Tuesday, March 10, 2009

EestiPoiss

EestiPoiss,teisisõnu mina,Neemo,tervitan püsilugejaid/kui neid on/ja juhukülalisi,blogides kolajaid.Ning panen südamele- olge ikka kreatiivsed ja innovatiivsed vaheldumisi.Veetnud tänase päeva Mooni Mamma e. proua ämma pool et teatrisseminekuks lipsu ette ja ontlikult riidesse saaks (ise ma seda kunsttükki ei valda,sest halvatus ei võimalda ja Liisa just tööpostil viibis) ja õhtuses trollis kesklinna poole vurades märkan järsku ühe onkli käes tavakohases värvitrükis ning suureformaadilist kena reklaamprospekti,mis brošeeritud ning vigurväljalõigetega varustatud. Mida reklaamiti polegi tähtis,kuid kujundus viis leidlikule mõttele:mõnel leheküljel võiks olla laste tarvis kujutisi a la"värvi ise".Kuna kanal2 tele- programmis hakkab kohe jooksma ihan kotimainen seriaali Nokitsejad,mis tutvustab isehakanud leidurite produktsiooni,oleks reklaamidega täidetud värviraamat täiesti omal kohal.Eile õhtul,kui lendur Liisa oma autovõtmeid mööda maja otsis,tulin mõttele:miks ei võiks autovõtmesabaks olla mingi moblasarnane vidin,mis kohe reageeriks piikzatusega,kui oma mobla kutsungiklahvile vajutan.Saab ju tänasel päeval mobiiliga käivitada kaugel metsas seisva auto,harvesteri või muu masina, nagu traktori mootoritki, panna kaugelt küdema kodusauna elektrikerist jpm.Auto võtme jaht ja otsing on meil kodo kui leiva suhupistmine,igapäine asi. Mobla ju leiame, kui otsitava numbrile helistame...
Aga eilse ministrijutu jätkuks-täna Moonis juhtusin vilksama katketena dokki Bhutani monarhistlik-parlamentaarsest riigist.Ja oh mis torearmas ametipost neil tiksub:on olemas selline funktsionäär nagu RAHVUSLIKU KOGUÕNNE MINISTER.Originaali ingliskeelset vastet ei tea. Lisan killu humouri sõnaleiust,kui otsisin tundmatuid sõnu oma ingliskeelse vaeguri vestlusklubi kodutööle/tõlkele.Mul neid avastusi ikka jagub ! Näit. sõnale "domesticated" pakutud vasted "kodustatud ja "osav majapidamistöödes" võiks tagasitõlkena maakeelde pakkuda vaid üheainsa sõna "abikaasa".mis hõlmab tegelt mõlemat(?)
Aga nüüd pööre tõsielu poole. Olen korduvalt väitnud,et kah nö kodustatud ja intelligentseiks muutunud Eestimaa vene inimesed väärivad meie täit tähelepanu ja respekti.Olin just vaimustet venelasest - Tallinna noore jalgpalluri Jevgeni otsustavast keeldumisest lasta Putini reziimil end rahaga ära osta ! Sest noor mees saab raha ikka ja jälle,aga mis elu teda piirijõe taga ootab !Ja kas see on elu,seltsimehed!
Täna üllatas mind tallinlasest vene koolipoiss Sergei Metlev.Mõjuka vene koolilaste organisatsiooni Õpilasesinduse Assamblee liider,kes asus pressi abil/toel väitlusse Vene suursaadiku Nikolai Uspenski enesega.Too eriti kõrgepalgaline aferist ja rahvavaenlane kilkas Kremlimeelses ja derzaavakeelses ajalehes Tribuna,et represiivorgan Keeleinspektsioon viib läbi suurpuhastust vene koolide õpetajaskonnas.Ja et vene kooliõpilasi siinmail ahistatavat.Too Mustamäe reaalgümnaasiumi poiss heitis kinda, kui teatas sm.Uspenskile,et midagi taolist pole ja et naabrite suursaatkond võiks vähem sekkuda Eesti siseasjadesse (!?)
Kuidas teile,aga mulle tundub,et KaPo peaks ülitubli poisi pistma tunnistajakaitse programmi,andma talle uue identiteedi ja elukoha või peitma julge inimese koos perega oma salakorterisse kusagil sõbralikus naaberriigis. Kapitalistlikus.Muidu saadab Kremli päkapikust salaboon spetsialisti,kes jälgib noorukit läbi optilise sihiku.Sest Politkovskaja mõrvar istub ju praegu töötu abirahal...
Kuigi peaks istuma Piiteri kinnises astuses Matrosskaja Tišina.
Aga head und siis teilegi!
Kõige austusega Neemo E. Poldre

No comments:

Post a Comment