Sunday, March 29, 2009

EestiPoiss

teid tervitab algava päeva puhul.Ning uue nädala plaane päevaraamatusse sehkendab.Noored just läbi Riia Ameerikamaale kipuvad:Berit ja Eero eile õhtul Mimmi poolt Riia bussi peale viidi.Sealt peagi ära,30.03 Stockist Londoni lennatakse,kust õhtupoolikul edasi-otse New Yorki.
Tublid reissumiehet olivad ka kolm valge vene alkonauti,kes valge laualt lõppedes suure kamaka soolapekki viina vastu vahetamiseks ligi haarasid ning läbi kevadlume otse Pljussa külast saldejumsimaale, sinna Daugavpilsi marssisid.Ka nad Svejiki kombel laulsid,ajalugu vaikib - "Otsejoones Jaromeri läksime kui mööda nööri..."sõnu nad vist ei teadnud,Hašek aga küll...
Ka oli alkonautidel ülisuur lugemispuue:nad polnud tutvunud Valgevene partisanivõitluse teosega Belaja berjoza,kus parisanid alailma oma jäljed liikumise järel ära hävitasid,neile kuuseokstega lund peale vedades.Teine nipp partisanivõitluse-päevilt oli astuda tagurpidi,et jäljekütid liikumise suunale pihta ei saaks.Aga nõua sa purjus inimeselt nutikust,tal ju pohh, mis ja kuidas.Lumi põlvini,nohh!Kuuevarbalised piirivatid kolmiku jälgede põhjal kinni nabisidki.Misjärel matkarühma igale janusele miljoniline (valgevene ruublikutes) trahvisumma kraesse keevitati.
Mille eest oleksid saanud Shengeni viisad pluss nädalajagu purjutamist Riga-nimelises Euroliiduvabariigi pealinnas,kõlas uudisnupu lõpp.
Vassili Ivanõchi päevil oleks vabandatud end välja sellega,et päevakäsk oli valge ära tuua.Punaste komandörile ent ei kuuletu enam keegi.Kui nüüd Petka jookseks zemljankasse hüüdega "Belogo privezli,"küsitaks seal kohe "Skolko jaštšikov?"
Olmehuumori lõpp.Konets.
Ja et oleksite terved!
Parimat soovides
teie eruseersant Neemo E.Poldre,metskapten,
olmehumorist ja vabamõtleja

No comments:

Post a Comment