Thursday, March 5, 2009

EestiPoiss

Õhtust,relvavennad(variant ja -õed,pole vist käibelgi),Tere igaljuhul.Tiba värskeid uudised Maarjamaa autoturult.Paarisajatuhandelisi,häid C-klassi Mersusid jätkub meil endiselt igale maitsele:eilse päeva pühendasime koos Simo ja ta autojuhi-kaveri,Canada päritolu Nissan Altima 2,5 omanikuga autoostule Emajõe Ateenas.Omamoodi arusaamadega autokaubandusest oli küll too Kajar,kel omanimeline (KS Auto) müügiplats Tähe uulitsas. Mees oli avastanud müügipäeva hommikul,et talvel autodelt lund lükanu oli katki teinud tuuleklaasi.Lisaks leidsime me mootorikatet avades,et auto parempoolne esilogar oli puru ja maa paistis(?),kui mootoriruumi sisse vaatasid. Offices-soojakus hakkas murelikult meile kurtma,et ta Soome Simole meilitud hinnaga päris müüa ei saa,kuna auto müügikonditsiooni viimine nüüd kallimaks minevat(?) Samas pakkus ka,et võib tarnida Mersuwagoni meile Tallinna või koguni Helsinki.Aga kui küsisime "cif Hki" hinda,jäi vastuse võlgu.Minu silmis alul küll kohe ebaprofessionaalne jutt see oma apsakate kirjutamine ostja mureks !Kui oled kord pakkunud ja ostja on teatanud oma tulekupäeva,siis teed kõik endast oleneva et kaubast lahti saada. Seda enam, uus treileritäis olevat Frankfurtis juba peale laadimisel. Ja samas teatab meile pidulikult,et vastne ülelahe-kompanjon hakkavat varsti Soomeski müüma.
O.K.Meie igatahes ostsime teise,eile hommikul Tallinnas vaadatud soliidse,tumerohelise C- Eksclusive,i täna Gunnarilt Lasnamäelt, kus juures auto oli aastast 2005 ning sõitnud 150ooo km.Aga eilne 2004 ning 80ooo km.Hinnaklass sama. Minu süda kaldus küll eilse hõbevalge poole,sest väiksemat läbisõitu väärtustan rohkem kui nahkistmeid ja luxsisu.Aga Simppal omad autoostu kriteeriumid.Ja minu roll vaid tõlgi ja dokumentide autentsuskontrolliga piirduski lisaks teejuhi ja sidemehe ametile.Autod leidis semu ise Auto24 portaalist nagu tal kombeks.Ja mahukas kaust värvipiltprintidega aina ligi, kodused ülesanded hästi tehtud. Alati,kui ostuks kisub.Vahelepõige:müüja üllatas meid mingi firmaplankiga, kuhu oli valmis pistma tolle Hansu allkirja,kes justkui müünuks auto otse Frankfurtis Simole.Kõik neli soomlast vakatasid korraks seepeale.Vuihh! Pakkusin:teeme päris tavakohase diili-Simo ostab siin ja Sinult.Kohe olid pinged maas. Esmahirm neil ju,et nüüd müüakse varastatud auto.... Järgnes traditsiooniline lõpulõuna Buldogi Pubis ja külalised võtsidki suuna D-terminalile,kuhu pidi toodama autogi.Mille pilet ja liikluskindlustus neil juba tehtud...No nii.Finito seekord.
Teemavahetus pealegi:Viljar Jaamu,Tallinki funktsionäär sai pressis maha esseega Mereriik Eesti.Kus mõndagi olulist väärtustatud.Riik peaks asuma taastama Eesti mereriigi-kuulsust,tõhustama/arendama reisi-ja kaubalaevandust, korrastama suuri ja väikesadamaid,panema õla alla väikelaevandusele ja kalandusele.No siin näen mina vaid olemasoleva ametnikearmee tarvilist riviülevaatust koos vajalike ülesannete ja suuna konkretiseerimisega, mida vaja tõesti teha süstematiseeritult, täie hoo ja pühendumusega.Ja mõtegi vaid siis,kui etteotsa leitakse fanaatilised,oma erialale südamega andunud inimesed,on tulemust loota.Muidu jääb kogu lugu apelli tasemele.Ilus üleskutse,ei muud.Nagu ka mereökoloogia ja -ohutuse ning -hariduse parendamise ettepanekud.Heast meetmete plaanist siin ei piisa, karjeriste ja aferiste pole mõtet soojadele kohtadele upitada. Miskipärast usun,et tarviline kaader täitsa leitav on.
seniks parimat!
Lehva-lehva!
Teie Neemo E.Poldre

No comments:

Post a Comment