaa venelased meid,oma piinajaist fašiste kogu südamest armastavad.Ja eluilmaski murdmatu liidu varemeile tagasi ei ihka.
Kui lugesin/kuulsin,et Dimka Klenski va valevorst ja libedik,ihaleb hoolega europarlamendi lihapüttide manu,tuli hoopiski andekam mõte.Sergei,too eestimeelne venelane,oleks mõneaastase suurkooliõppe järel hoopis etem ja tulemuslikum tegija esindamaks meie koduseid venelasi seal uues Kremlis.
Kas kirjutate alla?
Kirjutage,joonistage,helistage oma olmekirjanikule ja elukunstnikule.
Koos lahendame nii mõnegi pähkli.Tangidega või ilma.
Väsimatult teie
Neemo. E. Poldre

No comments:

Post a Comment